Xavier Trias diu no a la qüestió de confiança a Ada Colau “perquè no confiem en vostès i perquè no sabem quin model de ciutat tenen”

DVBOvzEXcAAOb3f

El president del PDeCAT critica que el govern municipal “es quedi a mig camí” i no hagi sabut gestionar les complicitats necessàries per aprovar el Pressupost

 

Xavier Trias diu no a la qüestió de confiança a Ada Colau “perquè no confiem en vostès i perquè no sabem quin model de ciutat tenen”. El president del PDeCAT critica que el govern municipal “es quedi a mig camí” i no hagi sabut gestionar les complicitats necessàries per aprovar el Pressupost.

El Consell Plenari extraordinari celebrat aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona ha votat en contra la qüestió de confiança vinculada al Pressupost pel 2018 plantejada pel govern d’Ada Colau. Xavier Trias ha assenyalat que s’ha arribar al consell plenari d’avui perquè l’alcaldessa no ha estat capaç d’aprovar el pressupost municipal per la via ordinària, “el govern ha estat incapaç d’aprovar el pressupost malgrat que nosaltres, i altre grups, ens vam abstenir”. Trias ha recordat que el seu grup va optar per l’abstenció al Pressupost “per la ciutat, no per donar-li suport a l’alcaldessa, fent un exercici important de negociació”.

Trias ha destacat que les converses amb el tinent d’alcalde durant la negociació del pressupost han estat bones però ha criticat que el govern es quedi “a mig camí. Ens vam abstenir però no saben gestionar per rebre més suports, i el resultat ha estat un fiasco, un desastre. Han de  plantejar-se què els hi passa, de per què no aconsegueixen les complicitats necessàries”. Per a Trias el govern de BComú no “són grans estrategues de la complicitat” i ha atribuït aquesta situació a que “venen del populismes i l’activisme, i ara es troben en que han de canviar els seus plantejaments”.

El president del PDeCAT ha assenyalat que la trajectòria erràtica de Colau, des de principi de mandat fins avui i del seu govern, l’ha portat del Pacte de les escales contra Telefónica a l’acte celebrat ahir al Saló de Cent per donar un missatge de suport al Mobile World Congress, “els felicito, és el que s’havia de fer, cal generar activitat economia per reduir les desigualtats, aquesta ha de ser l’aposta”.

“Han passat dos anys i  mig llargs de mandat, estem a la fase final del mandat, i no aconsegueixen  aclarir quin és el seu model de ciutat”, ha criticat Trias que ha refermat que el seu grup votarà no a la qüestió de confiança perquè “no confiem en vostès”. “No sabem què volen fer, quins plantejaments hi ha de futur per la ciutat”, ha dit Trias que ha destacat el govern ha estat dos anys i mig retardant projectes, aturant-ne d’altres i l’únic que fa són projectes que ja estaven programats.

Trias ha criticat la intervenció del govern i ha afirmat, irònicament, “Barcelona era un desastre i de cop va aparèixer Ada Colau i tot ha canviat”. El president del Grup Demòcrata ha demanat que el govern sigui capaç de valorar el que passa a la ciutat “van venir amb unes voluntats i intencions i estan fracassant” ha assenyalat Trias, afegint que la política d’habitatge no funciona, hi ha una bombolla immobiliària gravíssima, i que malgrat l’inici de la recuperació econòmica del país, el govern municipal no ho ha sabut aprofitar. Trias ha criticat que quan BComú va arribar al govern “es fumíen de moltes coses, com de les noves tecnologies, però ara vivim una situació com a ‘Bienvenido Mr Marshall’”.

“Malgrat tot”, ha dit Trias “si el govern necessita de nosaltres seguirem ajudant per la ciutat però tenim una posició contrària a la manera de governar i de com dialoguen, no compleixen ni amb els seus”. El president del PDeCAT ha afegit: “tenia raó en Joaquim Forn quan els hi deia que el seu govern és una broma pels rics, una amenaça per les classes mitjanes i una condemna pels desafavorits,, tenia raó perquè no tiren ciutat endavant i només quan corregeixen”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: