Sònia Recasens posa en marxa els treballs de la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona

 

REcasnes roda.jpg

La regidora, i portaveu adjunta del Grup Demòcrata, es marca com objectiu que la Comissió, que ells presideix, “no es converteix en un pim, pam, pum i que la situació s’enquisti, sinó que sigui efectiva i propositiva”

 

Recasens afirma que el context econòmic que es viu a la ciutat és, en part, fruit de les decisions que va prendre BComú en arribar al govern, “menystenint el progrés econòmic, parlant de decreixement i demonitzant sectors molt importants per a la ciutat”

 

La regidora Sònia Recasens entoma amb il·lusió la presidència de la Comissió no permanent d’estudi de la situació econòmica de Barcelona. Sònia Recasens es marca com objectiu que la Comissió “no es converteix en un pim, pam, pum i que la situació s’enquisti, sinó que sigui efectiva i propositiva”. La regidora Recasens, també portaveu adjunta del Grup Demòcrata, afirma que el context econòmic que es viu a la ciutat és, en part, fruit de les decisions que va prendre BComú en arribar al govern, “menystenint el progrés econòmic, parlant de decreixement i demonitzant sectors molt importants per la ciutat”.

 

La regidora Recasens ha iniciat la seva intervenció amb un emotiu record pels presos polítics: “reclamem que finalitzi aviat la situació i poder tornar a la normalitat”. Recasens ha explicat que compareix com a presidenta de la comissió, una comissió que es va crear amb el vot de tots els grups, excepte l’abstenció de BComú.

 

Com ha explicat el context econòmic que es viu a la ciutat és, en part, fruit de les decisions que va prendre BComú en arribar al govern, “menystenint el progrés econòmic, parlant de decreixement i demonitzant sectors molt importants per la ciutat”. “Aquestes decisions han provocat una desafecció entre la ciutat i sectors motors econòmics i socials molt importants”, ha dit Recasens, tot lamentant mesures de l’executiu municipal que han posat en perill llocs de treball, atacs al sector del comerç, o el desgavell que es viu a la via pública amb el top manta que incideix plenament en el comerç. “La ciutadania ens demana que els polítics actuem”, ha dit.

 

Sònia Recasens ha afirmat que entoma el repte de presidir la comissió amb il·lusió però conscient que hi ha poc marge per actuar perquè el mandat està exhaurit. A la comissió, ha explicat s’han demanat moltes compareixences, “és bo, vol dir que hi ha molta gent que té coses a dir”. I s’ha marcat dos objectius: que no es converteix en un pim, pam, pum i que la situació s’enquisti,  sinó que sigui efectiva i propositiva; i fer un escrit de conclusions que es formalitzin al plenari.

 

El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va acordar el mes de novembre de 2017 una proposta impulsada pel grup del PSC que reclamava la creació d’una Comissió no permanent d’estudi per analitzar la situació econòmica actual de Barcelona i proposar mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats, com el comerç, els autònoms, la restauració, impulsar la revisió o modificació del PEUAT, la promoció turística i la modificació de l’Ordenança de Terrasses. Aquesta proposta es va aprovar amb l’abstenció dels regidors del Govern de Barcelona en Comú. Al Consell Plenari del passat mes de febrer va arribar la Moció, firmada per l’Alcaldessa, amb la designació de la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT, Sònia Recasens, com a presidenta,  i del vicepresident, que assumirà el regidor de Govern, Agustí Colom.

 

La comissió té com a objecte estudiar i avaluar la situació econòmica actual de Barcelona i proposar mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics afectats. Més específicament, la Comissió haurà d’analitzar la situació econòmica actual a la ciutat, a través dels indicadors disponibles elaborats per les diferents institucions i organismes; analitzar la situació fiscal de la ciutat de Barcelona en relació al comerç, la restauració i als autònoms, i proposar-ne mesures; valorar l’aplicació del PEUAT des de la seva posada en marxa i els indicadors de conjuntura pel que fa a l’activitat turística i elaborar propostes de modificació i una nova metodologia d’actualització del mateix; adaptar les mesures de promoció turística de la ciutat al moment actual; i valorar les modificacions que són necessàries de l’ordenança de terrasses i impulsar la seva tramitació immediata.

 

La Comissió, presidida Recasens i amb Colom de vicepresident, estarà integrada per dos regidors o regidores de cada un dels grups municipals del Consistori. La Comissió prendrà els acords per majoria ponderada, les seves sessions tindran caràcter públic i podrà requerir la presència de les persones que consideri adients per al compliment de la seva comesa, d’acord amb criteris anàlegs als establerts a l’article 39 ter del ROM. 1.4. La Comissió no permanent d’estudi s’extingirà en el moment que s’elabori l’informe amb la proposta de les mesures extraordinàries de suport als sectors econòmics i s’hagi acomplert el calendari de treball.

 

Calendari sessions Comissió no permanent d’estudi de mesures econòmiques

 

1a sessió: dilluns 19 de març, 16h. Sessió de constitució de la comissió.

2a sessió: divendres 13 d’abril, 10h. Comerç, restauració, moda i venda i mercats ambulants.

3a sessió: dijous 19 d’abril, 16h. Turisme.

4a sessió: divendres 4 de maig, 10h. Promoció internacional, emprenedoria, autònoms i mercat laboral.

5a sessió: divendres 18 de maig, 10h. Impacte econòmic de mesures urbanístiques (PEUAT, moratòries, plans d’usos i llicències)

6a sessió: divendres 1 de juny, 10h. Fiscalitat.

7a sessió: divendres 15 de juny, 10h. Sessió de conclusions.

 

 

Les conclusions de la comissió s’elevaran al Consell Plenari. L’objectiu és arribar la consell Plenari amb mesures concretes per capgirar l’actual situació que travessa Barcelona i recuperar algunes tesis com ara la que mantenen des de fa anys sobre la conveniència d’abandonar les teories de decreixement, i entendre la promoció econòmica com una eina de progrés social i econòmic; i igualment, que s’ha d’eliminar tot allò que suposa traves per al progrés econòmic i social de la ciutat mitjançant la cultura del pacte, del consens i del diàleg, i del treball per al bé comú.

 

 

 

Barcelona, 16 de març de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: