El PDeCAT celebra l’acord per a l’ordenació del Port perquè millora la relació i accessibilitat amb la ciutat impulsant el seu futur econòmic

1280px-Port_de_Barcelona_-_panoramio_(17)

Jordi Martí destaca la rectificació del Govern Colau, que per fi accepta que es possible el creixement sostenible de l’activitat creuerista, i creu que és una bona notícia que el pacte inclogui mecanismes de major control de la qualitat ambiental i que es deixi la porta oberta al projecte del Museu Hermitage permeten els usos culturals en la nova bocana a tocar de l’Hotel Vela

 

El Grup Municipal del PDeCAT a Barcelona ha celebrat avui l’acord per a l’ordenació de la zona portu`raia establert entre l’Ajuntament i el Port perquè millora la relació i accessibilitat amb la ciutat impulsant el seu futur econòmic. El regidor d’Urbanisme Jordi Martí, ha destacat la rectificació del Govern Colau, que per fi accepta que és possible el creixement sostenible de l’activitat creuerista, i creu que és una bona notícia que el pacte inclogui mecanismes de major control de la qualitat ambiental i que es deixi la porta oberta al projecte del Museu Hermitage, permeten els usos culturals en la nova bocana a tocar de l’Hotel Vela.

 

A l’espera de conèixer amb un major detall el contingut de l’acord que l’Alcaldessa Ada Colau i el President de l‘Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, han presentat avui formalment sobre la reordenació de la zona portuària en l’àmbit més proper a la ciutat, Jordi Martí ha expressat “la satisfacció del nostre grup municipal per l’acord”.

 

“És un acord”, ha dit, “que comporta una transformació important per tota la zona portuària”, no només en l’àmbit de gestió de l’activitat creuerista sinó també pel que fa als usos i espai públic. Per a Martí, fer més permeable i accessible aquest front litoral des de la ciutat “és una prioritat que requeria d’aquest acord”.

 

Com ha assenyalat Martí, la reordenació de les terminals de creuers, amb la construcció d’una terminal nova, “permetran millorar la qualitat del servei que les companyies de creuers oferiran als clients, sense reduir la seva capacitat, fet que comportarà augmentar el prestigi de la qualitat de la marca Barcelona, millorant el seu posicionament a nivell mundial”. També un major control de la qualitat ambiental de l’aire i l’elaboració d’un Pla d’etapes per a la implantació de mesures per a la reducció de les emissions que aquesta activitat generen, escenifica també un acord sobre una problemàtica sobre la qual hi havia consens que calia afrontar.

 

A la vegada la construcció d’una nova bocana vinculada a l’admissió d’usos culturals i intervencions de millora en l’urbanització de l’espai públic, així com al rehabilitació i adequació dels tinglados i diverses edificacions, “suposa encara un futur dinamitzador en tot aquest àmbit, permetent que infraestructures com ara el Museu Hermitage pugui emplaçar-s’hi”, ha remarcat el regidor.

 

Marti ha destacat que aquest “gran acord que ha estat possible gràcies a la persistència del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a l’Autoritat  Portuària de Barcelona, i gràcies a la rectificació que ha fet el govern d’Ada Colau envers les polítiques de gestió de l’activitat de creuers”.

 

“Celebrem que el govern d’Ada Colau hagi vist que els espais d’aquest front urbà del litoral són una oportunitat per posicionar la ciutat encara més a nivell internacional, i que això és compatible amb l’activitat creuerista”, ha dit Martí que ha afegit que “l’acord que avui s’ha anunciat el subscrivim al 100%, atès que s’alinea perfectament amb l’estratègia que el nostre grup municipal havia encetat en l’anterior mandat”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: