Xavier Trias critica la incapacitat greu del govern d’Ada Colau d’arribar a acords globals en favor de la ciutat

DUZtcTFXUAI8X1W

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT afirma que el seu grup s’abstindrà demà al Consell Plenari en el debat del pressupost pel 2018, que el govern municipal haurà d’aprovar ara a través d’una qüestió de confiança

 

Trias demana Colau que compleixi la seva paraula i presenti el pressupost amb els acords als que s’ha arribat, “sinó mai més negociarem res”

 

El president del Grup Municipal del PDeCAT, Xavier Trias, ha criticat la incapacitat greu del govern d’Ada Colau d’arribar a acords globals en favor de la ciutat. Xavier Trias afirma que el seu grup s’abstindrà demà al Consell Plenari en el debat del Pressupost pel 2018, que el govern municipal haurà d’aprovar ara a través d’una qüestió de confiança. Xavier Trias ha demanat Ada Colau que compleixi la seva paraula i presenti el pressupost amb els acords als que s’ha arribat, “sinó mai més negociarem res”.

 

El Consell Plenari ha d’aprovar demà definitivament el Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2018.  Avui, el grup del PSC ha anunciat el seu vot en contra, el que suposarà que el Pressupost no prosperi, i només es podrà aprovar a través d’una qüestió de confiança. Xavier Trias, el portaveu Jaume Ciurana i la portaveu adjunta Sònia Recasens, han comparegut per valorar el procés de negociació del govern d’Ada Colau. Trias ha explicat que aquest matí s’ha reunit amb l’alcaldessa per anunciar-li formalment que el seu grup ha pres la decisió d’abstenir-se i permetre l’aprovació del Pressupost. Trias ha assenyalat que s’ha arribat a aquesta decisió en base a dos fets: el govern, després de molt de temps, s’ha avingut a negociar; i que Barcelona viu una situació “complicada i complexa, no per culpa del procés, sinó pel funcionament de l’Ajuntament i per la manera de portar-la de l’alcaldessa”,  i a qui li ha retret discursos de turismefòbia o de decreixement econòmic.

 

“La sorpresa”, ha explicat, “és que ens trobem amb que el Pressupost no tirarà endavant per la incapacitat greu de negociar d’Ada Colau”. “Fem una reunió i no m’explica que no ho té lligat amb PSC”, ha criticat. “Partíem de la base que el pressupost estava fet amb el PSC, però hi ha un trencament molt important”, ha dit Trias, que ha remarcat que “no canviem el nostre plantejament, però hi ha una incapacitat greu del govern d’arribar a acords”. Trias ha recordat que el seu grup mai s’ha plantejat votar a favor del pressupost, “perquè tenim grans discrepàncies, sobretot, de fons, però pel bé de la ciutat estem disposats a arribar acords, com ho hem fet amb altres governs. Però ells han de fer la seva feina”.

 

Trias ha afirmat que “Colau té deures si vol aprovar el pressupost”, i ha afegit que, si s’arriba a la qüestió de confiança per poder-los aprovar,  “votarem en contra. Les coses no s’estan fent bé, no ho tenien lligat i no és comprensible”. “Potser el podran aprovar a través de la qüestió de confiança, però han perdut ocasió de mostrar que Barcelona es poden buscar complicitats perquè la ciutat vagi endavant”, ha dit. “La gent que ens vota vol fórmules d’entesa i que la ciutat vagi endavant”.

 

El president del Grup del PDeCAT a Barcelona ha demanat a l’alcaldessa que compleixi amb el que s’ha negociat, “nosaltres complim amb la nostra paraula i li demano que ella també ho faci. Esperem que presenti el pressupost que vol portar a la qüestió de confiança amb acords als que hem arribar. Sinó mai més negociarem res més”. “Estarem amatents”, ha advertit, tot afegint que “les persones que estan al capdavant han de ser serioses i no estar dormint a la figuera. No estem d’acord en com gestiona, ni en la seva política; Ada Colau ho fa molt malament, i ha posat en perill la ciutat”.

 

Finalment Trias també s’ha referit al vot en contra que avui ha anunciat el PSC: “no l’entenc, el pressupost té quasi la seva firma”.

 

 

Barcelona, 25 de gener de 2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: