El grup municipal del PDeCAT demana al govern d’Ada Colau un pla de xoc per a les persones sense llar

Da-z83uXcAATO3q.jpg

El Grup municipal del PDeCAT ho demana amb una proposició que defensarà la regidora Maite Fandos a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que se celebrarà demà

 

A la resta de comissions, el PDeCAT presentarà, entre d’altres iniciatives, que el Govern Municipal convidi els grups a participar la Taula per l’Ocupació de Barcelona; un informe sobre la implementació del Reglament de Participació Ciutadana; i el pronunciament de la Comissió Tècnica de Manteniment i Millora de l’Eixample, de la Comissió tècnica d’arquitectura, i/o de l’òrgan competent corresponent sobre les marquesines pel mercat dominical de llibres del Mercat de Sant Antoni

 

El grup municipal del PDeCAT demana al govern d’Ada Colau un pla de xoc per a les persones sense llar. El Grup municipal del PDeCAT ho demana amb una proposició que defensarà la regidora Maite Fandos a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, que se celebrarà demà. A la resta de comissions, que se celebren entre demà i dimecres,  el PDeCAT presentarà, entre d’altres iniciatives, que el Govern Municipal convidi els grups a participar la Taula per l’Ocupació de Barcelona; un informe sobre la implementació del Reglament de Participació Ciutadana; i el pronunciament de la Comissió Tècnica de Manteniment i Millora de l’Eixample, de la Comissió tècnica d’arquitectura, i/o de l’òrgan competent corresponent sobre les marquesines pel mercat dominical de llibres del Mercat de Sant Antoni.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports el PDeCAT presenta una proposició, que defensarà Maite Fandos, i que fa referència a les persones sense llar, i reclama: “Que el Govern municipal implementi un pla de xoc per a les persones sense llar que contingui, entre altres, els punts següents:

–    Un pla urgent per augmentar el nombre de places de Housing First

–    Posar en marxa un pla d’urgència, tot posant a disposició les places disponibles del CANE, del CUESB, pensions i ampliació del nombre de places concertades amb les entitats de la Xarxa

–    Que es faci un Pla de dutxes equipades, atesa la necessitat actual

–    Que es facilitin targetes de transport públic per als seus desplaçaments

–    Que s’estudiïn fórmules innovadores d’accés als menjadors Municipals”.

També a la Comissió de Drets Socials, el Grup del PDeCAT defensarà dos precs per a resposta oral. El primer reclama “que s’incorporin les activitats de salvament i socorrisme dins de l’oferta formativa del programa “L’escola fa esport a la ciutat” i a la Federació Catalana de Salvament i Socorrisme com a agent col·laborador en el programa i que per tant s’ofereixin a la Federació els mitjans necessaris per a la tasca abans esmentada”. I el segon demana que  l’Ajuntament de Barcelona iniciï els tràmits per atorgar la medalla d’or al mèrit esportiu al Club Natació Kallipolis per la seva excel·lent tasca esportiva que enguany compleix 50 anys d’activitat.

A la Comissió d’Economia i Hisenda de demà dimarts a la tarda, Sònia Recasens defensarà una proposició per tal que “el Govern Municipal convidi als grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona a participar a les pròximes convocatòries de la Taula per l’Ocupació de Barcelona i, també, a la resta de convocatòries on es parli sobre l’estratègia per l’ocupació a Barcelona”.

A la Comissió de Presidència de dimecres al matí, el Grup del PDeCAT defensarà una proposició que presentarà Raimond Blasi, que demana “que el govern municipal presenti un informe detallat sobre la implementació del Reglament de Participació Ciutadana a la propera Comissió de Presidència, Drets de ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció del mes de juny”.

A la mateixa comissió, el grup del PDeCAT reclamarà en un prec al Govern que presenti un informe indicant quins moviments de membres del cos de la Guàrdia Urbana s’han produït per dur a terme l’ampliació de la Policia de barri als districtes de Ciutat Vella i Sants-Montjuïc i la posada en marxa del Grup de platges, com queden repartits els membres del cos de la Guàrdia Urbana per districtes després d’això i com queden els quadrants de servei i els calendaris laborals d’aquests.

També una pregunta sobre la regulació del trànsit el dia de Sant Jordi i que demana: En base a quin títol competencial es va autoritzar la participació (en l’operatiu de trànsit a les zones més concorregudes de la ciutat el dia de Sant Jordi) de persones alienes al cos d’agents de la Guardia Urbana de Barcelona? Especificant el nombre de persones que hi van participar, el tipus de relació contractual que mantenen amb l’Ajuntament de Barcelona i categoria professional, així com que s’identifiqui el responsable de l’esmentat operatiu.

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de dimecres a la tarda, el Grup del PDeCAT defensarà una proposició que es refereix a les obres a la ciutat i que insta el govern a:  “1.Que presenti un informe de l’estat d’execució i de la previsió d’obres amb afectació a l’espai públic, amb actualització trimestral, especialment a la mobilitat, amb el calendari corresponent. 2. Que en el mateix sentit es minimitzin les afectacions i es millorin els canals d’informació i interacció amb la ciutadania creant un manual operatiu de l’afectat”.

També en aquesta comissió, i com van avançar en roda de premsa la setmana passada els regidors Francina Vila, Jordi Martí i Raimond Blasi, el PDeCAT presenta un prec pel que es sol·liciten els Informes de la Comissió Tècnica de Manteniment i Millora de l’Eixample, de la Comissió tècnica d’arquitectura, i/o de l’òrgan competent corresponent de l’Ajuntament de Barcelona, que justifiquen l’adequació del Projecte de les estructures de les marquesines metàl·liques a la declaració de Bé Cultural d’Interès Patrimonial del Mercat de Sant Antoni.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: