Xavier Trias i Neus Munté reclamen a l’alcaldessa un pla de xoc immediat per recuperar el Raval pels seus veïns i veïnes

 

Trias i Munté.jpg

 

El president  del Grup Demòcrata assenyala que “quan et relaxes, no s’apliquen les normatives i no s’exerceix l’autoritat” proliferen el problemes i reclama  determinació i esforç per disminuir-los

 

Neus Munté, candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, lamenta que  la inacció al Raval “no et fa quedar allà on eres sinó que et fa retrocedir”, i afirma que “venim a proposar solucions i donar esperança al Raval” amb un pla en 4 àmbits: seguretat, salut, habitatges i serveis públics

 

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, i la candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, Neus Munté, han ofert una roda de premsa conjunta a la Rambla del Raval per demanar a l’alcaldessa Ada Colau un pla de xoc integral immediat per recuperar el Raval pels seus veïns i veïnes. Xavier Trias ha assenyalat que “quan et relaxes, no s’apliquen les normatives i no s’exerceix l’autoritat” proliferen el problemes, i ha reclamat  determinació i esforç per disminuir-los. Neus Munté ha lamenta que la inacció al Raval “no et fa quedar allà on eres sinó que et fa retrocedir”, i ha afirmat que “venim a proposar solucions i donar esperança al Raval” amb un pla en quatre àmbits: seguretat, salut, habitatges i serveis públics.

 

Xavier Trias, que ha assenyalat que aquesta és la primera roda de premsa amb “la futura alcaldessa”, ha recordat que fa 15 dies, a l’Ajuntament de Barcelona,  es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va reprovar el govern “per la seva la inacció a Ciutat Vella, i més en concret, aquí al Raval”; i també es va denunciar “la lamentable de degradació, d’aparició amb potència del narcotràfic i actes incívics d’aquesta zona”. A parer de Trias, s’arriba a aquesta “quan et relaxes, no s’apliquen les normatives, i quan no s’exerceix l’autoritat, un principi bàsic en una ciutat”. Trias ha explicat que en el passat mandat, amb Mercè Homs de regidora del districte de Ciutat Vella, “es va fer una gran feina i es van disminuir situacions com aquestes”. El president del grup del PDeCAT ha afirmat que és molt difícil eradicar aquests problemes, però “cal determinació i esforç per disminuir-los”.

 

Trias ha assenyalat que “no ens quedem en la crítica, i en la reprovació”, i ha recordat que ha ofert a l’alcaldessa pactar temes importants, i un d’ells és la lluita contra el narcotràfic. En aquest sentit, ha recordat que el seu grup sempre ha estat d’acord amb el Pla de Drogues i també ha donat suport al Pla de l’Habitatge. Xavier Trias ha alertat que, “amb l’arribada de l’estiu, les coses es poden complicar”, i per això ha proposat a l’alcaldessa l’aprovació “d’un pla de xoc integral i immediat per donar resposta als problemes del Raval i de Ciutat, Vella, centrat en quatre eixos: seguretat, salut, habitatge i serveis públics”. “Tindrà tot el nostre suport”, ha dit Trias, que ha explicat que aquest pla, amb una dotació pressupostària d’uns cinc milions d’euros, ha de tenir futur més enllà dels quatre mesos  d’estiu.

 

Neus Munté, candidata del PDeCAT a l’alcaldia de Barcelona, ha afirmat que venim a “proposar solucions i donar esperança als veïns i veïnes del Raval, de tot Ciutat Vella, un districte central”. Munté ha afirmat que al Raval “s’hi pot viure millor del que s’hi viu ara”, i ha afegit que al Raval,  “la inacció, la resignació i la pèrdua d’autoritat no et fa quedar allà on eres sinó que et fa retrocedir”.

 

“Per això”, ha assenyalat, “proposem a l’alcaldessa Colau l’aprovació d’un pla de xoc, que volem integral, amb mesures efectives, avaluables, immediates, sostingudes en el temps, i amb dotació econòmica”. Munté ha donat detalls del contingut dels quatre eixos que hauria de  contemplar el pla de xoc.

 

En l’àmbit de Seguretat, Munté ha assenyalat la necessitat de tenir més Guàrdia Urbana:  més dotacions,  més les patrulles, que actuï amb autoritat; i que se senti recolzada pel Govern municipal i coordinada amb altres cossos de seguretat.

 

En l’apartat de Salut, i amb l’objectiu combatre els narcopisos, “una realitat que pensaven que el Raval ja havia superat”, ha reclamat més dotacions, tant materials com humanes, per reforçar tots els àmbits relacionats amb l’atenció sanitària.

 

Sobre Habitatge, “amb el pla s’hauria de mobilitzar els habitatges buits; sobretot els de titularitat municipal; i augmentar les inspeccions, perquè així també es lluita contra els narcopisos”.

 

En el darrer eix, dels Serveis Públics, s’ha d’orientar a aturar la degradació de l’espai públic al Raval, amb més neteja, més manteniment, més educadors de carrer, amb l’objectiu de garantir  la convivència, “perquè no s’ha de permetre que alguns es facin seus alguns espais que són de tots”.

 

“En definitiva”, ha dit Munté  “reclamem a Colau que actuï, I que ho faci ràpid, no perdem temps. S’acosta l’estiu i no podem permetre que els veïns i veïnes del Raval visquin la proximitat estiu com un malson”. La candidata del PDeCAT ha afegit “no hi ha solucions màgiques, però hi ha solucions, i cal actuar”, i al seu parer, “les solucions passen perquè hi hagi voluntat per atendre una proposta per retornar el barri del Raval al seus veïns i veïnes”.

 

Xavier Trias ha emplaçat l’alcaldessa a entomar seriosament  la proposta per tal de fer un plantejament que es pugui aprovar al proper Consell Plenari; “si entoma el repte, seurem i negociarem les xifres, la mobilització de personal… Tenim uns dies per presentar-ho al proper Plenari i aprovar-ho. És pot fer si l’alcaldessa vol, si no ho accepta seguirem la nostra tasca opositora per ajudar els veïns que demanen solucions”.

 

 

Barcelona, 17 de maig de 2018

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: