Jordi Martí exigeix lideratge polític a Ada Colau per tirar endavant el Pla de Xoc per Ciutat Vella

 

Marti2.jpg

 

El regidor de Seguretat del PDeCAT afirma que el seu grup  és fidel i lleial al Pla pactat amb el Govern, però reclama una aplicació intensiva i amb recursos, i una avaluació continuada de les actuacions realitzades

 

El regidor de Seguretat del Grup Municipal Demòcrata a l’Ajuntament, Jordi Martí, ha exigit lideratge polític a l’alcaldessa Ada Colau per tirar endavant el Pla de Xoc per Ciutat Vella, pactat entre el PDeCAT i el govern municipal. Jordi Martí ha afirmat que el seu grup és fidel i lleial al Pla, però ha reclamat una aplicació intensiva i amb recursos, i una avaluació continuada de les actuacions realitzades.

 

A la Comissió de Presidència celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona, el grup del PDeCAT ha demanat la compareixença del responsable municipal del Pla de Xoc de Ciutat Vella, per donar compte de les actuacions realitzades en aplicació de l’esmentat Pla. El darrer Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, celebrat en data 25 de maig d’enguany, es va aprovar un Pla de Xoc de Ciutat Vella, impulsat pel Grup Municipal  del PDeCAT i acceptat pel govern Colau, arran de la problemàtica sorgida per la venda de drogues i el que s’han anomenat els narco-pisos de Ciutat Vella; a banda d’un repunt en diferents problemes d’inseguretat i incivisme. Aquest matí ha assistit a aquest debat a la Comissió de Presidència la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, qui amb el President del Grup, Xavier Trias, van reclamar conjuntament fa 4 setmanes a l’Alcaldessa Colau la posada en marxa d’aquest Pla de Xoc pel Raval.

 

Jordi Martí ha assenyalat que, tot i que només fa tres setmanes de l’entrada en vigor del Pla, “el tema és transcendent, vam fer un acord polític important, instant el govern a prendre mesures radicals, consensuades, però radicals, per fer front a la problemàtica sorgida per la venda de drogues i altres temes que afecten el Raval i Ciutat Vella”. “Des del primer moment”, ha afegit, “vam dir que hi estaríem a sobre; som fidels i lleials al Pla, però volem una avaluació continuada, amb una aplicació intensiva i amb recursos”.

 

El regidor Martí ha assenyalat que després de les reunions de l’alcaldessa amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el president de la Generalitat, Quim Torra, cal veure concrecions addicionals que s’hagin pogut plantejar. També ha destacat que està previst que aquest estiu s’incorporin 117 nous agents a la plantilla de la Guàrdia Urbana, “però cal veure els números globals i com es distribueixen”.

 

Martí ha criticat que el govern que encapçala Ada Colau hagi trigat tres anys en creure en la Guàrdia Urbana, “esperem un canvi perquè el pla de xoc s’ha de materialitzar, no pot ser que se’ns en vagi de les mans.” El regidor ha insistit en la necessitat que el govern municipal nomeni un regidor específic de Seguretat, Prevenció i Emergències, “el necessitem, no perquè el que demanem nosaltres, sinó perquè la ciutat el necessita”.

 

 

Barcelona, 20 de juny de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: