A instàncies del PDeCAT, el govern Colau haurà d’iniciar la negociació amb l’Estat per a la pròrroga de la concessió del front marítim del Poblenou

Martí ple.jpg

 

El regidor d’Urbanisme, Jordi Marti, que ha defensat la proposició que ha aprovat el Plenari Municipal, adverteix que “el temps se’ns tira a sobre”, i que seria “impensable” que l’Ajuntament i la ciutat es quedés sense capacitat de gestionar aquest espai

 

A instàncies del PDeCAT, el govern Colau haurà d’iniciar la negociació amb l’Estat per a la pròrroga de la concessió del front marítim del Poblenou. El regidor d’Urbanisme del Grup Demòcrata, Jordi Marti, que ha defensat la proposició que ha aprovat el Plenari Municipal, ha advertit que “el temps se’ns tira a sobre” i que seria “impensable” que l’Ajuntament i la ciutat es quedés sense capacitat de gestionar aquest espai.

 

El regidor Jordi Martí  ha defensat una proposició, que s’ha transaccionat amb el grup d’ERC, que acorda:

 

  1. Com a concessionari, demanar la pròrroga de la concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, i seguir negociant la desafectació amb l’Estat mitjançant una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre.

 

  1. Definir des d’un punt de vista municipal el model d’usos ciutadans en aquests espais, a través d’un nou pla d’usos que restringeixi l’oferta d’oci nocturn a la Barceloneta.

 

  1. Instar a la Generalitat, mentre es segueix negociant amb l’Estat, a que es dugui a terme la divisió de la concessió, donant un tractament diferenciat a les àrees d’interès econòmic.

 

  1. Establir un marc de diàleg amb els actuals operadors i els veïns per tal de valorar la idoneïtat de les activitats que actualment s’hi realitzen.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, ERC, PSC, CUP, dels regidors no adscrits Ardanuy i Puigcorbé; l’abstenció de C’s i PP; i el vot en contra de BComú. L’Ajuntament de Barcelona és titular de la Concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, concessió que finalitza el 27 de juny de 2019. Està en mans de l’Ajuntament la petició de pròrroga de la concessió mentrestant no es tramiti i s’aprovi una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre que s’adeqüi a la realitat construïda. Martí ha explicat que és “una qüestió de gran impacte i rellevància política, econòmica, social i urbanística, que afecta 30 concessions i 3.000 llocs de treball directes”.

 

Martí ha recordat que a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat del mes de març el seu grup va presentar una proposició que demanava la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou i que, en  paral·lel a aquesta negociació es fes un debat per configurar un canvi d’usos d’algunes de les empreses que actualment operen que generen problemes d’incivisme.

 

“Fem aquesta proposició també per evitar la inseguretat jurídica que podia afectar operadors, que estan preocupats”, ha explicat. El regidor ha assenyalat que hi ha una incertesa que repercuteix en contractació treballadors, en el manteniment de les instal·lacions, en els millores establiments…“. La concessió caduca el juny any vinent, si l’Ajuntament no fa res, l’Estat podria, i està en la seva obligació, reclamar el ple domini de l’àmbit”, ha dit Martí que també ha explicat que les empreses concessionàries tenen el dret real d’usdefruit i el dret automàtic de pròrroga, si la demanen en temps i forma; i ha alertat que podrien demandar l’Ajuntament si no actua i això podria suposar indemnitzacions milionàries. “Cal que el govern municipal intervingui urgentment i demani formalment la pròrroga de la concessió i garantir la continuïtat de l’activitat econòmica, reconduir els usos amb diàleg amb veïns i veïnes, grups municipals, concessionaris, el gremi”.

 

“El temps se’ns tira a sobre, l’Ajuntament i la ciutat es pot quedar sense  capacitat  de gestionar aquest espai, és impensable. Espero que el govern actuï”, ha finalitzat el regidor.

 

 

 

Barcelona, 29 de juny de 2018

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: