Recasens celebra l’acord entre l’Ajuntament i les empreses funeràries que regula els serveis funeraris gratuïts i bonificats

Recasens plenari 3.jpg

 

 

La portaveu adjunta del PDeCAT recorda que aquest acord és fruit del  pacte del seu grup amb el Govern Colau per donar suport a les noves ordenances de Serveis Funeraris i Cementiris, que incloïen l’acord per garantir l’accés universal a les persones amb pocs recursos

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, ha celebrat l’acord entre l’Ajuntament i les empreses funeràries que regula els serveis funeraris gratuïts i bonificats. Sònia Recasens ha recordat que aquest acord és fruit del  pacte del seu grup amb el Govern d’Ada Colau per donar suport a les noves ordenances de Serveis Funeraris i Cementiris, que incloïen l’acord per garantir l’accés universal a les persones amb pocs recursos.

 

L’Ajuntament ha anunciat avui un acord per regular els serveis funeraris gratuïts i bonificats a Barcelona amb empreses funeràries que operen a la ciutat. Amb l’aprovació d’un decret, que entrarà en vigor les properes setmanes, es dona compliment a les ordenances de Serveis Funeraris a Barcelona, que es van aprovar amb el suport del PDeCAT, i es fixen les condicions per garantir l’accés universal a les persones amb pocs recursos.

 

“Valorem positivament el Decret perquè dona compliment a una necessitat que hi ha a Barcelona d’abaratir el preu dels serveis funeraris de forma realista i rigorosa. La ciutadania necessitat acords reals i possibilistes, a curt terminin, i no projectes intangibles com la fallida funerària publica”, ha dit Sònia Recasens, que ha afegit que “gràcies a ell, més persones podran accedir a aquesta tipologia de serveis, de manera gratuïta o bonificada”. Recasens ha recordat que el novembre de 2017, el PDeCAT va pactar amb el Govern Colau regular l’accés universal als serveis funeraris, garantint que ningú en pugui quedar exclòs per motius econòmics, el que va permetre el vot favorable del Grup Municipal Demòcrata a les noves ordenances de Serveis Funeraris i Cementiris que incloïen fixar les bases que regulen l’accés de persones i famílies que ho necessitin als serveis gratuït o bonificat.

 

La portaveu adjunta del Grup Demòcrata ha explicat que la seva formació va fer de la necessitat d’abaratir els serveis funeraris a la ciutat de Barcelona, mantenint la seva qualitat, una de les seves prioritats en la seva actuació política. Entre d’altres iniciatives, la portaveu adjunta ha recordat que es va impulsar la reclamació al Govern de l’Estat de la rebaixa de l’IVA del serveis funeraris, per passar del 21 al 10%; “esperem que el nou govern central sigui receptiu a aquesta petició”.

 

Amb l’acord que avui es concreta amb aquest decret, que entrarà en vigor les properes setmanes, es regularà l’accés universal als serveis funeraris, garantint que cap persona o família, en dificultats econòmiques o d’exclusió social, en pugui quedar exclòs. L’accés al servei es fixarà a partir de l’Indicador de Renda Suficient de Catalunya (IRSC), un índex que ha establert el Parlament de Catalunya, i que ja s’utilitza amb la regulació d’altres serveis municipals. Les empreses funeràries que operen a la ciutat hauran d’informar de l’existència d’aquests serveis gratuïts i bonificats, i de les condicions necessàries per a poder-s’hi acollir.

 

 

Barcelona, 8 de juny de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: