A instàncies del PDeCAT, el govern constituirà un grup de treball que elaborarà un pla per la zona Fòrum per complir la normativa sobre contaminació i evitar les males olors

BLasi.jpg

 

El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, afirma que “s’espera de l’ajuntament, com administració més propera, una primera resposta que fins ara no s’ha donat”  

 

A instàncies del Grup Municipal del PDeCAT, el govern constituirà un grup de treball que elaborarà un pla de treball per la zona Fòrum per complir la normativa sobre contaminació i evitar les males olors. El regidor Raimond Blasi, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, afirma que “s’espera de l’ajuntament, com administració més propera, una primera resposta que fins ara no s’ha donat”.

 

El regidor  del Grup Municipal del PDeCAT, Raimond Blasi ha defensat una proposició a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat que dona veu a la preocupació dels veïns dels barris adjacents a la planta incineradora de TERSA, i dels habitants del  districte de Sant Martí, pel que fa a la presència de dioxines a l’aire, també de l’EDAR, de Metrofang i del CTCC Endesa-Gas Natural. L’entitat veïnal “Airenet” ha presentat una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient, en contra de la planta incineradora TERSA, en referència a que  l’activitat de la planta incineradora podria ser responsable d’un risc superior d’experimentar càncer a la zona. La proposició, que s’ha aprovat amb els vots dels grups del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP i el BComú, acorda:

 

  1. Que en el termini d’un mes presenti un pla de treball amb un grup de treball per l’àmbit del Fòrum a on hi participin el govern municipal, els veïns representats per la Coordinadora Airenet, grups polítics, unitats universitàries d’investigació científica competents en la matèria i si s’escau altres administracions.
  2. Que aquest grup de treball elabori un document de conclusions en el que es plantegi un calendari d’accions que garanteixin la transparència, el compliment de la normativa pel que fa a la pudor, contaminació i dioxines, les millores tècniques necessàries pel desenvolupament de les activitats de la Incineradora de TERSA, l’EDAR, Metrofang i el CTCC Endesa-Gas Natural, i en cas de inviabilitat s’estableixi un full de ruta en relació al seu futur. Així com que hi hagi una intervenció a la Ronda Litoral.
  3. Que un cop finalitzats els treballs el grup de treball es constitueixi en comissió per fer-ne un seguiment periòdic.

 

Blasi ha recordat que des del PDeCAT no és la primera vegada que es posa el tema sobre la taula, amb diverses iniciatives tant a l’Ajuntament com al districte de Sant Martí però des del govern no s’han donat les respostes pertinents. El regidor ha assenyalat que la resolució del tema no és només qüestió de l’Ajuntament, hi ha altres administracions implicades, però s’espera de l’ajuntament, com administració més propera, una primera resposta.

 

“Cal actuar amb transparència, les coses no s’han fet bé. S’ha de treballar per reduir les molèsties i prendre les decisions oportunes. Demanem la complicitat grups i també govern per tirar endavant la iniciativa i per vetllar pel seu compliment”. Blasi ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa i ha afegit “queda feina per fer per millorar la qualitat de vida de les persones. Estarem amatents”.

 

 

 

 

Barcelona, 18 de juny de 2018

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: