Fandos exigeix Colau que no es resigni ni s’excusi per l’increment de persones sense llar i li recorda que en el seu mandat ha crescut un 42% les persones que dormen al carrer

La regidora del PDeCAT, Maite Fandos, destaca que no és veritat que l’Ajuntament no pugui fer més, o que la culpa sigui d’altres administracions o de la crisi econòmica, “perquè en circumstàncies més greus vam demostrar el mandat passat que es poden reduir les xifres i donar més atenció”

 

La regidora de benestar del Grup Municipal del PDeCAT, Maite Fandos, ha exigit avui a l’alcaldessa Ada Colau que no es resigni ni s’excusi per l’increment de persones sense llar i li ha recordat que en el seu mandat ha crescut un 42% el nombre de persones que dormen al carrer. Maite Fandos ha destacat que no és veritat que l’Ajuntament no pugui fer més, o que la culpa sigui d’altres administracions o de la crisi econòmica, “perquè en circumstàncies més greus vam demostrar el mandat passat que es poden reduir les xifres i donar més atenció”.

 

Aquesta matinada gairebé un miler de voluntaris han  participat en el recompte 2018 de persones sense llar a la ciutat de Barcelona que organitzen les 38 entitats que formen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). El resultat del seu treball ha estat que han comptat en total 956 persones dormint al carrer i 2099 en equipaments municipals o d’entitats socials, fent un total de 3055 persones. Són unes xifres lleugerament superiors a les de l’any passat, quan el recompte total es va situar en les 3032 persones, 2006 dormint en equipaments i 1026 a la via pública.

 

Maite Fandos ha valorat que “són unes xifres negatives, que posen en relleu el fracàs de les polítiques del Govern Colau en un àmbit que se suposa és prioritari“.  Per a Fandos, el Govern municipal “enlloc de dir què farien sempre diuen què han de fer els altres”. La regidora ha explicat que en el passat mandat, el de l’alcalde Trias, la xifra de sense sostres dormin al carrer va baixar: “quan vam entrar al govern, l’any 2011, n’hi havia 726, i quan vam marxar 693, que són moltes mentre n’hi hagi una de sola; però enguany, com el 2017, estem pels volts de les 1.000 persones. En el mandat Colau ha crescut un 42% el nombre de persones que dormen al carrer”. Maite Fandos ha demanat Colau i el seu equip “que es deixi d’excuses, i que no es resigni i ens vulgui fer creure que o no s’hi pot fer res més, o que les altres administracions o la situació econòmica no els ajuda; l’Ajuntament pot fer més”.

 

Així, Maite Fandos ha explicat alguna de les mesures que es van emprendre sota el mandat de Xavier Trias: es van fer centres d’allotjament, es va impulsar el programa Housing First, “del qual el Govern Colau no n’ha augmentat ni una plaça!”; es van crear més places al CUESB i al CANE;  i “vam augmentar 144.143 àpats de menjador social, mentre que el govern Colau només ho ha fet en 452, aquesta és la realitat”.

 

La regidora de Benestar del Grup del PDeCAT ha recordat que el fracàs de Colau i el seu Govern amb les persones sense sostre s’afegeix el que també recull en el cas de les persones que viuen en assentaments. Fandos ha recordat que a l’inici del mandat de Trias 735 persones vivien en assentaments a Barcelona; “vam aconseguir baixar-les a 412; ara, amb el Govern Colau tornen a pujar, i ja són 536 en el primer trimestre d’aquest 2018.

 

Maite Fandos ha recordat que la Comissió de Drets Socials de dimarts passat va aprovar, amb els vots de tots els grups menys BComú i la CUP, una proposició del PDeCAT per fer front al creixement del nombre de persones sense llar que viuen i dormen al carrer a la nostra ciutat i que reclamava: “Que el Govern municipal implementi un pla de xoc per a les persones sense llar que contingui, entre altres, els punts següents:

 

–    Un pla urgent per augmentar el nombre de places de Housing First

–    Posar en marxa un pla d’urgència, tot posant a disposició les places disponibles del CANE, del CUESB, pensions i ampliació del nombre de places concertades amb les entitats de la Xarxa

–    Que es faci un Pla de dutxes equipades, atesa la necessitat actual

–    Que es facilitin targetes de transport públic per als seus desplaçaments

–    Que s’estudiïn fórmules innovadores d’accés als menjadors Municipals”.

 

“El pla de xoc és necessari, les propostes que fem són assumibles pel govern. Cal  posar-se les piles perquè cada cop hi ha més persones sense sostre. Esperem que aprovin la iniciativa però sobretot que l’executin”, ha dit Fandos.

 

 

Barcelona, 17 de maig de 2018

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: