El PDeCAT aconsegueix que els grups municipals participin a Taula per l’Ocupació de Barcelona i a altres convocatòries on es parli d’ocupació

Captura de pantalla 2018-05-15 a las 19.00.06 

Raimond Blasi, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que la lluita contra l’atur ha de ser constant, buscant complicitats entre els diferents agents i comptant amb els grups municipals

 

El PDeCAT aconsegueix que els grups municipals participin a Taula per l’Ocupació de Barcelona i a la resta de convocatòries on es parli sobre l’estratègia per l’ocupació. Raimond Blasi, que ha defensat la proposició aprovada a la Comissió d’Economia i Hisenda, afirma que la lluita contra l’atur ha de ser constant buscant  entre els diferents agents i comptant amb els grups municipals.

A la Comissió d’Economia i Hisenda, el PDeCAT ha defensat una proposició per tal que “el Govern Municipal convidi als grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona a participar a les pròximes convocatòries de la Taula per l’Ocupació de Barcelona i, també, a la resta de convocatòries on es parli sobre l’estratègia per l’ocupació a Barcelona”. La iniciativa s’ha aprovat amb els vots favorables de PDeCAT, C’s, ERC, PSC i PP; mentre que BComú s’ha abstingut.

Raimond Blasi ha lamentat que el tinent d’alcalde responsable de l’àmbit ocupació, Gerardo Pisarello, no hagi estat present a la sala i hagi delegat la resposta a mans dels tècnics per fer un posicionament polític, “és una reiterada manca de respecte als grups municipals”.

El regidor del PDeCAT ha explicat que “volem participar a la Taula, tots els grups municipals, i a la resta de convocatòries on es parli de l‘estratègia per l’ocupació a Barcelona, perquè és un tema sensible”.  Blasi ha assenyalat que BComú va fer campanya electoral dient que s’eliminaria l’atur, però després de tres anys de govern d’Ada Colau, l’atur a districtes com Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, també a Ciutat Vella, segueix sent molt elevat; i hi ha hagut una pèrdua de poder adquisitiu dels barcelonins i barcelonines i una precarització laboral.

Blasi ha explicat que a l’inici del mandat de Xavier Trias, juliol de 2011, hi havia 105.000 aturats; xifra que, en plena crisi, va arribar a la xifra de 115.000 el març del 2013, “però alguna cosa devíem fer bé perquè el juliol de 2015, quan va començar el mandat d’Ada Colau hi havia 90.000 aturats, són molts però no la xifra a la que s’havia arribat”. El regidor ha criticat que en el passat mandat, l’estratègia d’ocupació d’ICV era criticar tot el que feia el govern, “però ara BComú segueix la mateixa estratègia del govern anterior, però canviant els noms dels programes”, i ha posat com exemple la Taula Barcelona Creixement, “ara  convoquen la Taula per l’ocupació de Barcelona”.

Raimond Blasi ha insistit en que la lluita contra l’atur ha de ser constant, buscant complicitats, i comptant amb els grups municipals de l’oposició; i ha reclamat, una vegada més, el Salari Mínim de Ciutat, que es  va deixar preparat al 2015.

“Demanem al Govern Municipal que escolti l’oposició i permeti que formi part de les taules on es decideix l’estratègia d’ocupació de la ciutat. Sembla que no volen que els grups participem i fem aportacions perquè es posaria en evidència la mala política d’ocupació que estan fent”, ha conclòs Blasi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: