El govern Colau, a instàncies del grup del PDeCAT, haurà d’afrontar urgentment l’ampliació de la plantilla de la Guàrdia Urbana

Jordi Martí ha defensat una proposició, que s’ha aprovat a la Comissió de Presidència, que engloba diferents aspectes sobre la Guàrdia Urbana, la gestió de la prevenció i les emergències de Barcelona

 

El regidor de Seguretat del PDeCAT critica la manca de lideratge polític al front de la policia local de Barcelona

 

El govern que encapçala Ada Colau, a instàncies del grup municipal del PDeCAT, haurà d’afrontar urgentment l’ampliació de la plantilla i la planificació de noves convocatòries per a cobrir la manca d’efectius de la Guàrdia Urbana. El regidor de seguretat del Grup Demòcrata ha defensat un proposició, que s’ha aprovat a la Comissió de Presidència, que engloba diferents aspectes sobre la Guàrdia Urbana, la gestió de la prevenció i les emergències de Barcelona. Jordi Martí ha criticat la manca de lideratge polític al front de la policia local de Barcelona.

 

A la Comissió de Presidència celebrada aquest matí a l’Ajuntament, el regidor del Grup del PDeCAT ha defensat una iniciativa que engloba i fa un compendi de diferents aspectes d’interès per la Guàrdia Urbana, el consistori i la gent de BArcelona, “té a veure amb les necessitats reals de seguretat de la ciutadania”. La proposició s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PP; l’abstenció de BComú i del PSC; i el vot contra de la CUP.

 

Martí ha assenyalat que “cal abordar aspectes, mancances, i reptes que té la Guàrdia Urbana, la gestió de la prevenció, i les emergències de Barcelona”, i ha afegit que sempre és moment adient per parlar-ne”. Queda poc més d’un any de mandat i per això Jordi Martí ha demanat “abordar ja aquestes qüestions i deixar plantejats temes pel proper govern”.

 

El regidor del grup del PDeCAT ha insistit en que hi ha una manca de lideratge polític al front de la policia local de Barcelona. “No hi ha regidor de seguretat i prevenció, l’alcaldessa és la màxima responsable de la seguretat a l’Ajuntament de Barcelona, però està per moltes coses, però no per això”, ha criticat Martí, que ha afegit que aquesta critica és compartida pels sindicats de la Guàrdia Urbana.

 

La proposició, ha explicat Martí, “és un llistat de coses importants, en podríem posar més. Queda poc temps i algunes són urgents i representen una amenaça per la seguretat, la prevenció i les emergències de la ciutat”, ha dit Martí, que ha agraït els suports que han permès aprovar la iniciativa i ha emplaçat el govern “a que, en l’any i poc que queda de mandat, pugui implementar el màxim”.

 

La proposició aprovada acorda:

 

  • Afrontar urgentment l’ampliació de la plantilla i la planificació de noves convocatòries per a cobrir la manca d’efectius de la Guàrdia Urbana, especialment tenint en compte les conseqüències que pot tenir la nova legislació reguladora de la jubilació anticipada dels policies locals.

 

  • Donar compliment estricte a les previsions de la instrucció “Victor Alfa” per fer front de manera efectiva a la venda ambulant il·legal.

 

  • Acordar la nova seu de la Sala Policial Conjunta en el termini de dos mesos amb consens institucional, polític i amb la representació social de la Guàrdia Urbana.

 

  • Donar compte abans de la propera Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció de la implantació de la prova pilot de policia de proximitat als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

 

  • Informar en la pròxima Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció del desplegament del Pla Director de la Guàrdia urbana i de la URPE.

 

  • Reforçar els efectius de la Guàrdia Urbana al torn de nit per l’evident manca de presència de patrulles als barris de la ciutat.

 

  • Incrementar la formació per fer front a les amenaces terroristes i d’alerta 4 que continuen vigents, així com dotar als agent del material i l’armament adient per fer front a aquesta amenaça.

 

  • Presentar un nou Pla d’Equipaments policials (comissaries) en el termini de tres mesos davant de les mancances de seguretat, d’espai i del mal estat d’algunes d’elles.

 

  • Crear una Mesa Sectorial de negociació de la Guàrdia Urbana.

 

 

Barcelona, 14 de febrer de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: