Vila: “L’impacte del tramvia per la Diagonal seria negatiu a diferents nivells: al model de gestió, l’econòmic i també a la pròpia xarxa de transport”

DT0mL-eWAAAOLgA

A la Comissió d’estudi per la connectivitat del transport públic per la Diagonal, la regidora del PDeCAT reclama la implantació de la D30 per l’avinguda i pregunta al govern  si hi ha ordres polítiques per no fer-ho

 

Vila: “L’impacte del tramvia per la Diagonal seria negatiu a diferents nivells: al model de gestió, l’econòmic i també a la pròpia xarxa  de transport”. A la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, la regidora del PDeCAT reclama la implantació de la D30 per l’avinguda Diagonal, tal i com estava prevista, que no requereix infraestructura ni una despesa econòmica tan elevada com el tramvia, i pregunta al govern si hi ha ordres polítiques per no implantar-la.

Avui s’ha celebrat la quarta sessió de la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, en la que el govern ha presentat un informe sobre el model de gestió, i també, com a les passades comissions, han comparegut diferents experts a proposta dels grups municipals. En aquesta ocasió, la persona proposada pel  Grup Municipal Demòcrata ha estat Jordi Muñoz, secretari general UGT- Transports de Barcelona, que, de manera contundent, s’ha mostrat partidari del bus elèctric. Muñoz ha assenyalat que el tramvia per la Diagonal perjudicaria la nova xarxa de bus (17 de les 23 línies perdrien velocitat), obligaria a fer més transbordaments, s’eliminarien parades de bus, afavoriria la congestió i perjudica  un operador públic; la seva implantació és 29 cops més cara que la del bus elèctric, suposa una barrera física; per aquests i altres motius ha afirmat: “sí al bus no al tramvia”.

De l’informe sobre el model de gestió que ha presentat el govern, Vila ha afirmat que queda “curt” i ha criticat que no valori l’impacte sobre l’empresa pública que gestiona el transport a la nostra ciutat i sobre el mateix transport públic. També ha criticat que el govern basa les seves tesis sobre el tramvia en un estudi que no ha estat compartit prèviament amb els grups. L’informa, ha dit “és un recull d’obvietats, un informe aïllat que no té en compte la xarxa de transport públic de la ciutat”, ha dit Vila. A parer de Vila, l’informe hauria de tenir en compte la nova xarxa bus i tots els serveis de transport que s’ofereixen a la ciutat. Ens preocupa com afectaria la possible connexió de  tramvia per la Diagonal a TMB i a les diferents línies de bus que presten servei. “L’impacte seria negatiu a diferents nivells: al model de gestió, econòmic i també a la pròpia xarxa”, ha dit.

Vila ha criticat també que el govern parli d’un model de gestió a 15 anys vista però no digui res dels 82.000 passatges diaris que el tramvia per la Diagonal prendria a la xarxa de bus i que suposarien  una pèrdua per a TMB de 100 M€, “per què l’informe no explica que durant 15 anys afectarà les butxaques dels barcelonins i barcelonines?”.

A parer de la regidora Francina Vila caldria que el govern, amb tots els seus informes, fes una comparativa del què suposaria la implantació de la D30 per l’avinguda Diagonal, tal i com estava prevista, que no requereix infraestructura ni una despesa econòmica tan elevada, “tenen por que es demostri que és l’alternativa al tramvia”. “El tramvia trenca el sistema i es carrega la xarxa ortogonal”

Vila ha assenyalat que és un fracàs pel govern d’Ada Colau no posar en marxa aquest mandat el tramvia per la Diagonal, tal i com “”van dir als seus electors, perquè han perdut la batalla política i la tècnica per la seva incapacitat de concretar res. La regidora ha assenyalat que, després de diverses comissions, ha quedat clar que hi ha una majoria de tots els grups preocupats per impacte que tindria a TMB i un acord perquè es tiri endavant la D30, “té suport polític, les inversions, el desenvolupament tècnic, suport treballadors TMB; per què no està en funcionament, de què tenen por? Hi ha ordres polítiques per no implantar la D30?”, ha dit la regidora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: