El PDeCAT insta l’Ajuntament a demanar la dimissió del Ministre d’Interior per vulnerar drets fonamentals durant la final de la Copa del Rei

Dbn7AaXX0AIA1G9

El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal on també demanarà a l’executiu municipal una actualització del Pla de l’Habitatge

 

El Grup Demòcrata també està negociant l’aprovació d’una Declaració Institucional sobre l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana que el Ple de l’Ajuntament acordi reclamar la dimissió del Ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido Álvarez, per la vulneració de drets fonamentals durant la final de la Copa del Rei de futbol. El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat la proposició que ho reclama i que el seu grup defensarà al Plenari del Consell Municipal de divendres que ve, on també demanarà al govern d’Ada Colau una actualització del Pla de l’Habitatge. El Grup Demòcrata també està negociant l’aprovació d’una Declaració Institucional sobre l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol.

 

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per a presentar les iniciatives que el seu grup defensarà en el Consell Plenari del proper divendres.  Ciurana ha iniciat la seva intervenció amb un record per la situació d’anormalitat que viu el país. “La situació no és normal, hi ha presos per les seves idees, empresonats lluny de casa i exiliats. Volem recordar-los i exigir el seu alliberament i retorn”, ha dit.

 

La primera iniciativa que presentarà el PDeCAT és una proposició que acordaria que: “El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona demana la dimissió del Ministre d’Interior del Govern d’Espanya, Juan Ignacio Zoido Álvarez, com a màxim responsable de l’actuació policial corresponent a l’operatiu de seguretat de la final de la Copa del Rei per vulneració de drets fonamentals”. El portaveu ha explicat que dissabte, 21 d’abril, a la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el Sevilla FC a l’estadi Wanda Metropolitano de Madrid, els serveis policials i els serveis de seguretat interior de l’estadi van procedir a la confiscació de samarretes de color groc, xiulets i de tot tipus de simbologia independentista i/o de la paraula llibertat. A parer de Ciurana, aquests fets “superen  l’anècdota i fan referència a la fòbia que  l’Estat, a través del ministeri i la policia, va exhibir el dia de la final de la Copa. Molta gent es va veure obligada a deixar les seves pertinences per ser de color groc o per portar missatges tan delictius com ‘Llibertat’. Demanem, com ha demanat també JxCat i el PDeCAT a Madrid, la  dimissió del  ministre per haver vulnerat els drets fonamentals de la ciutadania”.

 

Ciurana ha afegit que quan es va redactar el text de la proposició no se sabien les declaracions del ministre, d’ahir mateix, dient que no havia donat instruccions. “Ens deixa perplexes: un ministre que no controla la policia. És un altre motiu per demanar la seva dimissió”, ha dit Ciurana.

 

El Prec dirigit a l’alcaldessa fa referència als habitatges buits a la ciutat de Barcelona. El portaveu ha explicat que el PDeCAT va donar suport al Pla de l’Habitatge, que partia del supòsit de l’existència d’un percentatge d’habitatges buits a Barcelona comprès entre el 4% i 11% del total (entre 31.202 i 88.259 habitatges). El govern, però, ha constatat que el nombre real d’habitatges buits a la ciutat s’estima en un 1,5% del total dels existents. “Demanem, en base a aquestes noves dades, saber com s’adaptarà el Pla i es que presenti una actualització”, ha demanat Ciurana, que ha recordat que  en el primer quinquenni del Pla (que finalitza al 2020) es preveia la construcció de 3.541 habitatges d’obra nova, “i en aquests moments només n’hi ha 254 en construcció”.

 

El prec demana, concretament, que “atenent als resultats de l’informe que demostra que el parc d’habitatges buits a Barcelona és molt inferior a les previsions sobre les que es va elaborar el Pla d’Habitatge, el govern municipal presenti en el següent Consell Plenari una actualització del Pla d’Habitatge que contempli una nova calendarització de les actuacions previstes per tal de donar resposta als actuals endarreriments en el seu compliment”.

 

Ciurana ha explicat que la pregunta que formularà el Grup del PDeCAT demana si  “comparteix el Govern Municipal l’estratègia assenyalada pel Ínigo Errejón de la necessitat dels anomenats “Ajuntaments del canvi” d’ocupar la societat civil i afavorir les entitats properes ideològicament al Govern Municipal?”.

 

Finalment, el portaveu ha explicat que el seu grup està negociant una Declaració Institucional sobre l’alliberament dels presos polítics, el retorn les exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l’Estat espanyol. “No podem admetre la consolidació de la normalitat”, ha dit Ciurana, que ha afegit que aquesta declaració s’està aprovant a altres ajuntaments i que té la voluntat de pactar-la amb el major nombre de grups possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: