Neus Munté proposa liderar “una alternativa de govern real” que sigui “punt de trobada i confluència” de tothom que vulgui sumar per “remuntar Barcelona”

Foto conferència 1

“Treballaré per liderar una llista transversal amb l’objectiu de la màxima unitat. Sóc de sumar, i vinc i pertanyo a una formació política que ha fet llistes unitàries, i ho volem tornar a intentar. Treballaré per sumar amb una candidatura que sigui guanyadora per a Barcelona”

 

“Vull que remuntem Barcelona per viure en una ciutat on es combati el comerç il·legal i l’ús fraudulent dels serveis públics de transport, on es respecti el descans dels veïns i se sàpiga combinar amb els qui volen gaudir del seu temps de lleure en l’espai públic, una ciutat segura (especialment pels infants), amb més efectius de la Guàrdia Urbana i ple suport al Cos i als equips d’emergències que planti cara a l’incivisme, al masclisme i l’homofòbia, i de la que en tinguem cura entre tots, una ciutat convivencial, per ser viscuda i conviscuda, amb drets i obligacions, on la conciliació de les famílies sigui un element clau”

 

“Fa un any que (Ada Colau) va dimitir com a alcaldessa, molts ho sabem. Em trobo cada dia persones que em demanen que evitem que torni a posar-se al capdavant de la nostra ciutat. Massa gesticulacions, ben pocs resultats. Temps perdut, deixadesa”

  

“Us demano que m’hi ajudeu. Que sumeu el vostre esforç al meu. Jo estic il·lusionada, i us vull encomanar el meu optimisme i ambició per la ciutat. Allunyem-nos de la resignació i la desconfiança, construïm plegats una alternativa de govern real per recuperar Barcelona i posar-la al servei de les persones”

 

La candidata del PDeCAT a les eleccions municipals a Barcelona, Neus Munté, ha ofert aquest vespre una conferència als Jardins del recinte modernista de Sant Pau. Munté ha presentat el seu projecte per liderar “una alternativa de govern real” que sigui “punt de trobada i confluència” de tothom que vulgui sumar per “remuntar Barcelona”, davant de més de 800 persones, entre elles Xavier Trias, Artur Mas, Marta Pascal, David Bonvehí; els consellers Buch, Calvet i Puigneró; representats dels grups municipals: Jaume Asens (BComú), Jordi Coronas (ERC) i Carmen Andres (PSC); els regidors del PDeCAT; alcaldesses com la de Girona Marta Madrenas, i de Sant Cugat i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa; els exconsellers Ferran Mascarell i Francesc Homs; representants d’Òmnium i l’ANC; la dona del conseller Joaquim Forn, Laura Masvidal; i representants d’entitats, associacions, empreses i plataformes de tota la ciutat, com del gremi d’Hotels (Jordi Clos), de Restauració (Pere Chias); de Mercats (Salvador Capdevila, de la Boqueria); representants dels Afectats per la Superilla del Poblenou; de la Fundació Barcelona Comerç; de diferents clubs esportius; de cases regionals; d’entitats veïnals dels barris…

Munté ha estat presentada per l’exconsellera Meritxell Borràs, que ha explicat que quan l’alcaldable li va demanar fer la presentació primer va dubtar, perquè s’havia fet el compromís de no estar activa en política, però hi va accedir per dos motius: “per la Neus Munté i per Barcelona”. Borràs ha agraït a Munté la seva amistat, “estar present en moments bons i difícils”, i ha destacat que és una “persona progressista, sensible, compromesa, amb gran capacitat de gestió, i amb  valors”. També va acceptar, ha explicat, per Barcelona, “perquè s’ho val”, i ha afegit que en aquests moments la capital de Catalunya “és orfe de lideratge i cal reactivar Barcelona, cal remuntar Barcelona”. Borràs ha acabat les seves paraules dirigint-se a la candidata a l’alcaldia: “estaria bé que et diguessis Esperança, perquè a la ciutat li cal l’esperança i tu ets l’esperança d’aquesta ciutat”.

La candidata ha iniciat la seva intervenció agraint l’assistència a l’acte a tots els presents i lamentant algunes absències, d’aquells que estan a la presó a l’exili  i especialment la d’en Quim Forn, “us sento molt propers malgrat la vostra absència, i vull dir-vos que no defallirem en la defensa dels vostres drets i la vostra llibertat. Perquè defensant-vos a vosaltres, defensem els drets i les llibertats de tots els barcelonins. Us volem a casa, no més a prop, o a mig camí, us volem a casa.” Munté ha destacat que “per aquest motiu el color groc està present a l’acte, tant al faristol com amb un llaç groc en la primera filera de cadires, o a la solapa molts de nosaltres. Per visibilitzar, que res és normal mentre tinguem persones a la presó per les seves legítimes idees polítiques i conviccions democràtiques, que són també les meves”.

La candidata ha assenyalat que aquest acte se celebra al recinte modernista de Sant Pau perquè lliga amb la seva història personal: “forma part del paisatge de la meva infantesa, situat en un barri limítrof a aquest, i al mateix temps és tot ell, una metàfora de la meva Barcelona”.

Munté s’ha declarat privilegiada d’haver nascut i de viure a Barcelona i, tot i que ha assenyalat que la naixença és casual, ha afegit que “la meva tria vital és i serà Barcelona”. L’alcaldable ha afirmat que vol se la propera alcaldessa de Barcelona perquè té l’esperança que a Barcelona “és possible fer que les coses vagin millor”. “Em sento preparada i ben acompanyada per liderar la ciutat i remuntar-la, després de 4 anys de pèrdua d’oportunitats i d’una gestió més centrada en la ideologia que en les persones”.

“El meu objectiu principal”, ha declarat, “és acompanyar als barcelonins en un camí obert al progrés econòmic, social i tecnològic, perquè els nostres conciutadans tinguin les màximes possibilitats per progressar individualment i com a col·lectiu” i ha afegit que “m’agrada parlar de guanyar en termes d’oportunitat més que en termes d’objectiu. Perquè de fet, assolir l’alcaldia no és l’objectiu final. Assolir l’alcaldia és guanyar l’oportunitat de treballar per la ciutat i per la seva gent. I per fer-ho d’una determinada manera”.

Neus Munté s’ha declarat “hereva” de la feina, vàlua i coneixement, del bagatge i experiència de l’alcalde Xavier Trias i del seu equip, i, dirigint-se al president del grup municipal del PDeCAT, ha afirmat: “ets una persona respectada i estimada, pel que has fet i per com ho has fet”.

Neus Munté ha assenyalat que ara toca teixir grans consensos, sumar voluntats, escoltar i treballar, imaginar projectes de transformació a mitjà i llarg termini, perquè “una ciutat que no es projecta al futur és una ciutat que es condemna. Convertim l’ajuntament en un espai de transformació, on teixir aliances, llocs de trobada a partir de visions, colors i matisos diferents. Aquest és el camí per a remuntar Barcelona, aquest és el camí que jo us proposo”. I ha afirmat: “treballaré per liderar una llista transversal perquè l’objectiu que perseguim demana la màxima unitat. Sóc de sumar, de cosir i recosir, vinc i pertanyo a una formació política que ha fet llistes unitàries, i ho volem tornar a intentar. Treballaré per sumar amb una candidatura que sigui guanyadora per a Barcelona”.

La candidata ha destacat el paper de Barcelona com a capital de Catalunya “Barcelona és, abans que res, capital de Catalunya. I des de la seva catalanitat, és també una capital mediterrània, europea i global” i ha afegit que cal que la ciutat torni a mirar a tots i cadascun dels 947 municipis del país, des del lideratge de l’Àrea Metropolitana. També ha destacat la importància de “projectar-nos portes enfora”.

Utilitzant el Mar, Collserola i els dos rius que abracen Barcelona, Neus Munté ha fet el relat a grans trets, de la seva proposta per Barcelona, i que anirà desgranat al llarg dels mesos vinents. Del mar, ha destacat la metamorfosi que ha patit Barcelona amb la seva obertura al mar. Completades les transformacions de la Vila Olímpica i el Fòrum, ha assenyalat que “tenim al davant el repte d’unificar el nostre litoral des d’una mateixa visió de conjunt”. En aquest punt ha assenyalat l’oportunitat que suposa la Marina del Prat Vermell per ampliar el Parc d’Habitatge Públic de la ciutat. “Hem de fer més habitatge públic”, ha insistit afegint que “la millor política d’accés a l’habitatge és aquella relacionada en la millora de les condicions econòmiques dels ciutadans de Barcelona”. en aquest sentit ha afirmat que, quan sigui alcaldessa, “treballaré per tal d’establir un salari mínim de ciutat”.

Munté s’ha referit també a l’acollida de persones refugiades per manifestar el seu suport al govern de la Generalitat, amb el nou oferiment que va fer fa pocs dies davant l’emergència de l’Aquarius. També ha recordat que el setembre de 2015 des del govern del país es va crear el Comitè per a l’acollida de les persones refugiades, per a assessorar i coordinar les diferents administracions públiques catalanes, les entitats i organitzacions que actuen en l’àmbit de l’acollida i de la protecció internacional. “Aquest és un país, i Barcelona és una ciutat, per definició d’acollida. I una tasca tan sensible només es pot fer des de la màxima coordinació, coneixement i rigor”.

Després del mar, Munté ha assenyalat que ara Barcelona s’ha d’obrir a Collserola. Barcelona és una ciutat molt densa i cal ampliar la superfície verda i protegir els espais lliures per reincorporar la natura a la ciutat. també s’ha mostrat “més partidària dels eixos verds que de les superilles. Des de l’alcaldia impulsaré un model de ciutat més habitable, saludable i amable, al servei de les persones”.

El Besòs, ha dit, “és ara frontissa i punt estratègic per al desenvolupament de l’Àrea Metropolitana” i ha destacat l’exemplar feina feta al llarg dels anys pel Consorci del Besòs en termes de cooperació metropolitana. L’alcaldable s’ha mostrat convençuda que “les àrees metropolitanes marcaran el futur del món” i per això ha afegit “treballaré per enfortir els vincles metropolitans de Barcelona, tant en el terreny de la cooperació política i institucional, com en la tasca de recosir socialment i urbanística, l’Àrea Metropolitana de Barcelona”. En aquest sentit, s’ha compromès a seguir donant suport com hem fet fins ara, al Pla de Barris, així com a totes les estratègies que vagin en la línia de recosir Barcelona amb el seu entorn i amb si mateixa, invertint per escurçar les desigualtats entre barris.

La candidata Munté ha afirmat que aposta per l’educació, “la primera baula de la cadena de la igualtat d’oportunitats”. Com ha destacat l’educació transforma però no ho fa immediatament, i per això cal planificar només en clau de mandat i planificar a 20 anys vista, sinó fer-ho per tot el cicle vital de la persona. En aquest punt, i en el marc del debat sobre les escoles bressol, ha destacat que potser és el moment d’assolir un pacte sobre el model. Munté ha afirmat que no comparteix el canvi en la tarifació de les escoles bressol, “no pot ser que un ajuntament amb l’economia sanejada, carregui a les famílies de classe mitjana la bonificació que es fa a altres famílies, i aquests mateix sistema de tarifació perjudiqui també als més vulnerables. Dic si a la tarifació social, però no a costa de les famílies”.

De l’eix del Llobregat ha destacat la seva importància pel país, i per Barcelona, on el seu traçat i el seu delta ha vertebrat una plana que ha esdevingut amb els anys un punt de concentració logístic d’importància mundial, “poques ciutats tenen el privilegi de tenir agrupats en tan poc territori, un port potent, un aeroport internacional, la Zona Franca i una Fira com la de Barcelona”. “Com alcaldessa treballaré perquè Barcelona segueixi sent un pol d’atracció de negocis, de fires, de congressos, d’esdeveniments esportius internacionals i de turisme de qualitat. Hem d’aspirar a tot. Volem ser la porta logística del sud d’Europa i, per això, ens cal el corredor del Mediterrani, volem ser capital de les TIC i la internet de les coses, volem ser seu de congressos i fires, volem ser ciutat de cultura, de recerca i coneixement”.

Munté ha assenyalat que parla de “les oportunitats que tenim per fer de Barcelona una ciutat millor, amb una voluntat clara d’aparcar la crítica i centrar-me en la proposta. En com remuntem Barcelona”.

Al seu parer per fer possible la remuntada, “cal una nova actitud que entengui la discrepància, que escolti, que no parteixi de falsos supòsits de superioritat ètica o moral, que busqui incansablement els consensos, que s’arremangui, que sumi, que respecti l’adversari, que no menyspreï l’oposició, que vulgui convertir els projectes en causa de tots, i no en causa dels uns en contra dels altres”.

Vull que remuntem Barcelona per viure en una ciutat on es combati el comerç il·legal i l’ús fraudulent dels serveis públics de transport, on es respecti el descans dels veïns i se sàpiga combinar amb els qui volen gaudir del seu temps de lleure en l’espai públic, una ciutat segura (especialment pels infants), amb més efectius de la Guàrdia Urbana i ple suport al Cos i als equips d’emergències que planti cara a l’incivisme, al masclisme i l’homofòbia, i de la que en tinguem cura entre tots, una ciutat convivencial, per ser viscuda i conviscuda, amb drets i obligacions, on la conciliació de les famílies sigui un element clau.

La candidata s’ha mostrat conscient que no hi ha varetes màgiques, “no seré jo qui les prometi per guanyar l’alcaldia. No jugaré la carta del populisme” i ha afegit que si guanya, s’hi deixaré la pell, especialment per treballar per les persones més vulnerables, les persones grans que viuen soles i necessiten més protecció, o aquelles persones que dormen al carrer o en assentaments irregulars i que desgraciadament d’ençà que governa Ada Colau cada dia són més a la nostra ciutat.

Munté s’ha preguntat si Ada Colau podria fer una afirmació similar: “Fa un any que va dimitir com a alcaldessa, molts ho sabem. Em trobo cada dia persones que em demanen que evitem que torni a posar-se al capdavant de la nostra ciutat. Massa gesticulacions, ben pocs resultats. Temps perdut, deixadesa”.

Finalment, ha afirmat: “us demano que m’hi ajudeu. Que sumeu el vostre esforç al meu. Jo estic il·lusionada, i us vull encomanar el meu optimisme i ambició per la ciutat. Allunyem-nos de la resignació i la desconfiança, construïm plegats una alternativa de govern real per recuperar Barcelona i posar-la al servei de les persones”. “Governar per transformar, per remuntar Barcelona. Això és el que jo faré i us demano que m’hi acompanyeu”, ha conclòs l’alcaldable Munté.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: