El PDeCAT demana al govern Colau un informe sobre el cost dels contenciosos administratius que comportin demandes de Responsabilitat Patrimonial

 

 

 

ciurana.jpg

El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que es debatran al plenari de divendres, on també es demana que l’executiu municipal s’impliqui activament en trobar una ubicació pel Banc dels Aliments, i per quines mesures es prendran per assegurar el bon ús i el control de les finques de propietat municipal

 

El Grup Municipal del PDeCAT demana al  govern d’Ada Colau un informe sobre el cost econòmic dels contenciosos administratius que comportin demandes de Responsabilitat Patrimonial com a conseqüència de les decisions que estan prenent. El portaveu de la formació, Jaume Ciurana, ha presentat les iniciatives que es debatran al plenari de divendres, on també es demana que l’executiu municipal s’impliqui activament en trobar una ubicació pel Banc dels Aliments, i per quines mesures es prendran per assegurar el bon ús i el control de les finques de propietat municipal.

 

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció recordant que encara avui “hi ha quatre presos polítics a presons espanyoles i que mig govern és troba a l’exili. És una anormalitat a  la que no ens resignem i fem una crida a totes les persones de bé que ho denunciïn”. Davant informacions d’aquest mateix mati que el fiscal demana la llibertat amb fiança pel conseller Joaquim Forn, Ciurana s’ha mostrat prudent i n’ha fet una valoració a títol personal: “desitjo poder-lo abraçar com més aviat millor, que pugui gaudir de la llibertat i que acabi la injustícia”.

 

Ciurana ha explicat el contingut de les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari del proper divendres. La proposició fa referència als contenciosos administratius que comporten associades demandes de Responsabilitat Patrimonial: “és una motxilla, pel propers mandats, plena d’hipoteques per una mala gestió”. El portaveu ha explicat que només el cas relacionat amb la gestió de l’expedient de l’Hotel Drassanes, podria ascendir en un mínim de 41M€; i que hi ha altres contenciosos que podrien derivar demandes per responsabilitat patrimonial. La proposició que se sotmetrà a votació acorda: “Que el govern elabori i presenti en el transcurs del proper plenari, un Informe detallat de tots els contenciosos administratius que comportin associades demandes de Responsabilitat Patrimonial, detallant les estimacions econòmiques que en puguin resultar”. I que “el govern Informi als grups de l’oposició sobre l’existència i/o l’estat de demandes dirigides a membres del govern relacionades amb la gestió del desenvolupament de les seves tasques de govern”.

 

El prec adreçat a l’alcaldessa demana: “Que el govern municipal s’impliqui activament en la cerca d’una solució urbanística que permeti, d’acord amb el Consorci de la Zona Franca, trobar una ubicació en la qual la Fundació Privada Banc dels Aliments, pugui desenvolupar en els espais òptims per aquest fi, la seva activitat solidària”. “L’Ajuntament  té capacitat per trobar un nou espai per una entitat tan lloable com el Banc dels Aliments, a qui les seves instal·lacions li han quedat insuficients”, ha reclamat el portaveu.

 

Ciurana ha explicat que darrerament s’han detectat al Districte de Ciutat Vella nou pisos propietat del Patronat Municipal de l’habitatge que actuaven com a narcopisos, amb la connivència dels seus inquilins. Per aquest motiu, la pregunta que el PDeCAT formularà al govern és: “Quines mesures prendrà el govern municipal per assegurar el bon ús i el control de les finques de propietat municipal?”.

 

També ha explicat que s’està negociant l’aprovació d’una Declaració institucional que acorda:

 

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona es compromet a

1.- Esmerçar tots els esforços necessaris per tal de fer, des del seu marc competencial, que el dret al sufragi actiu i la no discriminació sigui accessible a totes les persones, amb independència de la seva discapacitat i que la informació general relativa al dret sigui clara per a tota la societat.

2.- Desenvolupar des del seu marc d’actuació i, promoure amb la resta d’institucions i administracions, tant catalanes com estatals, totes aquelles modificacions legislatives que corresponguin per tal de fer efectiu el dret a exercir el vot i ser elegible en unes eleccions a les persones amb discapacitat.

3.- Posar tots els mitjans i garantir, des de la seva responsabilitat, l’accessibilitat de tot el material electoral, les meses (així com els Manual d’instruccions a les Meses) i les paperetes, així com vetllar per a una assistència adequada que faciliti l’exercici del vot a totes les persones. Així mateix, instar la resta d’administracions competents a dur a terme les accions necessàries que corresponguin en aquesta mateixa línia.

4.- Vetllar per a la correcte i efectiva aplicació del dret al sufragi actiu promovent que siguin inscrites al cens electoral, amb la màxima celeritat possible (en concret la interacció entre la resolució, el registre civil i el cens electoral), totes les persones que no tinguin una resolució judicial expressa de limitació de la seva capacitat d’obrar, per tal de garantir l´exercici efectiu dels drets de participació a la vida social i política de les persones amb discapacitat intel•lectual.

 

 

 

Barcelona, 20 de març de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: