Sònia Recasens presenta el pla de treball de la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona

WhatsApp Image 2018-03-19 at 16.09.26

Se celebraran un total de set reunions per abordar diversos aspectes com: comerç, restauració, moda i venda i mercats ambulants; una sessió monogràfica dedicada al Turisme; l’impacte econòmic de mesures urbanístiques; o de fiscalitat, entre d’altres

 

Avui, dilluns 19 de març, se celebra la primera sessió, de constitució, i es preveu que la darrera sessió per debatre les conclusions pel 15 de juny, i que s’elevaran al Consell Plenari

 

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va acordar el mes de novembre de 2017 una proposta impulsada pel grup del PSC que reclamava la creació d’una Comissió no permanent d’estudi per analitzar la situació econòmica actual de Barcelona i proposar mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats, com el comerç, els autònoms, la restauració, impulsar la revisió o modificació del PEUAT, la promoció turística i la modificació de l’Ordenança de Terrasses. Aquesta proposta es va aprovar amb l’abstenció dels regidors del Govern de Barcelona en Comú. Al Consell Plenari del passat mes de febrer va arribar la Moció, firmada per l’Alcaldessa, amb la designació de la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, com a presidenta,  i del vicepresident, que assumirà el regidor de Govern, Agustí Colom.

 

La comissió té com a objecte estudiar i avaluar la situació econòmica actual de Barcelona i proposar mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats. Més específicament, la Comissió haurà d’analitzar la situació econòmica actual a la ciutat, a través dels indicadors disponibles elaborats per les diferents institucions i organismes; analitzar la situació fiscal de la ciutat de Barcelona en relació al comerç, la restauració i als autònoms, i proposar-ne mesures; valorar l’aplicació del PEUAT des de la seva posada en marxa i els indicadors de conjuntura pel que fa a l’activitat turística i elaborar propostes de modificació i una nova metodologia d’actualització del mateix; adaptar les mesures de promoció turística de la ciutat al moment actual; i valorar les modificacions que són necessàries de l’ordenança de terrasses i impulsar la seva tramitació immediata.

 

La Comissió, presidida Recasens i amb Colom de vicepresident, estarà integrada per dos regidors o regidores de cada un dels grups municipals del Consistori. La Comissió prendrà els acords per majoria ponderada, les seves sessions tindran caràcter públic i podrà requerir la presència de les persones que consideri adients per al compliment de la seva comesa, d’acord amb criteris anàlegs als establerts a l’article 39 ter del ROM. 1.4. La Comissió no permanent d’estudi s’extingirà en el moment que s’elabori l’informe amb la proposta de les mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics i s’hagi acomplert el calendari de treball.

 

Calendari sessions Comissió no permanent d’estudi de mesures econòmiques

 

1a sessió: dilluns 19 de març, 16h. Sessió de constitució de la comissió.

2a sessió: divendres 13 d’abril, 10h. Comerç, restauració, moda i venda i mercats ambulants.

3a sessió: dijous 19 d’abril, 16h. Turisme.

4a sessió: divendres 4 de maig, 10h. Promoció internacional, emprenedoria, autònoms i mercat laboral.

5a sessió: divendres 18 de maig, 10h. Impacte econòmic de mesures urbanístiques (PEUAT, moratòries, plans d’usos i llicències)

6a sessió: divendres 1 de juny, 10h. Fiscalitat.

7a sessió: divendres 15 de juny, 10h. Sessió de conclusions.

 

 

Les conclusions de la comissió s’elevaran al Consell Plenari. L’objectiu és arribar la consell Plenari amb mesures concretes per capgirar l’actual situació que travessa Barcelona i recuperar algunes tesis com ara la que mantenen des de fa anys sobre la conveniència d’abandonar les teories de decreixement, i entendre la promoció econòmica com una eina de progrés social i econòmic; i igualment, que s’ha d’eliminar tot allò que suposa traves per al progrés econòmic i social de la ciutat mitjançant la cultura del pacte, del consens i del diàleg, i del treball per al bé comú.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: