Ciurana reclama la convocatòria de la Junta de Portaveus, amb caràcter extraordinari i urgent, per informar de la manifestació d’ahir a la plaça Sant Jaume

 

 

ciurana.jpg

 

 

El portaveu del PDeCAT afirma que hi ha una situació d’anormalitat institucional a Catalunya i afegeix que “volem saber quin era l’operatiu de protecció de l’Ajuntament”, alhora que ha recordat que la màxima responsable de la seguretat a la ciutat és l’Alcaldessa Ada Colau

 

El portaveu del Grup del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha reclamat la convocatòria de la Junta de Portaveus, amb caràcter extraordinari i urgent, per informar de la manifestació d’ahir a la plaça Sant Jaume. Jaume Ciurana ha afirmat que hi ha una situació d’anormalitat institucional a Catalunya i ha afegit que “volem saber quin era l’operatiu de protecció de l’Ajuntament i si hi ha hagut improvisació”, alhora que ha recordat que la màxima responsable de la seguretat a la ciutat és l’Alcaldessa Ada Colau.

 

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha reclamat avui al govern d’Ada Colau que convoqui una reunió de la Junta de Portaveus, amb  caràcter extraordinari i urgent, per tal que govern municipal informi de les circumstàncies de la manifestació que va tenir lloc ahir a la plaça Sant Jaume,  i de la retirada del balcó del llaç groc que reivindica la llibertat dels presos polítics.

 

Ahir, un grup de manifestants van voler entrar a l’Ajuntament de Barcelona per retirar el llaç groc que reivindica la llibertat dels presos polítics, que oneja al balcó consistorial. En el seu intent es van enfrontar amb agents de la Guàrdia Urbana, i un dels seu membres va resultar ferit. La pancarta amb el llaç va ser retirada pels mateixos agents de la policia local, i posteriorment es va tornar a penjar.

 

“Són uns fets inadmissibles. Volem saber en quines circumstàncies es va produir la manifestació en la que es va ferir un agent; volem saber quin va ser l’operatiu previst de protecció de l’edifici consistorial per part de la Guàrdia Urbana”, ha dit  el portaveu del Grup del PDeCAT, que també  ha recordat que Ada Colau, “pel seu desig”, és la màxima responsable de seguretat del govern municipal. Ciurana ha explicat que “lògicament, volem saber en quines circumstàncies es va procedir a retirar el llaç groc del balcó”.

 

El portaveu ha explicat que no és el primer incident que passa a la façana de l’Ajuntament; en aquest sentit, ha recordat que fa uns mesos un grup de manifestants van enretirar una pancarta que deia ’Més democràcia’. Ciurana ha assenyalat que es va arribar a un acord a la Junta de Portaveus per posar una pancarta amb ‘Llibertat presos polítics’, posteriorment es va substituir per una  amb la llegenda de ‘Més democràcia’, i després per la pancarta amb el llaç groc.

 

Jaume Ciurana ha afirmat que és “evident que estem en una situació d’anormalitat institucional a Catalunya, que la mateixa alcaldessa recorda constantment, i per tant la façana l’Ajuntament ha de reflectir aquesta anormalitat”. “Som partidaris que el llaç estigui present. Si no volen llaços gros, ho tenen molt fàcil, que deixin anar els presoners i els llaços grocs s’acabaran  a l’espai públic”, ha conclòs Ciurana.

 

 

 

Barcelona, 28 de maig de 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: