El PDeCAT força el govern Colau a demanar la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou

El PDeCAT força el govern Colau a demanar la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou

 

El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho demana la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, demana que en paral·lel a aquesta negociació es produeixi un debat per configurar un canvi d’usos d’algunes de les empreses que actualment operen que generen problemes d’incivisme

 

El PDeCAT força el govern d’Ada Colau a demanar la pròrroga de la concessió sobre el front marítim del Poblenou. El regidor Jordi Martí, que ha defensat la proposició que ho demana la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, demana que en paral·lel a aquesta negociació es produeixi un debat per configurar un canvi d’usos d’algunes de les empreses que actualment operen que generen problemes d’incivisme.

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha defensat, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, una proposició que demana, atès que l’Ajuntament de Barcelona és titular de la Concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, concessió que finalitza el 27 de juny de 2019:

 

  1. Com a concessionari, demanar la pròrroga de la concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, i seguir negociant la desafectació amb l’Estat mitjançant una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre.

 

  1. Dialogar amb els subconcessionaris per millorar l’oferta dels operadors.

 

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, PSC, C’s; l’abstenció de la CUP i del PP; i el vot en contra d’ERC i de BComú.

 

Martí ha assenyalat que és un “tema complex”. Com ha explicat el regidor l’activitat que es desenvolupa en aquell l’àmbit, que va des de l’Hospital del Mar fins a la zona Fòrum– Besòs, genera molts llocs de treball i ocupa molta gent; també ha destacat que “hi ha algunes empreses que hi desenvolupen activitats que la ciutadania ha vist com a conflictius”. “Demanem que es dialogui amb l’Estat i la Generalitat, que té la competència delegada, per les pròrrogues de la concessió”, ha dit Martí, que ha recordat que el termini de finalització de la concessió és el juny de 2019, “si no és negocia serà un  problema greu polític, també econòmic perquè algunes concessions tenen dret a pròrroga per contracte”.

 

El regidor Martí ha explicat que en paral·lel a aquesta negociació s’hauria de produir també un debat per configurar canvis en alguns usos dels operadors que actualment operen, com s’ha fet al Port Olímpic, per tal que quan vencin algunes concessions que no interessen a la ciutat no se’ls renovin, “però sempre dialogant amb els operadors”. “No perdem pistonada, no arribem al venciment de la pròrroga sense arribar un acord perquè la titularitat de les concessions no es podrien renovar i passarien a l’Estat”, ha reclamat Martí.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 14 de març de 2018

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: