El PDeCAT demana que l’Ajuntament reclami a l’Estat el rescabalament pel perjudici a la ciutat per l’actuació de la policia l’1 d’octubre

DUObbVaX0AIiIoC

El president del Grup Municipal Demòcrata, Xavier Trias, defensarà la proposició que ho reclama al Consell Plenari del proper divendres, on el PDeCAT també reclamarà que no s’augmenti la taxa de conservació de cementiris després de l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuic

 

Ciurana ha valorat la conferència que ahir va pronunciar l’alcaldessa i ha afirmat que “Ada Colau ha perdut la frescor que ella mateixa s’autoatorgava” i que “la legislatura municipal ja no dóna més de sí”

 

El portaveu del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha anunciat que la seva formació proposarà que l’Ajuntament reclami a l’Estat el rescabalament pel perjudici a la ciutat per l’actuació de la policia l’1 d’octubre. El President del Grup, Xavier Trias, defensarà la proposició que ho reclama al Consell Plenari del proper divendres, on el PDeCAT també reclamarà que no s’augmenti la taxa de conservació de cementiris després de l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuic.

Jaume Ciurana ha ofert aquest matí una roda de premsa per presentar les iniciatives que el seu grup defensarà al Consell Plenari del proper divendres. Ciurana ha iniciat la seva intervenció, un dia més, recordant que “no hi som tots, hi segueixen havent presos polítics”, en record d’Oriol Junqueras, vicepresident del Govern català; Joaquim Forn, conseller d’Interior; i els líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament. “No podem viure sota una aparença de normalitat, i encara menys quan la darrera resolució del Jutge del Suprem confirma que no estem davant d’un procés judicial sinó davant d’un procés polític”, ha denunciat.

Respecte les iniciatives que el PDeCAT presentarà al Consell Plenari de divendres, Ciurana ha explicat la proposició que ell mateix defensarà i que reclama:

  1. “El Consell Plenari constata el malbaratament de recursos públics destinats a l’anomenada Operación Copérnico, destinada a reprimir l’exercici del dret legítim a vot dels ciutadans de Catalunya i Barcelona, que ha costat 87 milions d’euros.

  1. El Consell Plenari insta el govern municipal a estudiar l’adopció de mesures jurídiques per tal que el Regne d’Espanya rescabali a l’Ajuntament de Barcelona pel perjudici en la imatge de la ciutat i pels mals causats per l’actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, el dia 1 d’octubre”.

Ciurana ha explicat que “el ministre Zoido va reconèixer fa molt poc que aquesta operació havia costat 87 milions d’euros. No volem només constatar aquest malbaratament de recursos públics, sinó que també volem que el Regne d’Espanya rescabali el perjudici que ha suposat per la imatge de BCN”.

D’altra banda, la pregunta que el mateix Ciurana com a portaveu del grup del PDeCAT adreçarà a l’alcaldessa Ada Colau reclama: “En quines vies alternatives està treballant el Govern Municipal per a fer front a les necessitats organitzatives de la “multiconsulta” un cop ha manifestat la voluntat de desistir del concurs per a la contractació de la producció i la logística de la mateixa?”.

El PDeCAT, ha explicat, també formularà un prec que reclama: “Que el Govern Municipal garanteixi que no incrementarà la taxa de conservació dels cementiris de Barcelona justificant-lo per la major dotació pressupostària destinada a manteniment dels cementiris”. “L’Ajuntament ha de tenir prou recursos per no repercutir-ho als usuaris”, ha assenyalat Ciurana.

També s’està negociant l’aprovació d’una Declaració Institucional sobre la  Commemoració anual en memòria de las víctimes de l’holocaust.

Sobre la conferència que ahir va pronunciar l’alcaldessa al Col·legi de Periodistes, Ciurana ha afirmat: “Fins i tot per a  nosaltres, Ada Colau ha perdut la frescor que ella mateixa s’autoatorgava. Ens va semblar que fins i tot havia perdut la il·lusió. Colau és una gran decepció”. A parer de Ciurana, per paradoxes de la vida, “Ada Colau ha esdevingut la cara més visible de sistema a Catalunya”.

A parer de Ciurana, “la legislatura municipal ja no dóna més de sí”, i ha remarcat que “el discurs de l’alcaldessa cada vegada sona més buit i més impostat”. També ha criticat “el relat del curt-terminisme de Colau, perquè no hi ha projecte de ciutat a mig i llarg termini”. Pel portaveu, “la ciutat tira, però els problemes quotidians són més presents que mai: l’habitatge, la mobilitat, el desordre en l’espai públic, el sensellarisme…”. Ciurana s’ha preguntat “on és el projecte transformador de Barcelona que Colau deia encarnar? Quina incidència té el pas d’Ada Colau per l’alcaldia?”.

Sobre les mesures per protegir els llogaters ha dit que són “un símptoma del fracàs de la seva gran prioritat, l’habitatge. Ens recorda una de tantes mesures que s’ha mostrat ineficaç, com la de reconvertir pisos turístics en socials, amb resultat zero”. “Mesures benintencionades que sobre paper aguanten però incidència sobre la gent és escassa”.

I de la campanya internacional per rellançar la imatge de Barcelona, ha dit que “és una bona mesura, però el problema ve és si és flor d’un dia, i quan t’has passat anys parlant de decreixement”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: