Ciurana aconsegueix que el Ple de l’Ajuntament faci un reconeixement als treballadors públics que, tot i el 155, han fet que el país segueixi funcionant

 

DeC9-MhW4AY-3cZ.jpg

 

El portaveu del grup del PDeCAT destaca i agraeix la feina d’aquests servidors públics que ha garantit el bon funcionament i la dignitat de les institucions de Catalunya

 

El portaveu del Grup del PDeCAT, Jaume Ciurana, aconsegueix que el Ple de l’Ajuntament faci un reconeixement als treballadors públics que, tot i el 155, han fet que el país segueixi funcionant. Jaume Ciurana ha destacat que la feina d’aquests servidors públics ha garantit el bon funcionament i la dignitat de les institucions de Catalunya.

 

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha defensat una proposició que ha acabat acordant:

 

  1. Expressar el seu ple suport als mestres catalans que estan sent perseguits per part de l’Estat Espanyol, per haver atès els neguit dels seus alumnes després dels fets succeïts el primer d’octubre en moltes escoles catalanes, així com agrair-los la seva professionalitat i dedicació constant a les seves tasques docents i educatives.

 

  1. Donar suport a tots els funcionaris i càrrecs públics arbitràriament cessats i perseguits, especialment alcaldes i regidors, en virtut d’una aplicació injusta de l’article 155 de la Constitució Espanyola, feta amb un ànim de purga ideològica de l’administració de la Generalitat de Catalunya.

 

  1. Agrair a tots els funcionaris i càrrecs públics de la Generalitat de Catalunya i les administracions locals el manteniment de la dignitat i el bon funcionament de l’administració pública catalana els mesos en que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola ha anul·lat l’autogovern de Catalunya i les seves institucions històriques.

 

Ciurana ha iniciat la seva intervenció saludant els membres de l’Associació Servidors Públics de Catalunya, presents al Saló de Cent, i felicitant-los per feina feta aquests mesos. Aquesta associació elabora informes periòdics que recullen  l’impacte i les conseqüències reals de les mesures adoptades per l’Estat espanyol en aplicació de l’article 155. El regidor Ciurana ha recordat que en el darrer Consell Municipal es va aprovar una iniciativa per rescabalar l’honor dels funcionaris represaliats per la Guerra Civil, els reconeixíem els seus drets i la seva dignitat. “Avui, proposem una cosa semblant”, ha dit.

 

Segons l’informe de la l’Associació Servidors Públics de Catalunya, de 18 de maig, hi ha 7 Persones a l’exili, 13 persones empresonades, 12 persones detingudes,     259 Persones cessades, 24 Organismes suprimits o dissolts, 4 Organismes intervinguts, 108 Iniciatives normatives decaigudes, 12 Nomenament de càrrecs pel Gobierno, 92 Afectacions en la contractació, 15 activitats cancel·lades o suspeses, 25 Línies de subvencions aturades, 9 pèrdua d’oportunitats econòmiques.

 

“També hi ha altres treballadors públics perseguits per l’unionisme més ‘hooligan’, que no surten a l’informe”, ha dit el portaveu del PDeCAT, com els professors de Sant Andreu de la Barca o alcaldes imputats, tot amb l’intent del govern espanyol de transmetre una imatge de normalitat. “Volem expressar el nostre reconeixement al conjunt de servidors púbics que malgrat 155 han garantit el bon funcionament i la dignitat de les institucions de Catalunya”, ha dit el portaveu.

 

Ciurana ha agraït els vots a ERC, la CUP i BComú que han permès aprovar la iniciativa i ha dedicat paraules dures als tres grups que han votat en contra.  A C’s li ha retret que “guanyen en el camp de la mentida i la demagògia, però a les urnes, a les imposades i al referèndum, han parlat i hem guanyat”.

 

Dirigint-se al president del PP, Alberto Fernández Díaz, li ha demanat que no digui que no s’empresona a ningú per les seves idees, “perquè Joaquim Forn, amic meu i crec que encara seu, no ha sortit en llibertat per haver escrit una carta. Pot mantenir que Joaquim Forn no està a la presó per les seves idees? Lamentem aquesta manca d’empatia”. Finalment, ha lamentat el vot en contra del PSC, “crec tot aquest període no l’han gestionat correctament”. Ciurana ha assenyalat que “del PSC que defensava el dret a decidir al d’ara, que vota en contra de defensar mestres, hi ha una gran distància, i ens dol”.

 

 

 

Barcelona, 25 de maig de 2018

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: