El PDeCAT demana que l’Ajuntament qualifiqui d’injusta la presó preventiva pels polítics catalans, i n’exigeixi el seu alliberament immediat

El portaveu Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de plenari, on es demanarà al govern, entre d’altres, que el consistori es ratifiqui en la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per la seva ampliació, i es creï un espai museístic a la ciutat per divulgar i preservar la història dels establiments comercials emblemàtics

 

El Grup municipal del PDeCAT demana que l’Ajuntament qualifiqui d’injusta la presó preventiva pels polítics catalans, i n’exigeixi el seu alliberament immediat.  El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives (vegeu document adjunt) que es debatran a les comissions que se celebraran entre avui i dimecres, on es demanarà al govern, entre d’altres, que l’Ajuntament es ratifiqui en la cessió de la capella de la Misericòrdia  al MACBA per la seva ampliació; i la creació d’un espai museístic a la ciutat per divulgar i preservar la història dels establiments comercials emblemàtics.

 

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció expressant la seva disconformitat perquè, a dia d’avui, “encara hi ha persones innocents empresonades per pensar el que pensen, és una situació ignominiosa; seguim tenint present l’1 d’octubre”, i ha criticat que el canvi del govern central no ha suposat cap avanç. “Seguirem reclamant la llibertat dels nostres companys i amics”, ha afegit.

 

El portaveu ha explicat que a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, que se celebra aquesta tarda, la regidora de Mobilitat del Grup del PDeCAT, Francina Vila, defensarà una posposició que reclama:

  1. Que en el termini d’un mes presenti un pla de treball amb un grup de treball per l’àmbit del Fòrum a on hi participin el govern municipal, els veïns representats per la Coordinadora Airenet, grups polítics, unitats universitàries d’investigació científica competents en la matèria i si s’escau altres administracions.
  2. Que aquest grup de treball elabori un document de conclusions en el que es plantegi un calendari d’accions que garanteixin la transparència, el compliment de la normativa pel que fa a la pudor, contaminació i dioxines, les millores tècniques necessàries pel desenvolupament de les activitats de la Incineradora de TERSA, l’EDAR, Metrofang i el CTCC Endesa-Gas Natural, i en cas de inviabilitat s’estableixi un full de ruta en relació al seu futur. Així com que hi hagi una intervenció a la Ronda Litoral.
  3. Que un cop finalitzats els treballs el grup de treball es constitueixi en comissió per fer-ne un seguiment periòdic.

 

“El govern de la ciutat“, ha afirmat Ciurana, “ha de garantir la salut dels seus ciutadans”.

 

El portaveu Ciurana ha explicat que a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports ell mateix portaveu defensarà una proposició que insta el Govern municipal a: “Respectar l’acord aprovat i el conveni signat entre el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i l’Ajuntament de Barcelona per la cessió de l’espai de l’antiga capella de La Misericòrdia per a usos museístics.  Garantir un altre espai al barri del Raval per ubicar el Centre d’Atenció Primària (CAP) del Raval Nord”. “Volem que l’Ajuntament es ratifiqui en la cessió de la capella de la Misericòrdia al MACBA per a la seva ampliació”, ha dit Ciurana, que ha recordat que cessió es va produir en el passat mandat i que va ser precisament el llavors primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, qui la va autoritzar com a responsable de patrimoni.

 

De la Comissió d’Economia i Hisenda, el portaveu del Grup ha destacat la proposició, que defensarà el regidor Raimond Blasi, que acorda: “Que el govern municipal impulsi la creació d’un espai museístic a la ciutat per divulgar i preservar la història i el patrimoni tangible i intangible dels coneguts com establiments emblemàtics, a la vegada que faci referència als establiments singulars i als arrelats. Que a tal efecte es creï, de forma immediata, un grup de treball de l’Ajuntament en el que també hi siguin representades les entitats referents del món del comerç, representants d’establiments emblemàtics, propietaris i els grups municipals, entre d’altres. Que s’iniciï un treball de recerca d’elements patrimonials que es puguin posar a disposició d’aquest espai.”

 

Finalment, ha explicat que a la Comissió de Presidència de dimecres al matí, el Grup del PDeCAT defensarà l’aprovació d’una Declaració Institucional que fa referència  als presos polítics catalans, i que acorda:

 

PRIMER.- L’Ajuntament de Barcelona, vista l’evolució jurídica, i el tractament donat per gran part de la doctrina i per l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein d’Alemanya al delicte de rebel·lió, (delicte que sustenta la situació de presó provisional en la causa especial 20907/2017 del Tribunal Suprem), qualifica la situació de presó preventiva com a injusta i no conforme al dret aplicable.

 

SEGON.- En conseqüència, l’Ajuntament de Barcelona condemna l’existència en l’actualitat de presos polítics a l’Estat espanyol.

 

TERCER.- L’Ajuntament de Barcelona exigeix l’alliberament immediat de tots els presos preventius de la causa esmentada.

 

 

 

Barcelona, 18 de juny  2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: