Recasens demana al govern Colau que canvi de discurs, surti de darrera de la pancarta i es centri en recuperar la dignitat de l’espai públic

 

DbKY1cOWAAEfZS9.jpg

 

A la Comissió d’estudi de la situació econòmica de Barcelona, avui centrada en el Turisme, la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT afirma que mai s’havien destinat tants recursos a la gestió del turisme, però mai hi havia hagut tanta desconnexió entre ciutadania i turisme; i reclama recuperar la col·laboració  públic-privada que tan bons resultats ha donat a la ciutat

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens ha demanat al govern d’Ada Colau que canvi de discurs, surti de darrera de la pancarta i es centri en recuperar la dignitat de l’espai públic. Sònia Recasens ha afirmat que mai s’havien destinat tants recursos a la gestió del turisme, però tampoc mai hi havia hagut tanta desconnexió entre ciutadania i turisme; i ha reclamat recuperar la col·laboració  públic-privada que tan bons resultats ha donat a la ciutat.

 

Aquesta tarda s’ha reunit, amb la presidència de la regidora Sònia Recasens, la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona per debatre sobre el turisme, la seva gestió i el seu impacte a la capital catalana. El govern ha presentat el seu informe sobre el turisme i han comparegut 12 representants de diferents entitats, associacions i organismes que actuen a la ciutat.

 

Després dels compareixents ha intervingut, en nom del Grup del PDeCAT, la seva portaveu adjunta Sònia Recasens. La regidora ha afirmat que “segurament mai s’havien destinat tants recursos econòmics, humans i tècnics a la gestió del turisme, però mai el turisme havia esdevingut un problema pels barcelonins com ho és ara”. En el darrer baròmetre municipal, ha recordat Recasens, el turisme esdevé el principal problema pels barcelonins, creixent del 6% al 2015 al 16% al 2017. “Mai hi havia hagut aquesta sensació de desconnexió entre la ciutadania i el turisme”, ha dit.

 

Recasens ha denunciat que “el govern municipal ha criminalitzat el sector del turisme, molt transversal, amb discursos turismefòbics”. “Per aquest camí no anem bé”, ha dit la regidora, tot recordant fets com l’atac a dos hotels del Poblenou, pintades contra els turistes, o l’atac a un bus turístic; “el govern no ha llençat un missatge clar i contundent de denúncia perquè se sent més còmode amb el discurs del decreixement, la moratòria i la paralització”. Recasens ha reclamat al govern “moure’s del discurs de la pancarta i posar-se a treballar per recuperar la col·laboració públic-privada. Deixin l’activisme i posin-se a treballar per assolir consensos”.

 

La portaveu adjunta del Grup Demòcrata ha criticat que el govern municipals no executi les mesures que s’aproven, i ha posat com exemple la proposició, impulsada pel PDeCAT i aprovada per majoria, per aixecar el topall fixat de l’impost turístic per promocionar un turisme de qualitat. També ha reclamat que l’executiu municipal treballi pel salari mínim de ciutat, una demanda que avui s’ha sentit a la comissió, “ho vam treballar en el passat mandat, vam aconseguir un acord amb els sindicats i empresaris, calia desplegar acord”.  “Cal un canvi de  discurs i d’actitud del govern per recuperar la dignitat de l’espai públic”, ha finalitzat Recasens.

 

Al final de la sessió, Recasens, com a presidenta de la comissió, ha agraït als compareixents les seves intervencions, “tots tenim ocasió d’interlocutar amb diferents actors del sector, però  tenir-los tots alhora ens dona una visió que és  d’agrair”.

 

Barcelona, 19 d’abril de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: