Sònia Recasens afirma que basar la política fiscal d’un ajuntament en les subvencions, com fa el Govern Colau, és un fracàs

La Comissió d’estudi de la situació econòmica de Barcelona ha celebrat avui la seva darrera sessió sectorial, debatent sobre la fiscalitat municipal i el seu impacte en els sectors econòmics

 

 

Avui s’ha reunit, amb la presidència de la regidora Sònia Recasens, la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona per debatre sobre la fiscalitat municipal i el seu impacte en els sectors econòmics. Després dels compareixents i de l’informe presentat pel govern municipal, ha intervingut, en nom del Grup del PDeCAT, la portaveu adjunta Sònia Recasens.

 

La portaveu adjunta ha iniciat la seva intervenció destacant el “fet històric” que la comissió ha començat amb un president del govern central, Mariano Rajoy, i s’acaba amb un altre, Pedro Sánchez. “Moltes demandes que s’han sentit per part dels compareixents”, ha assenyalat, “depenen de l’Estat, els ajuntaments som la primera trinxera davant el ciutadà i sovint tenim unes competències que no venen acompanyades del finançament estatal de manera correcta”.

 

Sònia Recasens ha assenyalat que s’ha parlat molt d’iniquitat i ha afegit que la  política fiscal d’un ajuntament no pot basar-se en subvencions, com ha passat amb l’actual govern d’Ada Colau, “que ha intentat resoldre deficiències amb subvencions i el resultat és un fracàs”. Recasens ha lamentat que es vulgui resoldre la cotilla imposada pel govern central amb les subvencions: “un pedaç que genera greuges perquè no arriben a tothom. A tall d’exemple, van prometre subvencions d’IBI per a famílies vulnerables per valor de 3 milions d’euros a l’any, però finalment, es van atorgar en realitat ajuts per un import de només 350.264 euros”.

 

Recasens ha lamentat que  l’Estat no hagi legislat sobre les plusvàlues, “tenim l’espasa de Dàmocles a sobre, cal legislar, el problema quedarà pel proper alcalde o alcaldessa”. La regidora ha destacat la necessitat de fer un pacte de ciutat per definir un nou IBI.

 

La regidora ha aprofitat, amb el canvi de govern que es produirà a l’Estat espanyol, per recordar que hi ha molt de recorregut en els reivindicacions per fer al nou executiu central, per exemple l’IVA de les televisions, els dels serveis funeraris i en l’àmbit de la investigació i la cultura. Als nous governs, tant al de la Generalitat com al de l’Estat, Recasens els ha demanat “oportunitats en matèria turística”.

 

Recasens ha finalitzat la seva intervenció apostant per fer una revisió profunda de la fiscalitat. “La cotilla estatal”, ha dit, “no ajuda a la progressivitat fiscal, cal introduir mesures redistributives, una modernització del sistema fiscal, garantir seguretat jurídica, apostar per hisendes col·laboratives i lluitar contra el frau fiscal”.

 

Com a presidenta de la comissió, Recasens ha explicat que la d’avui ha estat la darrera reunió sectorial i que quedarà per celebrar-se la de conclusions, el proper divendres, 15 de juny, a les 10h. Recasens s’ha mostrat orgullosa de com s’han desenvolupat els treballs de la comissió, i ha agraït la feina als tècnics i personal de secretaria que l’han fet possible, i també a tots als compareixents: “avui ha estat molt il·lustrativa, gràcies a tots aportar el vostre coneixement”.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: