Jaume Ciurana: “Les polítiques d’habitatge transcendeixen mandats i límits de la ciutat; i no poden ser simples anuncis”

 

Ciurana.jpg

 

 

El portaveu del Grup del PDeCAT demana al Govern Colau que retiri de la CEUM les modificacions del PGM que proposa per a destinar el 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit i decretar el dret de tempteig i retracte pel consistori a tota la ciutat, i s’ofereix a negociar sense cap condició prèvia

 

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha assegurat avui que “les polítiques d’habitatge transcendeixen mandats i límits de la ciutat; i no poden ser simples anuncis”. Jaume Ciurana ha demanat al Govern d’Ada Colau que retiri de la CEUM (Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat) les modificacions del PGM (Pla General Metropolità) que proposa per a destinar el 30% dels habitatges de nova construcció a habitatge protegit i decretar el dret de tempteig i retracte pel consistori a tota la ciutat, i s’ha ofert a negociar sense cap condició prèvia.

 

“Constatem i lamentem el nul interès del govern municipal en pactar mesures que haurien de formar part del Pla de l’Habitatge, al qual vam donar suport”, ha denunciat Ciurana, que ha criticat les maneres d’actuar de l’executiu: “ens va fer arribar la proposta dijous i avui hem de votar a la CEUM. No podem prendre una decisió tan important de dijous a dilluns”.

 

El portaveu del Grup Demòcrata ha destacat que “les polítiques d’habitatge són un tema molt important, que transcendeix mandats i límits de la ciutat”, i ha apostat per arribar a consensos de caràcter metropolità. També ha exposat dubtes que sorgeixen de les modificacions que el govern vol sotmetre avui a votació, com per exemple el que fa al dret de tempteig i retracte: “hi haurà recursos per exercir-lo?”, ha preguntat. Jaume Ciurana ha explicat, per posar en context real la mesura sobre la qual s’està debatent, que l’Ajuntament avui té ja 80 solars municipals disponibles per a construir, si es vol fer; que es poden construir 20.000 habitatges; amb aquestes mesures d’ara parlem d’aconseguir uns 300 habitatges de protecció oficial a l’any.

 

“Partint del nostre suport al Pla d’Habitatge, i de les polítiques fetes en el mandat passat, que van suposar un canvi de paradigma respecte governs anteriors, en el sentit que es va deixar de vendre sòl públic i habitatges de l’Ajuntament i passar a ampliar el parc públic d’habitatge de lloguer assequible, demanem que retirin el punt, tot sabent i deixant clar que estem oberts a parlar sense condicions prèvies”, ha afirmat. “Demanem que les coses es facin ben fetes, i per això demanem la retirada del punt amb l’oferiment per pactar, per arribar a un acord, també d’àmbit metropolità”, ha reclamat. A parer de Ciurana, la política d’habitatge no pot ser un mer anunci; “cal que siguin versemblants per no generar més frustració. Si només és un anunci no ens  hi trobaran”, ha dit, per afegir “no voldríem pensar que estem davant d’una proposta que té com a únic objectiu que sigui rebutjada”.

 

El regidor responsable  d’Urbanisme del PDeCAT, Jordi Martí, i que intervindrà a la tarda a la Comissió, ha insistit en que el pla provoca “neguits raonables i compartits per diversos grups municipals”, i ha insistit en demanar la retirada dels punts per poder arribar a un consens.

 

 

Barcelona, 18 de juny d’abril de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: