Martí: “El que passa a Barcelona és responsabilitat de l’Ajuntament encara que no sigui de la seva competència”

DeC9mh4W0AAOhBU.jpg

 

El regidor del PDeCAT Jordi Martí  reclama a l’executiu municipal intensificar la col·laboració amb la Generalitat per lluitar contra el fenomen de les okupacions mafioses

 

El regidor del Grup del PDeCAT de l’àmbit de Seguretat i Urbanisme, Jordi Martí, ha afirmat avui que “el que passa a Barcelona és responsabilitat de l’Ajuntament encara que no sigui de la seva competència”. El regidor Jordi Martí ha reclamat a l’executiu municipal intensificar la col·laboració amb la Generalitat per lluitar contra el fenomen de les okupacions mafioses.

 

El regidor Jordi Martí ha adreçat en el Ple de l’Ajuntament d’avui a l’alcaldessa Ada Colau una pregunta en relació amb el fenomen d’okupacions professionals. Concretament el text deia: “Quin capteniment té l’Alcaldessa de Barcelona respecte els casos d’okupacions professionals de pisos per després llogar-los il·legalment que està vivint la ciutat de Barcelona i quines actuacions pensa dur a terme per aturar aquestes pràctiques?”.

 

Jordi Martí ha assenyalat que avui, al Consell Municipal, s’ha parlat dels narcopisos al Raval i Ciutat Vella “i ara pregunto per què pensa fer el govern municipal per afrontar un altre problema gravíssim: les okupacions mafioses de pisos”, ha dit Martí, tot aclarint que no es tracta d’okupacions per part de famílies vulnerables.

 

Martí ha explicat que aquest fenomen està estès per tota la ciutat, no és nou, ja fa un any que es produeixen. “S’okupen pisos, es canvien els panys, es cobra i es desapareix”, ha dit Martí, que ha afegit que s’arriben a pagar entre 500 i 2.000 euros per aquests pisos. També es dona el fet que molts propietaris acaben pagant perquè els okupes marxin dels seus pisos, “el que acaba incentivant el negoci”.

 

L’alcaldessa ha respost que les okupacions són competència dels Mossos d’Esquadra, i Martí li ha recriminat que, “el que passa a Barcelona, és responsabilitat de l’Ajuntament de la ciutat”. El regidor ha reclamat a Colau intensificar la col·laboració amb l’administració competent, la Generalitat, però ha afegit que “per això cal bon to, i la votació que s’ha produït avui al Ple, en la que s’ha reprovat el president de la Generalitat, Quim Torra, amb els vots de C’,s PP, PSC i també de BComú, no és bona tarja de presentació”. Martí ha reiterat que el seu grup té la ma estesa, com ho hem fet amb el pla de xoc pel Raval i Ciutat vella per combatre els narcopisos.

 

 

 

Barcelona, 25 de maig de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: