El PDeCAT proposa un pacte per les Escoles Bressol Municipals entre professionals, grups polítics i comunitat educativa que blindi el model i la tarifació social

DeHJ0fgX0AAKcLe

La regidora del Grup Demòcrata; Irma Rognoni, participa en una taula rodona organitzada per la Plataforma EBM de Tots i Totes on ha exposat que el nou sistema de tarifes inclou errors que castiguen famílies amb ingressos mitjos i que es poden veure expulsades del sistema públic

 

La regidora del Grup Municipal del PDeCAT, Irma Rognoni, ha proposat avui establir un pacte per les Escoles Bressol Municipals (EBM) entre professionals, grups polítics i comunitat educativa que blindi el model i tarifació social a establir. Irma Rognoni ha participat aquest matí en una taula rodona organitzada per la Plataforma EBM de Tots i Totes on ha exposat que el nou sistema de tarifes inclou errors que castiguen famílies amb ingressos mitjos i que es poden veure expulsades del sistema públic.

 

La Plataforma EBM de Tots i Totes, entitat de pares i mares de famílies usuàries de les escoles bressol municipal, ha organitzat aquest matí al Mas Guinardó, al districte d’Horta Guinardó, una taula rodona per parlar de la situació actual d’aquesta xarxa d’equipaments de l’Ajuntament. Amb Rognoni, han participat altres representants dels grups municipals, el Comissionat d’Educació, Infància i Joventut, associacions d’escoles bressol i educadores de la ciutat de Barcelona i persones expertes en tarifació escolar.

 

Rognoni ha exposat la visió del PDeCAT sobre la tarifació a les Escoles Bressol Municipals  de Barcelona, però també sobre el model i disseny general d’aquesta política pública.  En relació a la nova tarifació social que ha desenvolupat el Govern d’Ada Colau, Rognoni ha explicat que el PDeCAT considera que el sistema incorpora elements positius, en la línia dels que es van impulsar sota el mandat de l’alcalde Xavier Trias, però també que la proposta actual inclou greus errors, que castiguen sense necessitat un nombre important de famílies de la ciutat, amb ingressos mitjos, a qui la crisi també ha afectat, i que es poden veure expulsades del sistema públic.

En aquest sentit, Rognoni ha explicat que no sembla raonable que un Ajuntament amb superàvit, com és el de Barcelona, decideixi pujar les tarifes quant pot fer un sistema gradual sense pujar l’import màxim actual. LA regidora del Grup Demòcrata ha recordat que la proposta de la formació passa per un retorn a la quota de 290 euros mensuals com a quota màxima, tot establint, a partir d’aquest topall, la Tarifació social; i garantir que, tal i com permetia el sistema de bonificació anterior, es contempli la possibilitat d’una quota 0 en casos prèviament justificats, amb l’informe de serveis socials corresponent.

 

Irma Rognoni ha defensat l’actual model educatiu de les bressol municipals a Barcelona, “que amb la col·laboració de molta gent s’ha anat convertint en un model d’excel·lència”; i ha descrit aquest èxit en base a tres eixos, el del model educatiu (protagonisme en l’infant, tot el temps és educatiu…); el model arquitectònic (centres construïts i dissenyats per aquest objectiu…), i el recursos humans (excel·lència en les professionals, incorporació del treball amb les famílies…).

 

Per a finalitzar, Irma Rognoni ha proposat que, “fruit del debat que estan duent a terme les professionals, hem de poder pactar, professionals, però també grups polítics, quina escola bressol volem i blindar aquest acord”. “Ens cal un pacte ampli sobre les bressols amb professionals, representants polítics i comunitat educativa; és necessari treure la pressió del focus polític i no estar amb el mateix tema cada mandat i establir estratègies a llarg termini”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: