Martí: “Compartim l’objectiu d’ampliar el parc d’habitatge de protecció, però tenim molts dubtes sobre l’actuació del govern Colau”

Matí.jpg

 

Jordi Martí explica que el Grup del PDeCAT s’absté a la proposta de reservar 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit, a l’espera d’informe tècnics i jurídics que l’avalin “perquè té visos d’il·legalitat, i nosaltres volem certeses”

 

El Grup Demòcrata també s’absté a decretar el dret de tempteig i retracte pel consistori a tota la ciutat perquè “hi mantenim dubtes jurídics”

 

El regidor d’Urbanisme del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Jordi Martí, ha assegurat que “compartim l’objectiu d’ampliar el parc d’habitatge de protecció social, però tenim molts dubtes sobre l’actuació del govern”. Jordi Martí ha explicat que el Grup Demòcrata s’ha abstingut a la proposta de reservar 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit, a l’espera d’informe tècnics i jurídics que l’avalin “perquè té visos d’il·legalitat, i nosaltres volem certeses”.

 

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat inicialment aquesta tarda la proposta de destinar el 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit. El PDeCAT s’ha abstingut  a l’espera d’informe tècnics i jurídics que l’avalin perquè “la proposta té visos d’il·legalitat i nosaltres volem certeses”, segons ha explicat Jordi Martí.

 

El regidor ha afirmat que “la problemàtica de l’accés a l’habitatge a Barcelona és el principal problema que amenaça els barcelonins”, i ha afegit que “per resoldre aquesta situació no hi ha varetes màgiques, i menys a curt termini”. El regidor ha recordat que en el mandat de l’alcalde Xavier Trias es van impulsar mesures per incrementar el Parc públic d’habitatge de lloguer, “ara es fan esforços que compartim, perquè compartim l’objectiu últim de crear un Parc públic d’Habitatge, però tenim molts dubtes sobre com actua el Govern Colau”. Martí ha recordat que el seu grup es va comprometre amb el Pla pel Dret a l’Habitatge 2016-2025, “vam negociar-lo i li vam donar suport. Hi estem compromesos i hi volem seguir estant compromesos, però el govern no té en compte aquesta voluntat i ens sentim menystinguts”; entre altres aspectes, per l’incompliment del  govern de donar comptes del balanç del Pla, ha dit Martí.

 

A parer del regidor del PDeCAT, el govern que encapçala Ada Colau està actuant amb una “precipitació imperdonable”, i ha criticat que “no pot ser que dijous se’ns presenti una proposta per aprovar avui a la comissió, i que hi hagi modificacions substancials, de fa només una estona, a la proposta”.

 

“Volem seguir formant part del consens”, ha dit Martí, que ha reclamat al govern seguretat jurídica, per això el seu grup ha demanat un informe al Secretari municipal que avali la legalitat de cada una de les mesures. “No volem que sigui un anunci només per tapar el fracàs de la política d’habitatge del govern, que ara fa un anunci corrents, per llençar-hi tinta de calamar”.

 

Martí ha insistit en que cal un acord ampli, no només de ciutat, sinó metropolità, amb operadors públics i privats, i amb la Generalitat, que l’haurà d’aprovar definitivament. El regidor Martí ha explicat que el seu grup s’abstindrà a la proposta a l’espera d’informe tècnics i jurídics que l’avalin. “Seguim compromesos, però volem fer les coses ben fetes i tenim dubtes raonables, compartits per altres, que ens diuen que la proposta té visos d’il·legalitat i nosaltres volem certeses”.

 

També s’ha aprovat a la Comissió d’aquesta tarda decretar el dret de tempteig i retracte a favor del consistori a tota la ciutat, al qual també el PDeCAT s’ha abstingut perquè “mantenim dubtes jurídics”. Martí ha qüestionat que l’instrument de planejament que es planteja sigui l’adequat per gestionar el dret de tempteig i retracte, ja que la MPGM no habilita l’Ajuntament a actuar a tota la ciutat. “Hi ha una manca de motivació en els informes associats a l’expedient, no veiem que es pugui actuar als 73 barris de la ciutat. creiem que aquest dret s’hauria de fer en zones concretes de la ciutat”, ha finalitzat Martí.

 

 

 

Barcelona, 18 de juny de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: