El PDeCAT exigeix al Govern Colau que retiri la suspensió de llicències si vol acordar el pla perquè un 30% de les promocions privades siguin habitatge social

El regidor Jordi Martí denuncia que l’executiu municipal vol imposar aquesta mesura sense diàleg ni consens polític amb el sector ni les entitats del Tercer Sector i avisa que aquesta actitud pot fer saltar pels aires l’acord que va nèixer amb el pacte pel Pla de l’Habitage

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona ha exigit al Govern que encapçala Ada Colau que retiri la suspensió de llicències de construcció si realment vol acordar el pla perquè un 30% de les promocions privades siguin habitatge social. El regidor d’Urbanisme del Grup Demòcrata, Jordi Martí, ha denunciat que l’executiu municipal vol imposar aquesta mesura sense diàleg ni consens polític amb el sector ni amb les entitats del Tercer Sector, i ha avisat que aquesta actitud pot fer saltar pels aires l’acord que va nèixer amb el Pacte municipal de l’Habitatge (2016-2025).

Jordi Martí ha explicat que el Grup municipal del PDeCAT manté els mateixos dubtes que ha expressat el conseller de Territori del Govern de la Generalitat, Damià Calvet, davant el mecanisme que vol impulsar el Govern d’Ada Colau per destinar el 30% de les promocions privades de pisos a habitatge social, i que incorpora una suspensió de llicències. Martí ha advertit que “si el Govern municipal no opta per establir una moratòria a aquesta suspensió de llicències per fer obra nova o grans rehabilitacions, el grup del PDeCAT de cap manera podrà permetre que tiri endavant la proposta, per molt que puguem estar d’acord en l’objectiu de fons d’augmentar el parc d’habitatge social i públic de la ciutat de Barcelona”.

El regidor Demòcrata ha denunciat que el Govern Colau vol imposar aquesta proposta sense cap tipus de diàleg, ni amb el sector, ni els sindicats, ni les entitats del Tercer Sector que també fan promocions d’habitatge, ni amb els grups polítics. Sobretot, Martí ha destacat la manca de respecte que el Govern dels Comuns ha tingut amb el primer grup de l’oposició, i amb qui van acordar fa dos anys el Pla d’Habitatge de la ciutat de Barcelona pel període 2016-2025. “És incomprensible aquesta actitud, si no és que volen que l’acord que vam tancar salti pels aires. El Pla incorpora com a objectiu prioritari l’augment d’habitatge públic i de lloguer assequible, és el que vam començar a fer amb el Govern de l’Alcalde Xavier Trias, però no ho podem fer a costa de paralitzar tot el sector”, ha dit Martí. “Tal i com està dissenyada, aquesta mesura tindria efectes contraris als desitjats, amb la paralització d’una bona part de l’economia de la ciutat, una gran inseguretat jurídica, un increment del preu mitjà de l’habitatge lliure, i afavoriria moviments especuladors”, ha explicat.

El regidor Martí ha instat el Govern Colau a “obrir de manera immediata una taula de diàleg amb els grups polítics que compartim l’objectiu de fer crèixer el parc públic d’habitatge de lloguer assequible, i el conjunt del sector, entitats, sindicats i associacions, per fer possible que aquesta proposta arribi a bon port”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: