Recasens: “Fem una reserva de vot al pressupost de 2018 per seguir negociant. No ho fem per l’alcaldessa, ho fem pels ciutadans de Barcelona”

Captura de pantalla 2018-01-19 a las 10.32.01

La portaveu adjunta del PDeCAT assenyala que el projecte de pressupostos del govern Colau “no és el pressupost que haguéssim fet i, per això, no podem donar-hi el vot afirmatiu. Ni ho és ni ho serà mai” 

 

La portaveu adjunta del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha assegurat avui que “fem una reserva de vot al pressupost del 2018 per seguir negociant. No ho fem per l’alcaldessa, ho fem pels ciutadans de Barcelona”. Sònia Recasens ha assenyalat que el projecte de pressupostos del govern Colau per enguany  “no és el pressupost que haguéssim fet i, per això, no podem donar-hi el vot afirmatiu. Ni ho és ni ho serà mai”.

 

Aquest matí ha tingut lloc una sessió extraordinària de la Comissió d’Economia i Hisenda per resoldre les al·legacions presentades pels grups municipals al Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2018 i elevar la proposta al Consell Plenari de divendres de la propera setmana.

 

Sònia Recasens ha assenyalat que el PDeCAT va “obrir una finestra d’oportunitat” quan, després del trencament del govern amb el PSC, es va comprometre a seure i parlar, “malgrat escepticisme de molts, això és el que hem fet en compliment del nostre compromís”. La portaveu adjunta ha remarcat que “no estàvem disposats a parlar de decreixement i dèiem no a un pressupost que no contempli una Barcelona de progrés, competitiva i referent al món”.

 

Recasens ha recordat que, en el seu moment, ja va dir que “el govern s’hi posava tard i malament”. Com ha explicat, les negociacions han estat “intenses, amb un clima que deixa veure la poca confiança entre el govern i el principal grup de l’oposició”. “Són moltes les vegades que el govern ens ha fallat”, ha dit Recasens, que ha destacat que, tot i l’accelerador de la darrera setmana per negociar, “avui encara no podem anunciar una abstenció”. La regidora ha insistit en què “mai vam dir que votaríem a favor”, i ha recordat que a la Comissió que va aprovar inicialment el projecte de Pressupostos, el PDeCAT va fer una abstenció tècnica per poder parlar-ne.  “Avui fem una  reserva de vot per esgotar els terminis al màxim fins al plenari de divendres”.

 

Sobre el projecte de Pressupost del govern Colau, Recasens ha remarcat que “no és el pressupost que haguéssim fet i per això no podem donar-hi el vot afirmatiu. Ni ho és ni ho serà mai, ja vam dir que era un pressupost trist, sense ambició, que congela la despesa i petrifica el deute en els nivells més baixos”.

 

Recasens ha assenyalat que, tot i entendre les dificultats que suposa la Llei Montoro, “hi ha marge suficient per moure les prioritats”. Així, en les negociacions amb el govern, el PDeCAT ha aconseguit introduir canvis al pressupost, com la desaparició de les partides per la redacció del projecte del tramvia a la Diagonal; la recuperació de la D30 en igualtat de condicions que el tramvia; la rectificació en les tarifes de les escoles bressol, reconeixent l’error i el perjudici que suposaven per les famílies; l’impuls a un pla de xoc contra el ‘top manta’; o l’impuls a partides de serveis socials i promoció social. (Veure el resum de les al·legacions del Grup del PDeCAT  incorporades al Pressupost 2018)

 

Tot i l’acceptació d’aquestes al·legacions, Recasens ha remarcat que “n’hi ha moltes que se’ns han rebutjat”, per exemple en l’àmbit de promoció econòmica; i per això ha apostat per acabar de valorar impacte global i el compromís del govern Colau”. “Seguirem negociant. No ho fem per l’alcaldessa, ho fem pels ciutadans de Barcelona que s’ho mereixen”, ha dit la regidora.

 

“Davant la minoria del govern sabem que hi ha mecanismes per aprovar-lo, però volem avantposar els interessos de la ciutat. Demanem al govern i la seva alcaldessa un canvi actitud, de llarg recorregut, ho veurem en els propers dies. Volem oferir a la ciutadania alguna cosa millor”, ha conclòs Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: