Martí denuncia que el govern Colau està fracassant de manera rotunda en l’objectiu de millorar l’accés dels barcelonins a un habitatge digne

El regidor del PDeCAT critica la utilització frívola de dades i la deslleialtat de l’executiu en les xifres que utilitza per justificar la seva nul·la incidència per pal·liar la situació de l’habitatge a la ciutat de Barcelona

 

Jordi Martí denuncia que el govern Colau està fracassant de manera rotunda en l’objectiu de millorar l’accés dels barcelonins a un habitatge digne. El regidor del PDeCAT critica la utilització frívola de dades i la deslleialtat de l’executiu en les xifres que utilitza per justificar la seva nul·la incidència per pal·liar la situació de l’habitatge a la ciutat de Barcelona.

 

Avui, el regidor d’Habitatge del govern, Josep M Montaner, ha anunciat que d’aquí tres anys, el 2022, el parc públic d’habitatges augmentaria en 4.500 habitatges arribant als 13.000. “El govern ens té acostumats a fer grans anuncis, buits de contingut, i a més utilitza dades falses”, ha denunciat Marti, “per dos motius, en primer lloc, perquè utilitza les dades de manera poc rigorosa i sense fiabilitat, i en segon lloc perquè confon voluntàriament a la ciutadania amb balls de xifres”.

 

El regidor ha posat exemples, amb dades oficials de l’Institut Municipal d’Habitatge, que corroboren la “nefasta política habitatge del govern Colau”: L’informe de gestió de desembre de 2017 de l’Institut Municipal d’Habitatge deia que l’Institut tenia uns 4.800 habitatges de lloguer de propietat. Així mateix, deia que s’havien lliurat, finalitzat o estaven en construcció 650 habitatges; també que es trobaven en fase de concurs de projecte, redacció o licitació d’obres, 2.500 habitatges. En l’esmentat informe es deia doncs que l’Institut treballava amb la generació de 3.150 habitatges per a incorporar al seu patrimoni. D’acord amb aquell informe, en els propers anys el patrimoni de l’Institut seria de 7.950  habitatges (4.800 més 3.150). Avui, 4 mesos després de l’informe de gestió, el regidor Montaner anuncia que per comptes de 7.950 habitatges, seran 13.000. “Els números no quadren, com s’arribarà als 13.000?”.

 

Per altra banda, afirma Martí, que cal ser curós i lleial alhora d’atribuir-se xifres de producció d’habitatge, ja que és un procés que com a norma general, comporta un cicle d’uns 6 anys. Així doncs, de l’habitatge que l’Institut havia comptabilitzat com a lliurat, finalitzat o en construcció (650 habitatges) fins a data de desembre de 2017, més del 80% provenen de la gestió i finançament del mandat Trias mitjançant el programa 100×1.000, “tan criticat per ICV, per cert”, ha dit Martí, que ha afegit “és deslleial, per part del govern Colau atribuir-se la creació d’habitatge públic iniciat i finançat en el mandat de Xavier Trias i el que es produirà en el següent mandat, 2019-2023, per un nou govern”.

 

El regidor Martí ha denunciat que fa tres mesos que el PDeCAT reclama, sense èxit, al govern municipal el balanç de l’aplicació del Pla de l’Habitatge, “ho vam demanar amb un prec al Consell Plenari, que el govern va acceptar, però tot i aquest compromís del regidor Montaner encara no tenim cap balanç del pla. Martí ha recordar al govern que, qui va governar la ciutat més de trenta anys, van ser PSC i ICV, soci de l’actual govern, i no van desenvolupar una política d’habitatge públic, “ara en paguem les conseqüències”.

 

“Colau està fracassant de manera rotunda en l’objectiu de millorar l’accés dels barcelonins a un habitatge digne”, ha denunciat Martí que ha reclamat al govern “una política d’habitatge seriositat, que no juguin a fer propaganda, perquè les xifres, encara que les amaguin, acaben sortint sempre”.

 

Martí ha assenyalat que el Grup Demòcrata denuncia el fracàs de la política d’habitatge “des d’una posició de lleialtat amb el govern, i amb els compromisos adquirits”, ha dit recordant que el PDeCAT va negociar i aprovar el Pla de pel Dret a l’Habitatge 2016- 2026. “Van ser acceptades nombroses propostes en el tràmit de la negociació del Pla i estem davant del problema número u de la ciutat. que cal resoldre amb importants recursos i donant continuïtat a les línies de treball endegades en els propers mandats”, ha finalitzat Martí

 

 

Barcelona, 22 de maig de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: