El PDeCAT demana el reconeixement del Ple de l’Ajuntament a tots els treballadors públics que, malgrat el 155, han fet que el país segueixi funcionant

DdzABBkV4AAubB6

El portaveu del Grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal on també preguntarà al govern Colau pel fenomen d’okupacions professionals de pisos i pel futur de la Biblioteca Central Urbana

 

El Plenari també debatrà sobre el pla de xoc per Ciutat Vella, proposat  per Xavier Trias i la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté,  amb una proposta del govern a la qual el Grup Demòcrata presentarà esmenes amb concrecions pressupostàries i voluntat d’arribar a acords majoritaris

 

El Grup del PDeCAT a Barcelona demanarà el reconeixement del Ple de l’Ajuntament a tots els treballadors públics que, malgrat el 155, han fet que el país segueixi funcionant. El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Consell Municipal previst per divendres on també preguntarà al govern d’Ada Colau pel fenomen d’okupacions professionals de pisos i pel futur de la Biblioteca Central Urbana. El Plenari també debatrà sobre el pla de xoc per a Ciutat Vella, proposat  per Xavier Trias i la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, amb una proposta del govern a la qual el Grup Demòcrata presentarà esmenes amb concrecions pressupostàries i voluntat d’arribar a acords majoritaris.

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres.  Novament, ha iniciat la seva intervenció amb un record per la situació d’irregularitat que viu el país “amb gent perseguida per les seves idees, empresonada sense judici. No ho deixarem de denunciar, no pot formar part del nostre paisatge”.

Ciurana ha destacat que el Consell Municipal del divendres “és de rècord” perquè només set expedients de totes les àrees del govern arriben al ple, fet que denota una “paràlisi i incapacitat de gestió i de governar”.

De la seva banda, la primera iniciativa que presentarà el PDeCAT és una proposició que acorda:

  1. Expressar el seu ple suport als mestres catalans que estan sent perseguits per part de l’Estat Espanyol, per haver atès els neguit dels seus alumnes després dels fets succeïts el primer d’octubre en moltes escoles catalanes, així com agrair-los la seva professionalitat i dedicació constant a les seves tasques docents i educatives.

  1. Donar suport a tots els funcionaris i càrrecs públics arbitràriament cessats i perseguits, especialment alcaldes i regidors, en virtut d’una aplicació injusta de l’article 155 de la Constitució Espanyola, feta amb un ànim de purga ideològica de l’administració de la Generalitat de Catalunya.

  1. Agrair a tots els funcionaris i càrrecs públics de la Generalitat de Catalunya i les administracions locals el manteniment de la dignitat i el bon funcionament de l’administració pública catalana els mesos en que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola ha anul·lat l’autogovern de Catalunya i les seves institucions històriques.

“Volem reconèixer i valorar la feina quotidiana dels treballadors públics, funcionaris i càrrecs electes catalans que han fet que el país, tot i l’aplicació del l’article 155, hagi seguit funcionant”, ha afirmat Ciurana, tot afegint que “volem fer un reconeixement als i les mestres catalans perseguits, serien una mals metres sinó haguessin propiciat el debat entre els seus alumnes. També las més de 270 càrrecs cessats o relegats, en una purga ideològica, pel manteniment dels serveis públics aquests mesos”

Ciurana ha explicat que la pregunta adreçada a l’alcaldessa, que formularà el president del grup Xavier Trias, té relació amb el fenomen d’okupacions professionals, “sabem que aquest fenomen es dona, esperem que el govern també i apliqui mesures per evitar-ho”. Concretament la pregunta demana: “Quin capteniment té l’Alcaldessa de Barcelona respecte els casos d’okupacions professionals de pisos per després llogar-los il·legalment que està vivint la ciutat de Barcelona i quines actuacions pensa dur a terme per aturar aquestes pràctiques?”.

Jaume Ciurana defensarà una altra pregunta per conèixer el capteniment del Govern Municipal en relació a la Biblioteca Central Urbana. “És un dèficit que s’arrossega des de fa anys i volem saber si, amb el canvi del responsable de Cultura al govern, l’executiu ha canviat de posició i si la considera prioritària i treballarà per què sigui una realitat”, ha dit.

Al Consell Plenari de divendres també es debatrà sobre el pla de xoc, amb mesures immediates, i amb dotació econòmica per recuperar el Raval pels seus veïns i veïnes, proposat la setmana passada pel president  del Grup Demòcrata, Xavier Trias, i la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté. Ciurana ha explicat que l’endemà d’aquesta petició el govern d’Ada Colau es va mostrar obert a parlar i treballar el tema i divendres l’executiu presentarà una proposta que sotmetrà a votació. El portaveu Ciurana ha anunciat que el seu grup presentarà esmenes al text de BComú: “esperem arribar a un acord, hi ha temes que mereixien acords majoritaris”.

El regidor del PDeCAT ha assenyalat que “ha acabat l’època de les paraules, ara calen compromisos ferms i palpables, dotats de recursos”. Ciurana ha quantificat en 5,1 milions d’euros la partida per aquest pla. “Compromisos, recursos i gestió eficaç,  que els recursos es vegin al carrer”, ha dit. El portaveu ha afegit que, si s’arriba a un acord, “serem vigilants perquè els veïns que acumulin decepció sobre decepció”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: