El grup del PDeCAT impulsa una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament reconegui el dret de Jordi Sánchez a presentar-se a la investidura a la Presidència de la Generalitat

2018030913340875973

El portaveu Jaume Ciurana ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de plenari d’aquesta setmana, on també es demanarà al govern, entre d’altres, que es garanteixi el dret a vot de les persones amb Discapacitat Intel·lectual; que s’atorgui la Medalla d’Or de la Ciutat al Mèrit Científic, a títol pòstum, a Jorge Wagensberg; i un informe de riscos per la presència de venedors ambulants irregulars al Metro de Barcelona

 

El grup municipal del PDeCAT impulsa l’aprovació d’una Declaració Institucional perquè l’Ajuntament reconegui el dret de Jordi Sánchez a presentar-se a la investidura a la Presidència de la Generalitat. El portaveu del Grup, Jaume Ciurana, ha ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives (vegeu document adjunt) que es debatran a les comissions que se celebraran demà dimarts i dimecres.

Jaume Ciurana ha iniciat la seva intervenció assenyalant que vivim una situació d’anormalitat perquè hi ha presos polítics per pensar com pensen a les presons de Soto del Real i d’Estremera. Ciurana ha explicat que en els darrers dies Sònia Recasens, Maite Fandos i ell mateix han pogut visitar Joaquim Forn a la presó, “on hem pogut veure la seva fortalesa i determinació“.

Ciurana ha explicat que aquesta situació d’anormalitat ha provocat també que el Parlament hagi hagut d’aplaçar la sessió d’investidura prevista per avui perquè el Tribunal Suprem ha impedit la presència de Jordi Sánchez, candidat a la investidura. Ciurana ha explicat que JuntsxCat es va presentar a unes eleccions, convocades per l’Estat espanyol, amb una llista encapçalada per Carles Puigdemont i amb Jordi Sánchez de número dos. “JuntsxCat va guanyar, si no es podia presentar s’havia d’impugnar la candidatura, no es va fer i per tant Jordi Sánchez té tot el dret a presentar-se a la investidura”, ha dit el portaveu, que ha  afegit que “el president de la Generalitat el decideix el Parlament, no el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem o el govern espanyol. És una vulneració dels drets de participació política”.

Per aquests motius el PdeCAT està negociant una declaració institucional a la Comissió de Presidència, de dimecres, que acorda:

–          Que donat que no concorren ni els supòsits d’inelegibilitat ni va ser impugnada la seva candidatura, es admissible  la seva idoneïtat per ser candidat, segons la LOREG i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

–          Que el Sr. Sánchez té dret a ser presentat per la investidura a la Presidència de la Generalitat de Catalunya. Reconèixer el dret del candidat Jordi Sánchez ha ser presentat com a candidat per la investidura a la Presidència a la  Generalitat e Catalunya.

–          Que el president o presidenta de la Generalitat és escollit pel Parlament i els seus membres, segons el que estableix l’Estatut d’Autonomia i el Reglament del Parlament i la llei 13/2008 de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern.

–          Que qualsevol impediment a l’exercici de les llibertats i Drets fonamentals de participació política, del Sr. Jordi Sánchez, es consideraria una vulneració dels esmentats Drets segons la legislació catalana i les resolucions dels organismes internacionals.

A la mateixa comissió, la proposició del PDeCAT, que defensarà el regidor Jordi Martí, fa referència a la venda ambulant des del punt de vista de seguretat al metro i acorda: “Que el Govern Municipal presenti en la propera Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció un informe de detecció i balanç de riscos per la presència i saturació de venedors ambulants irregulars a les instal·lacions del Metro de Barcelona, especialment a les andanes. Que en la mateixa comissió es presenti una proposta d’actuació per corregir aquesta situació de risc que haurà de formar part del pla de xoc de lluita contra la venda ambulant il·legal”.

Es formularà al govern també una pregunta per tal de conèixer “Quins són els criteris que segueix el Govern Municipal per personar-se o no com acusació particular en els casos on membres de la Guàrdia Urbana són agredits”.

També es presentarà un prec per a resposta oral que demana que l’Ajuntament de Barcelona atorgui, a títol pòstum, la Medalla d’Or de la Ciutat al Mèrit Científic al Sr. Jorge Wagensberg per la seva contribució a la divulgació científica i cultural a la ciutat de Barcelona.

Ciurana ha explicat que a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports el PDeCAT presenta una proposició, que defensarà la regidora Irma Rognoni, que insta al Govern Municipal a:

  1. Que l’Ajuntament de Barcelona insti a la Generalitat de Catalunya a que es procedeixi a la inclusió als Manuals d’Instruccions per als Membres de les Meses Electorals, de la informació relativa al dret a vot de les persones amb Discapacitat Intel•lectual, amb un text que ho especifiqui en un llenguatge entenedor, de forma expressa, clara i inequívoca, tal com es fa amb la discapacitat  visual o la que es fa per a persones amb mobilitat reduïda.
  2. Que l’Ajuntament de Barcelona inclogui, en les seves campanyes informatives relatives a les diferents conteses electorals,  la informació relativa al dret de sufragi actiu de les persones amb Discapacitat intel•lectual i promogui la no discriminació per aquest motiu, instant a la Generalitat de Catalunya a que també ho faci extensible.
  3. Que l´Ajuntament de Barcelona vetlli per a l’efectivitat de la interacció immediata entre el cens electoral i les comunicacions provinents del Registre Civil pel que es refereix a la modificació o cancel·lació de la capacitat d´obrar de les persones.
  4. Que l´Ajuntament de Barcelona insti al  Ministeri de Justícia i a la Oficina del Censo Electoral (depenent del Instituto Nacional de Estadística del Ministerio de Hacienda y Función Pública) i, en la mateixa línia al Registre Civil, així com als òrgans judicials o administratius que correspongui, per tal que les modificacions relatives a la capacitat d´obrar es duguin a terme amb la màxima celeritat possible per tal de garantir l´exercici efectiu dels drets de participació a la vida social i política de les persones amb discapacitat intel•lectual .

A la Comissió d’Economia i Hisenda el PDeCAT presenta la següent proposició: “Que es donin als Eixos comercials i a les Associacions de comerciants les mateixes facilitats per organitzar mostres de comerç, fires i esdeveniments al  carrer com els que gaudeix el projecte de iniciativa Municipal la Pionera”.

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la proposició que defensarà el Grup del PDeCAT demana que, atès que l’Ajuntament de Barcelona és titular de la Concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, concessió que finalitza el 27 de juny de 2019:

  1. Com a concessionari, demanar la pròrroga de la concessió C-1004 sobre el front marítim del Poblenou, i seguir negociant la desafectació amb l’Estat mitjançant una nova delimitació de la Zona marítimo-terrestre.

  1. Dialogar amb els subconcessionaris per millorar l’oferta dels operadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: