Jordi Martí: “Des del passat 1-O la violència s’ha instal·lat al país i al carrer, i es va iniciar una etapa fosca de repressió exercida contra població pacífica”

 

Martí comisiso.jpg

 

El regidor del PDeCAT ha defensat una proposició que insta l’executiu municipal a condemnar les agressions violentes contra un moviment democràtic i no violent i a no atorgar permisos d’ocupació de la via pública per dur a terme manifestacions i concentracions a grups d’extrema dreta

 

El regidor de Seguretat del Grup municipal del PDeCAT, Jordi Martí, ha dit avui que “des del passat 1-O la violència s’ha instal·lat al país i al carrer, i es va iniciar una etapa fosca de repressió exercida contra població pacífica”. Jordi Martí ha defensat una proposició que insta l’executiu municipal a condemnar les agressions violentes contra un moviment democràtic i no violent i a no atorgar permisos d’ocupació de la via pública per dur a terme manifestacions i concentracions a grups d’extrema dreta.

 

Aquest matí s’ha celebrat una sessió extraordinària de la Comissió de Presidència a petició dels grups del PDeCAT, ERC i la CUP, que ha debatut i aprovat la següent proposició: “La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció acorda:

  1. Condemnar totes les agressions violentes que s’han produït des del 8 de setembre al nostre país contra un moviment democràtic i no violent.
  2. Mostrar la solidaritat i donar suport legal a totes les persones del nostre municipi que han estat víctimes de la violència, tant d’agressions per part d’altres ciutadans o ciutadanes, com per part dels aparells de l’Estat espanyol.
  3. Obrir una investigació sobre els dos dispositius de seguretat ciutadana que es van desenvolupar a la ciutat de Barcelona el diumenge 27 de maig de 2018, on es deixava desprotegida la porta de l’Ajuntament i per contra s’enviava la USP a controlar una manifestació de migrants.
  4. No atorgar permisos d’ocupació de la via pública per dur a terme manifestacions i concentracions a grups d’extrema dreta en les que s’ha vist en múltiples convocatòries que acaben amb agressions a veïnes de la ciutat, i en qualsevol cas implementar les mesures restrictives oportunes per garantir que aquests grups no puguin portar a terme accions violentes.
  5. Instar el Parlament de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona a realitzar totes les accions que estiguin al seu abast per denunciar tots aquests casos de violència davant de la fiscalia i les institucions jurisdiccionals, de les institucions internacionals, així com el paper que està desenvolupant l’Estat espanyol davant d’aquests fets.”

 

La proposició s’ha aprovat amb els vots dels grups proposants, PDeCAT, ERC, la CUP, i de BComú; mentre que C’s, PSC, PP han votat en contra. Martí ha explicat aquesta proposició vol denunciar una situació de violència que té origen en grups ultres i que s’ha produït a l’espai públic de la ciutat i del país. “Hi ha hagut mobilitzacions de grups i plataformes unionistes que en molts casos, no sempre, han acabat amb una violència inacceptable”, ha denunciat. El regidor ha assenyalat que “si alguna cosa hem demostrat, és que som un poble  pacífic, cívic i que volem fer les coses des del consens, el diàleg, i la llibertat. En els darrers anys hem mobilitzat milions de persones en diades i jornades reivindicatives sempre pacífiques, en les quals mai hi ha hagut cap incident”.

 

Des del passat 1 d’octubre, ha remarcat el regidor, “la violència s’ha instal·lat al país i al carrer, no abans, i està acreditat”. Per a Martí, amb la repressió que van patir milers de persones aquell dia “es va iniciar una etapa fosca de repressió exercida contra població pacífica”, i també es van iniciar diverses accions violentes, d’amenaces i agressions provocades per minories exaltades radicals a persones que discrepen d’elles”. “Això esta passant i volem que s’aturi”, ha insistit el regidor del PDeCAT.

 

Martí ha reclamat que l’Ajuntament i la resta administracions, sobretot els cossos policials, “garanteixin la lliure expressió de tothom, que s’impulsin mesures per acabar amb la impunitat d’aquests grupuscles de dreta i de qualsevol persona que incompleixi la llei”. “Esperem que amb el nou context polític sigui possible i que Ajuntament no centrifugui les responsabilitats”, ha finalitzat.

 

 

Barcelona, 20 de juny de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: