El PDeCAT felicita la Guàrdia Urbana per la detenció del responsable de l’agressió a un agent durant un enfrontament amb manters que practicaven la venda ambulant il·legal

Foto top manta Metro 4 (1)

El regidor Jordi Martí destaca que les agressions de manters a membres de la policia local no són un fet aïllat i reclama al govern Colau revertir la  situació de desmotivació del cos de la Guàrdia Urbana per la manca de direcció i de suport polític

 

El Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona ha felicitat la  Guàrdia Urbana per la detenció, aquest matí, del responsable de l’agressió a un agent durant un enfrontament amb manters que practicaven la venda ambulant il·legal. El regidor Jordi Martí ha destacat que les agressions de manters a membres de la policia local no són un fet aïllat, i ha reclama al govern Colau revertir la  situació de desmotivació del cos de la Guàrdia Urbana per la manca de direcció i de suport polític.

 

El passat 16 de desembre la Plaça de Catalunya i els seus entorns van ser escenari d’un nou enfrontament entre agents de la Guàrdia Urbana i manters que practiquen la venda ambulant il·legal, amb el resultat de diversos membres del cos policial ferits, un d’ells amb greus lesions a un ull. Després d’aquell incident, el regidor del PDeCAT Jordi Martí ja va denunciar que “ens trobàvem davant d’un altre greu episodi de violència contra la Guàrdia Urbana per part de venedors de ‘top manta’”. Aquell cas, va dir Marti llavors, “no era un cas aïllat, més aviat al contrari, una situació enquistada”. També el distribuïdor central de les línies del Metro i FGC al subsòl de la Plaça de Catalunya, ha estat en altres ocasions escenari d’enfrontaments que el PDeCAT ha denunciat i portat a debat a la Comissió de Presidència de l’Ajuntament.

 

Aquest matí la mateixa Guàrdia Urbana ha detingut l’autor de l’agressió al membre de la policia local que va patir ferides a un ull. El regidor del PDeCAT ha celebrat la detenció del responsable dels fets, “felicitem a la Guàrdia Urbana”, i ha exigit que l’Ajuntament es personi judicialment en el procés com acusació particular. Martí ha tingut paraules per l’agent, a qui ha desitjat una “total i ràpida recuperació, ferit en el desenvolupament de la seva tasca de servei a la ciutadania”.

 

Precisament avui, l’alcaldessa Ada Colau ha presidit l’acte de benvinguda dels nous comandaments de la Guàrdia Urbana. Durant l’acte, Colau ha felicitat els nous comandaments en virtut de la nova promoció interna. Per a Martí, “no n’hi ha prou amb paraules al Saló de Cent, cal un canvi d’actitud per dotar la Guàrdia Urbana d’instruccions, mitjans i suport polític clar i determinat per capgirar la situació”,

 

Martí ha insistit en que “la inacció del govern municipal, del Govern d’Ada Colau, davant dels violents, està posant la Guàrdia Urbana en una situació insostenible”, i ha reclamat “revertir la situació de desmotivació del cos de la Guàrdia Urbana per la manca de direcció i de suport polític del govern municipal, especialment de la màxima responsable de seguretat del consistori, l’alcaldessa Ada Colau “.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: