El PDeCAT reclama que l’Ajuntament demani la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho demana i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal on també reclamarà a l’executiu Colau que retiri la pujada de quota de l’escola bressol i preguntarà quin balanç fa el govern del funcionament del Born Centre Cultural

 

El Grup del PDeCAT a Barcelona reclama que l’Ajuntament de Barcelona demani la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou. El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal on també reclamarà a l’executiu Colau que compleixi la seva paraula i retiri la pujada de quota de l’escola bressol i preguntarà quin balanç fa el govern del funcionament del Born Centre Cultural en els darrers tres anys.

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres (vegeu document adjunt).  De nou, ha iniciat la seva intervenció assenyalant que “vivim un estat excepció democràtica, no ens hi podem acostumar, amb amics i companys presos i a l’exili per una causa tan noble com permetre l’exercici democràtic del vot. Els tenim presents, no ho volem normalitzar i ho denunciem en cada ocasió que tenim. Reclamem la seva llibertat immediata”.

El portaveu ha explicat la proposició que el PDeCAT defensarà al plenari, que acorda:

  1. Com a concessionari, demanar la pròrroga de la concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, i seguir negociant la desafectació amb l’Estat mitjançant una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre.
  1. Definir des d’un punt de vista municipal el model d’usos ciutadans en aquests espais.
  1. Instar a la Generalitat, mentre es segueix negociant amb l’Estat, a que es dugui a terme la divisió de la concessió, donant un tractament diferenciat a les àrees d’interès econòmic.
  1. Establir un marc de diàleg amb els actuals operadors i els veïns per tal de valorar la idoneïtat de les activitats que actualment s’hi realitzen.

Ciurana ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona és titular de la Concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, concessió que finalitza el 27 de juny de 2019. Està en mans de l’Ajuntament la petició de pròrroga de la concessió mentrestant no es tramiti i s’aprovi una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre que s’adeqüi a la realitat construïda. “Ho demanem per la tranquil·litat de l’Ajuntament, veïns i operadors, i per definir quin model d’usos volem en aquest espai”, ha assenyalat Ciurana.

El portaveu del PDeCAT ha explicat que el prec adreçat a l’alcaldessa, que formularà el president del grup Xavier Trias, demana: “Davant el compromís adquirit pel Conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de recuperar el finançament de les escoles bressol als propers Pressupostos de la Generalitat, sol·licitem que l’Alcaldessa compleixi la seva paraula i retiri la pujada de quota de l’escola bressol tal i com es va comprometre el passat dia 18 de maig a les Trobades de l’Alcaldessa al barri del Clot i que aquesta mesura sigui efectiva pel curs 2018-2019”.

Ciurana ha explicat que aquest “intent de tarifació social” de les escoles bressol del govern d’Ada Colau ha suposat l’increment de les quotes aper a la classe mitjana i que desaparegui la gratuïtat per a les famílies més vulnerables. “Demanem que Colau compleixi amb el seu compromís i la retiri aquest intent de tarifació”, ha reclamat el regidor.

Jaume Ciurana presentarà una altra pregunta per tal de conèixer quin balanç fa el Govern Municipal del funcionament del Born Centre Cultural en els darrers tres anys. El portaveu ha explicat també que s’està negociant l’aprovació d’una Declaració  Institucional que acorda:

PRIMER.- Expressar, una vegada més, la voluntat de Barcelona d’acollir a persones refugiades.

SEGON.- Denunciar l’incompliment de la Convenció de Ginebra per part dels governs europeus.

TERCER. Condemnar l’onada de racisme i xenofòbia que actualment està afectant a diversos estats de la Unió Europea.

QUART.- Reclamar una nova política d’asil i refugi que doni resposta a l’emergència humanitària existent.

CINQUÈ.- Exigir una nova política que protegeixi a les persones refugiades que fugen dels seus països per motiu de la seva condició sexual i que poden ser susceptibles d’una doble discriminació al país d’acollida.

SISÈ.- Reclamar que es possibiliti la participació de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments en les polítiques d’asil i refugi.

SETÈ.- Reivindicar Barcelona com una ciutat intercultural, oberta, solidaria, acollidora i respectuosa vers els drets humans, on la xenofòbia i el racisme no tenen cabuda.

“Volem expressar la voluntat de Barcelona d’acollir persones refugiades, passar de les grans declaracions als fets, i posar l’accent en la doble vulnerabilitat que s’afegeix a les persones refugiades LGTBI, que han estat perseguides al seu país i en arribar aquí pateixen presó i maltractaments físics”, ha afirmat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: