Ciurana lamenta que el Born que projecta el Govern Colau se centra més en disminuir i desmarcar-se del que és ara que en articular res nou

El portaveu del Grup del PDeCAT es mostra preocupat per l’anunci de que es podrà baixar lliurement al jaciment, i reclama a l’executiu que abandoni el sectarisme, despartiditzi la direcció i reconegui aquest equipament com a gran centre cultural, jaciment arqueològic de 8000m2, magnífica mostra de l’arquitectura i enginyeria del S XIX, i testimoni de la Barcelona del s XVIII, i del 1714 en particular

El Portaveu del Grup Municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha lamentat que el centre cultural del Born que projecta el Govern d’Ada Colau se centra més en disminuir i desmarcar-se del que és ara que en articular res nou. Jaume Ciurana s’ha mostrat preocupat per l’anunci de que es podrà baixar lliurement al jaciment, i ha reclamat a l’executiu municipal que abandoni el sectarisme, despartiditzi la direcció i reconegui aquest equipament com el que és: un gran centre cultural, un jaciment arqueològic de 8000m2, una magnífica mostra de l’arquitectura i enginyeria del S XIX, i un testimoni de la Barcelona del s XVIII, i del 1714 en particular.

El Govern municipal, ha fet públic avui en roda de premsa el projecte de nou Pla director del Born Centre de Cultura i Memòria de la ma del Comissionat de Memòria, Ricard Vinyes, i de la directora de l’equipament, Montserrat Iniesta. El portaveu del Grup del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha fet una primera valoració a partir del contingut de la documentació feta públic i de les declaracions dels intervinents. Així, Ciurana ha rebut amb astorament “el desconeixement de coses bàsiques per part de la nova directora, com és que ja es fan visites a la nit, i que ja es feien al Born moltes coses de memòria contemporània en el mandat de l’alcalde Xavier Trias”.

“També rebem amb preocupació l’anunci que es podrà baixar lliurement al jaciment, fins ara protegit; i, en aquest sentit, demanem conèixer abans el criteri dels arqueòlegs responsables del jaciment”, ja dit Ciurana. El portaveu del Grup Demòcrata ha exposat que “no hi sabem veure cap idea nova, més enllà d’esforçar-se per intentar disminuir el que s’havia fet abans, i omplir el seu discurs de paraules i conceptes buits. Creiem que hi ha més una necessitat gran i de paraula de desmarcar-se del 1714, però al mateix temps una gran incapacitat d’articular un nou projecte”.

“Sembla que els dolgui que el Born continuï tenint el favor del públic que el visita”, ha dit Ciurana, que ha reclamat “al Govern que abandoni els comportaments sectaris al Born, que despartiditzi la seva direcció i reconegui el Born com el que és; un gran centre cultural, un jaciment arqueològic de 8000m2, una magnífica mostra de l’arquitectura i enginyeria del S XIX i un testimoni de la Barcelona del s XVIII i del 1714 en particular”. Per al portaveu del Grup del PDeCAT, “aquests quatre eixos que conformaven el projecte del Born sota el mandat de Xavier Trias considerem que continuen sent vàlids avui”.

A parer de Ciurana , “és necessària més capacitat de gestió i més impuls polític”, i ha reclamat també al Govern Colau que resolgui la situació derivada del tancament per fallida del grup empresarial de la Llibreria del Born.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: