Xavier Trias aconsegueix el suport del Ple de l’Ajuntament per demanar la dimissió del Ministre Zoido per l’operatiu policial durant la final de la Copa del Rei

DbymoQtWkAAOnEM.jpg

 

El president del grup del PDeCAT, que ha defensat la proposició, afirma que la situació és molt greu i que vivim un retrocés dels drets civils i polítics propis d’èpoques que es creien ja superades

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha aconseguit avui el suport de la majoria del Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona per demanar la dimissió del Ministre d’Interior, Juan Ignacio Zoido, per l’operatiu policial durant la final de la Copa del Rei de futbol. Xavier Trias, que ha defensat la proposició aquest matí, ha afirmat que la situació és molt greu i que vivim un retrocés dels drets civils i polítics propis d’èpoques que es creien ja superades.

El president del grup del PDeCAT ha defensat una proposició que acorda que: “El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona demana la dimissió del Ministre d’Interior del Govern d’Espanya, Juan Ignacio Zoido Álvarez, com a màxim responsable de l’actuació policial corresponent a l’operatiu de seguretat de la final de la Copa del Rei per vulneració de drets fonamentals”. La proposició s’ha aprovat amb els vots dels grups del PDeCAT, ERC, PSC, la CUP i BComú, mentre que C’s i PP han votat en contra.

“Avui no parlem d’independència sí o independència no, sinó de Democràcia sí o Democràcia no, de Llibertat sí o Llibertat no; per defensar els drets dels ciutadans davant l’arbitrarietat i autoritarisme que ha demostrat de nou l’Estat Espanyol”, ha dit Trias. El president del grup ha explicat que dissabte passat, en el marc de la celebració de la final de la Copa del Rei de futbol, es va veure com l’Estat va intentar prohibir un color, com  va passar en la darrera campanya electoral quan es va voler prohibir el color groc. “Assistim atònits a un retrocés dels drets civils i polítics que ens fan pensar en èpoques que crèiem ja superades”, ha dit Trias, recordant que es va obligar als aficionats del Barça a entregar bufandes grogues, samarretes que només portaven inscrita la paraula Llibertat, “que feien trontollar els fonaments de l’Estat amb la seva tonalitat groguenca. Les imatges que vam veure eren surrealistes, impròpies d’un Estat que diu ser un Estat de dret”.

Trias ha criticat que el ministre Zoido afirmés no tenir constància d’haver ordenat la retirada d’aquests elements, “què vol dir? Que els agents del Cos Nacional de Policia van actuar per lliure? I si fos així s’han de prendre mesures en contra d’ells per haver vulnerat els drets dels ciutadans sense haver rebut ordres. L’arbitrarietat a la que estan actualment subjectes els drets civils i polítics i la llibertat d’expressió, és simplement una vergonya per l’Estat”.

Xavier Trias ha denunciat que “vivim en un Estat en que posar-se un nas de pallasso és considerat un delicte, en que escriure una cançó et pot portar a la presó, en que posar-se una samarreta groga, incita a la violència”. “Algunes de les coses que passen avui en dia a Espanya ens fan pensar en Voltaire. Deia: Proclamo en veu alta la llibertat de pensament, i que mori qui no pensi com jo!”. Per a Trias, “la situació és gravíssima”, i quan un Govern, o un Ministre, ordena o permet que aquestes coses passin, “no mereix altra cosa que una condemna enèrgica i l’exigència de la seva dimissió o cessament”.

Xavier Trias ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa i ha lamentat els vots en contra, “porto el llaç groc, creuen que incito a la violència? Una bufanda groga incita a la violència?”, ha preguntat, i ha afegit “si volen un apropament entre la gent han d’acabar aquestes actituds, perquè això va de democràcia”.

Barcelona, 27 d’abril de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: