La majoria dels grups municipals reclamen, a instàncies del PDeCAT, nomenar un regidor o regidora de Seguretat en substitució d’Ada Colau

 

Jordi Martí defensa una proposició a la Comissió de Presidència, aprovada per majoria, que exigeix la substitució de l’alcaldessa pel seu fracàs al capdavant de la seguretat de la ciutat, i afirma que no pot estar al capdavant de la Guàrdia Urbana una persona que no creu en el cos o a qui li fa al·lèrgia el compliment de certes ordenances

 

La majoria dels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona han reclamat avui, a instàncies del grup municipal del PDeCAT, nomenar un regidor o regidora de Seguretat, Prevenció i Emergències en substitució de l’alcaldessa Ada Colau. El regidor Jordi Martí, ha defensat una proposició a la Comissió de Presidència celebrada aquest matí, aprovada per majoria que exigeix la substitució de l’alcaldessa pel seu fracàs al capdavant de la seguretat de la ciutat, i ha afirmat que no pot estar al capdavant de la Guàrdia Urbana una persona que no creu en el cos o a qui li fa al·lèrgia el compliment de certes ordenances.

A la Comissió de Presidència el Grup del PDeCAT ha presentat una proposició que directament reclama “al Govern Municipal que nomeni un nou regidor/a de Seguretat, Prevenció i Emergències en substitució de l’Alcaldessa Ada Colau”. A parer de Jordi Martí, “el problema d’inseguretat a Barcelona ja no és només una percepció. Els fets delictius han incrementat un 7,47% i, en concret, els furts 9,08%. Demanem que sigui una altra persona de l’equip de Colau, la responsable de seguretat”. La proposició s’ha aprovat amb el suport del PDeCAT, ERC, C’s, PSC, PP, l’abstenció de la CUP i només el vot en contra de Barcelona en Comú.

El regidor Jordi  Martí ha explicat que no és la primera vegada que en aquesta comissió,  i en altres instàncies, es planteja la substitució de l’alcaldessa com a màxima  responsable de la Guàrdia Urbana, “ara ens veiem en l’obligació, passats tres anys de mandat i constatat que les dades de seguretat del 2017 són molt dolentes, de plantejar formalment que el govern la substitueixi com a màxim reposable de seguretat, emergència i prevenció. Hi ha dades i l’opinió és unànime que cal que un revulsiu, per fer front a aquestes dades tan dolentes”.

Martí ha afirmat que “no pot estar al capdavant Guàrdia Urbana una persona que no hi creu; no pot estar al capdavant una persona a la qual no li agraden els temes de de seguretat; una persona que no s’hi dedica; té un equip, però ella no s’hi dedica, només quan s’ha de fer una foto el dia del patró; que no dona el suport que es mereix la Guardia Urbana, ens ho diuen els agents i els sindicats; que no dona instruccions per exercir amb resultat efectius i eficients; no pot estar una persona a qui li fa al·lèrgia el compliment de certes ordenances, especialment la de convivència”. “El balanç que fem de la gestió és que necessita millorar i millorar molt”, ha dit el regidor del PDeCAT.

Per a Martí, més enllà de les dades de 2107, manifestament negatives per la ciutat, els barcelonins i també pel govern, hi ha una evident degradació de convivència  del que portem de 2018. “Passen moltes coses i l’alcaldessa no hi és”, ha dit Martí, que creu que “necessitem que alcaldessa, o un regidor o regidora que és el que demanem amb la proposició, es dediqui a la seguretat, prevenció i emergències per millorar índexs de convivència. Els instem a fer-ho. Falta un any, hi ha temps si hi ha algú al capdavant que es dedica a fer la feina”, ha reclamat.

Jordi Martí ha agraït el suport dels grups a la necessitat política que hi hagi un regidor o regidora al capdavant de l’àrea de seguretat i ha lamentat que el govern menystingui la voluntat majoritària del consistori en relació a la proposició.

La seguretat ha estat un tema recurrent a la comissió d’avui. Abans de la proposició del PDeCAT, dos grups han demanat la compareixença del màxim responsable en matèria de seguretat del govern. L’alcaldessa, la màxima responsable no ha comparegut i en el seu lloc ho ha fet el Comissionat de seguretat, Amadeu Recasens.

Jordi Martí ha agraït les explicacions del comissionat, però ha afegit que “abans que acabi mandat, i si encara n’és la màxima responsable, ens agradaria que un dia vingués l’alcaldessa”. Marti ha destacat que hi ha una gran coincidència entre els grups de que la seguretat a la ciutat està cada dia està pitjor, el mateix comissionat ha assenyalat que el balanç de 2017 no és bo i les perspectives són que pot anar a pitjor. Les dades de 2017, “no són apreciacions subjectives, són dades i xifres concretes, demostren un deteriorament de la seguretat i la convivència bastant generalitzat; i haurien de fer reaccionar el govern”.

Martí també s’ha referit a fets i situacions viscuts aquest 2018, “i que algunes fan tremolar”, com la baralla amb matxets a Ciutat Vella, els narcopisos no només al Raval, incidents a Nou Barris, la crema d’un equipament municipal a Sarrià a mans de l’extrem dreta, “pocs barris se’n salven”; i ha afegit que aquesta sensació d’inseguretat en superfície també es percep al metro. Jordi Martí ha coincidit amb el comissionat en què cal augmentar la dotació de Mossos d’Esquadra destinats a Barcelona i ha ofert el seu suport a l’executiu municipal per, quan es formi el govern de la Generalitat, reclamar més recursos.

El regidor del PDeCAT ha assenyalat que els problemes d’inseguretat no els pateixen només els barcelonins, també els visitants: “els consolats estan sent oficines de reclamacions de furts”. Els furts, ha explicat, han experimentant un increment d’un 25% als establiments comercials. També s’ha referit a la situació de la policia local: “desencís, desmoralització, desmotivació, 3 D’s que són una realitat del que pateix la Guàrdia Urbana. Cal que el govern lluiti contra aquestes 3 D’s, sinó no podrem oferir les polítiques públiques de seguretat que necessita la ciutat”. Finalment, Marti ha fet un agraïment al comissionat pel reconeixement que situació que és dolenta, però queda un any de mandat, i s’ha preguntat “què podem esperar d’aquest any?”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: