En defensa de l’habitatge des de la Diputació

Article de Jaume Ciurana, portaveu del Grup Municipal Democrata a Barcelona i president del Grup a la Diputació

Els plenaris de la Diputació de Barcelona aborden sovint aspectes molt particulars i concrets dels municipis que representem. En cada sessió plenària hi ha algun punt que podria exemplificar aquest interès del govern de la Diputació de tractar cada població des de la seva pròpia idiosincràsia, ja sigui des d’aspectes socials, econòmics, d’hisenda, educatius mediambientals o de governança. En cada ple en trobem exemples però també trobem aspectes que van destinats directament al servei de les persones amb el suport dels ajuntaments.

Un exemple d’aquest suport directe que fem des del govern de la Diputació de Barcelona és el servei d’intermediació en drets d’habitatge. La crisi econòmica que hem patit i encara patim ha deixat a moltes persones del nostre entorn més immediat en una situació de vulnerabilitat extrema. Un dels exemples més evidents és el fet que algunes persones no poden pagar les hipoteques o els lloguers que tenen i s’exposen a perdre els seus habitatges. La Diputació ha creat el servei d’intermediació per ajudar a les persones que tenen una situació complicada per mantenir el seu habitatge. A hores d’ara ja tenim 41 serveis a totes les comarques de Barcelona. Cada servei cobreix un o més municipis, fet que suposa que a hores d’ara el 98% dels municipis de les comarques de Barcelona té un servei d’intermediació en l’habitatge i per tant els seus habitants poden rebre un ajut directe per resoldre un del problemes més greus en què poden trobar-se. A hores d’ara les persones responsables d’aquest servei han atès a més de 5.500 famílies, fet que evidencia la importància de la posada en funcionament d’aquest servei.

Una de les tasques més destacades és la negociació amb les entitats bancàries, que són les gestores de les hipoteques i de bona part del parc de lloguer de Catalunya. La feien feta fins ara ha significat que el 60% de les negociacions amb entitats bancàries han acabat amb un acord, fet que suposa un benefici per a les persones amb més vulnerabilitat. En aquest servei és clau la feina que fa la Diputació però no seria possible sense el suport de tots els ajuntaments, la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat i del conjunt dels diferents col·legis d’advocats. Es tracta doncs d’un servei pensat directament per a les persones però que té el suport dels ajuntaments i la Generalitat de Catalunya. Per això, és important la feina transversal que fan les administracions de manera conjunta. Aquesta tasca repercuteix directament en les persones que és, en definitiva per la qual treballem dia a dia.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: