El PDeCAT aconsegueix que el govern municipal hagi d’impulsar la creació d’un espai museístic per divulgar el patrimoni dels establiments emblemàtics

Blasi comissió.jpg

 

El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que tot el que haurà fet el govern d’Ada Colau per preservar el comerç emblemàtic aquest mandat haurà estat solucionar un problema de lloguer d’un establiment; i afegeix que el seu grup seguirà treballant per la protecció i la preservació dels establiments emblemàtics

 

El Grup Municipal PDeCAT a l’Ajuntament ha aconseguit avui que el govern municipal hagi d’impulsar la creació d’un espai museístic per divulgar i preservar la història i el patrimoni tangible i intangible dels coneguts com a establiments emblemàtics. El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda, ha afirmat que tot el que haurà fet el govern d’Ada Colau per preservar el comerç emblemàtic aquest mandat haurà estat solucionar un problema de lloguer d’un establiment; i ha afegit que el seu grup seguirà treballant per la protecció i la preservació dels establiments emblemàtics.

 

La Comissió d’Economia i Hisenda celebrada aquesta tarda ha aprovat una proposició del Grup del PDeCAT, que ha comptat amb el suport del mateix grup Demòcrata, de C’s, ERC i PP; l’abstenció del PSC i la CUP; i el vot en contra de BComú, i que acorda: “Que el govern municipal impulsi la creació d’un espai museístic a la ciutat per divulgar i preservar la història i el patrimoni tangible i intangible dels coneguts com establiments emblemàtics, a la vegada que faci referència als establiments singulars i als arrelats. Que a tal efecte es creï, de forma immediata, un grup de treball de l’Ajuntament en el que també hi siguin representades les entitats referents del món del comerç, representants d’establiments emblemàtics, propietaris i els grups municipals, entre d’altres. Que s’iniciï un treball de recerca d’elements patrimonials que es puguin posar a disposició d’aquest espai.”

 

Raimond Blasi ha explicat que diversos grups han presentat iniciatives en interès i defensa dels establiments emblemàtics, “uns establiments que doten de singularitat Barcelona, els seus barris, i n’expliquen la seva història”. En el passat mandat, ha assenyalat Blasi, es va elaborar el Pla de Protecció dels Establiments Emblemàtics, un treball pioner i innovador en l’àmbit català i europeu que va servir per recollir en un espai el patrimoni tangible i intangible de Barcelona. “Amb aquesta proposta, avui, des del PDeCAT demanem que, atès que moltes d’aquest establiments tenen mobiliari, elements singulars i patrimoni, es pugui  exposar en un espai museístics per fer-ne difusió”, ha dit Blasi.

 

Com ha explicat el regidor, “hi ha establiments que s’han transformat que han guardat patrimoni i amb la complicitat dels propietaris hauríem treballar en aquesta línia per trobar un espai museístic a la ciutat per divulgar i preservar la història i el patrimoni tangible i intangible dels coneguts com establiments emblemàtics”.

 

El regidor Blasi ha lamentat que el govern es tanqui en banda a la proposta, i ha afirmat que “tot el que farà el govern d’Ada Colau per preservar el comerç emblemàtic aquest mandat haurà estat solucionar un problema de lloguer d’un establiment emblemàtic –en referència a La Manual Alpargatera-, serà tot el que hauran fet”. “Seguirem insistint per la protecció i la preservació dels establiments emblemàtics”, ha finalitzat Blasi.

 

 

Barcelona, 19 de juny de 2018

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: