El regidor Jordi Martí denuncia que la mala gestió del govern Colau dels espais de lleure per a gossos descontenta tothom, propietaris de gossos i veïns

 

Martí.jpg

 

Jordi Martí, regidor del Grup Demòcrata i President del districte de Sarrià-Sant Gervasi,  critica que amb la prohibició d’entrada dels gossos a alguns jardins del districte, els propietaris de gossos tenen serioses dificultats per trobar espais permesos per passejar amb els seus cans

 

El regidor del Grup Demòcrata i President del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí, ha denunciat que la mala gestió del govern d’Ada Colau dels espais de lleure per a gossos descontenta tothom, propietaris de gossos i veïns. Jordi Martí ha criticat que amb la prohibició d’entrada dels gossos a alguns jardins del districte, els propietaris de gossos tenen serioses dificultats per trobar espais permesos per passejar amb els seus cans.

 

Jordi Martí ha fet avui declaracions, acompanyat de consellers del grup municipal al districte, del president de l’Associació de veïns i comerciants, Bartolomé Criado; de representants d’associacions pel benestar animal i d’un grup de veïns afectats, al nou espai de lleure per gossos de Piscines i Esports, per denunciar la mala gestió del govern Colau dels espais de lleure per a gossos. Segons el regidor, la gestió dels espais per a gossos estan provocant problemes entre usuaris i propietaris de gossos, així com als veïns que viuen a tocar d’aquests espais de lleure. “Hi ha una evident mala gestió del govern que descontenta tothom”, ha denunciat Martí.

 

El regidor ha recordat que al 2014, durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias, es va “treballar, consensuar i finalment aprovar” la nova ordenança de protecció, tinença i venda d’animals. Aquesta era una ordenança pionera a Espanya que preveia, entre d’altres, innovacions i nous dissenys de qualitat en els espais de lleure per a les mascotes; xipatge per a la seguretat sanitària i de responsabilitat a tercers; en definitiva, fer compatible i amable la convivència entre usuaris de parcs, veïns, propietaris de gossos i les pròpies mascotes.

 

Amb el canvi de govern es va aprovar una moratòria a l’ordenança. “Després de tres anys de govern de l’alcaldessa Colau segueix la moratòria de l’ordenança i no s’ha fet res per adaptar l’espai públic a les noves necessitats de Barcelona, una ciutat amb un percentatge de mascotes en augment constant i on apareixen conflictes similars a tots els barris”, ha denunciat Martí.

 

El govern del districte de Sarrià-Sant Gervasi ha començat a actuar prohibint l’entrada dels gossos a parcs i jardins com el Turó Park, Can Castelló o Monterols, emparat per la nova tipificació de parcs històrics de protecció patrimonial. Aquesta actuació, que era necessària, ha produït queixes entre els propietaris de gossos que es tenen ara serioses dificultats per trobar espais permesos per passejar amb les seves mascotes.

 

La solució que ha ofert el govern del regidor Asens ha estat fer obres a un espai, dins el recinte de Piscines i Esports, tocant al carrer. Els usuaris denuncien que aquest espai té importants deficiències de disseny, està ubicat

sobre d’un dipòsit d’aigües residuals i s’hi ha fet edicles de ventilació amb pudors; el concepte de “nou espai de lleure” que preveia l’ordenança Trias ha quedat diluïda en un espai “pipican” estàndard i d’olors molt desagradables. Els gossos expulsats d’altres àrees, que arriben als dos centenars, superen la capacitat d’aquest nou espai i causen fortes incomoditats als veïns de les cases adjacents, tant pel que fa al soroll com a la concentració. “El resultat – ha dit Jordi Martí- és que ni veïns ni propietaris de gossos estan satisfets amb la gestió del govern Colau i aquest espai s’ha convertit en el paradigma de la mala gestió del govern en aquest aspecte”.

 

El grup municipal del PDeCAT ha presentat diverses iniciatives, tant al districte de Sarrià Sant Gervasi com a l’Ajuntament de Barcelona, en relació a aquesta mala gestió. Ahir mateix, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat el regidor Jordi Martí, va presentar un Prec per promoure la creació  d’una Taula de Diàleg entre el Govern Municipal, els grups municipals, entitats veïnals i associacions de benestar animal, per tal de consensuar el desplegament de l’Ordenança de Tinença, Protecció i Venda d’animals de companyia. El prec va ser atès afirmativament pel govern municipal, “esperem que el govern Colau  respecti el compromís contret i crea aquesta Taula.  Hi estarem a sobre, els veïns amb gossos i els veïns que no tenen mascotes ens ho demanen”, ha dit  Martí.

 

Pel que fa a l’espai de Piscines i Esports, el conseller municipal del barri de Galvany, Jaume Oliva, en nom del Grup Demòcrata,  ha interpel·lat el govern i ha presentat un seguit de preguntes:

 

– El motiu pel qual no s’ha fet un procés de consulta i consens amb els veïns afectats i l’associació del barri que els representa.

– Quin és el motiu pel qual la majoria de l’espai de l’àrea és de sorral?

– Horari de la instal·lació per demanar que es prevegi un funcionament horari regulat per garantir el descans dels veïns (tal com s’ha fet en altres àrees a instàncies d’aquest grup municipal).

– Com no s’ha tingut en compte l’accessibilitat a l’hora del disseny ?

 

 

Barcelona, 17 de maig de 2018

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: