A instàncies del PDeCAT, el govern d’Ada Colau haurà d’implementar un pla de xoc per a les persones sense llar

Captura de pantalla 2018-05-15 a las 10.40.33.png

La regidora Maite Fandos, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, afirma que aquest pla, amb unes propostes assumibles pel govern, és necessari perquè cada cop hi ha més persones sense sostre

 

Fandos critica l’executiu municipal perquè “enlloc de dir què farien sempre diuen què han de fer els altres” i ja hi ha més de 1.000 persones que dormen als carrers de la ciutat

 

A instàncies del grup municipal de PDeCAT, el govern d’Ada Colau haurà d’implementar un pla de xoc per a les persones sense llar. La regidora Maite Fandos, que ha defensat la proposició que ho reclama i que s’ha aprovat a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, afirma que aquest pla, amb unes propostes assumibles pel govern, és necessari perquè cada cop hi ha més persones sense sostre. Fandos critica l’executiu municipal perquè “enlloc de dir què farien sempre diuen què han de fer els altres” i ja hi ha més de 1.000 persones que dormen als carrers de la ciutat.

Maite Fandos ha defensat una proposició sobre el creixement del nombre de persones sense llar que viuen i dormen al carrer a la nostra ciutat i que reclama: “Que el Govern municipal implementi un pla de xoc per a les persones sense llar que contingui, entre altres, els punts següents:

–    Un pla urgent per augmentar el nombre de places de Housing First

–    Posar en marxa un pla d’urgència, tot posant a disposició les places disponibles del CANE, del CUESB, pensions i ampliació del nombre de places concertades amb les entitats de la Xarxa

–    Que es faci un Pla de dutxes equipades, atesa la necessitat actual

–    Que es facilitin targetes de transport públic per als seus desplaçaments

–    Que s’estudiïn fórmules innovadores d’accés als menjadors Municipals”.

La iniciativa  s’ha aprovat amb les vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP; mentre que BComú i la CUP s’han abstingut. Fandos ha assenyalat que aquest és un “tema que ens preocupa” perquè “hi ha un creixement, reconegut pel mateix Ajuntament, de persones que dormen al carrer”. La regidora ha explicat que des de la Xarxa d’Atenció a les Persones Sense Llar (XAPSLL)  es fan crides per augmentar els recursos destinats a aquestes persones, i que membres de l’Acampada pels Drets han fet arribar les seves reivindicacions als grups, “els vam rebre i ens ha sembla adient presentar aquesta proposició”.

La regidora ha recordat que a la Comissió del mes de desembre de 2017, el PDeCAT va presentar un prec, que es va aprovar,  que demanava que s’informés en aquesta comissió de Drets socials, Cultura i Esports sobre les mesures urgents que tenia previst emprendre el govern per  revertir aquesta situació. “Encara no hem tingut resposta”, ha criticat la regidora.

“El pla de xoc és necessari, les propostes que fem són assumibles pel govern. Cal  posar-se les piles perquè cada cop hi ha més persones sense sostre. Esperem que aprovin la iniciativa però sobretot que l’executin”, ha dit Fandos.

Fandos, després d’escoltar el govern que s’ha abstingut a la iniciava,  ha criticat el l’executiu perquè “enlloc de dir què farien sempre diuen què han de fer els altres”. La regidora ha explicat que en el passat mandat la xifra de sense sostres va baixar, “quan vam entrar al govern n’hi havia 726, i quan vam marxar 693, són moltes mentre n’hi hagi una són moltes; però ara estem ja a més de 1.000 persones. Aquesta és la realitat “.

Maite Fandos ha assenyalat que les altres administracions han de fer però l’Ajuntament també; i ha explicat alguna de les mesures que es van emprendre sota el mandat de Xavier Trias: es van fer centres d’allotjament,  es va impulsar el programa Housing First, “no han augmentat ni una plaça, tinguin el valor de dir que no les vam planificar nosaltres”; més places al CUESB i al CANE;  i “vam augmentar 144.143 àpats de menjador social, mentre que el govern Colau només  452, aquesta és la realitat”.

“El govern només reclama i no fa res, fa política i fa que els tècnics facin política”, ha criticat Fandos que ha exigit “facin el pla per no tenir més persones vivint en aquesta situació als carrers de la ciutat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: