Xavier Trias: “No votarem sí als Pressupostos 2018, la nostra posició es mou entre l’abstenció i el no. Ara depèn del govern”

DT1YvUiWsAAw3xk

El president del Grup del PDeCAT, que ha anunciat una reserva de vot a la Comissió extraordinària d’Economia i Hisenda, reconeix avenços en acordar la desaparició de les partides pel tramvia a la Diagonal, la recuperació de la D30, la rectificació en les tarifes de les escoles bressol o l’impuls a un pla de xoc contra el ‘top manta’, però assenyala que “no tenim un excés de confiança amb el govern Colau”

 

El President del Grup del PDeCAT a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha assegurat que “no votarem sí als Pressupostos 2018, la nostra posició es mou entre l’abstenció i el no. Ara depèn del govern” d’Ada Colau. Xavier Trias, que ha anunciat una reserva de vot a la Comissió extraordinària d’Economia i Hisenda, ha reconegut avenços en acordar la desaparició de les partides pel tramvia a la Diagonal, la recuperació de la D30, la rectificació en les tarifes de les escoles bressol o l’impuls a un pla de xoc contra el ‘top manta’, però ha assenyalat que “no tenim un excés de confiança amb el govern Colau”.

Demà se celebrarà una sessió extraordinària de la Comissió d’Economia i Hisenda per resoldre les al·legacions presentades pels grups municipals al Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2018 i elevar la proposta al Consell Plenari de divendres de la propera setmana. Xavier Trias i Sònia Recasens han comparegut per explicar les al·legacions del Grup Municipal del PDeCAT que ha acceptat el govern i que s’incorporaran al projecte de Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona per aquest any.

Trias ha recordat que, a finals de l’any passat, el PDeCAT, juntament amb ERC, es va comprometre amb l’Alcaldessa Ada Colau i el seu Govern que si trencaven el seu acord amb el PSC, responsable del major atac mai perpetrat contra l’autogovern de Catalunya en donar suport a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, “estàvem disposats a parlar de tot,  també del Pressupost pel 2018”. El PDeCAT va fer abstenció a la comissió, permetent iniciar el tràmit dels pressupostos, i va presentar al·legacions per millorar el Pressupost del Govern d’Ada Colau per aquest 2018.

“Som crítics i durs amb els dos anys i mig del govern Colau, no s’ha fet la feina, s’han paralitzat inversions, no hi ha imatge de lideratge de la ciutat al món, hi ha un cert desordre a la ciutat”, ha dit Trias, que ha afegit que “no confiem en aquest govern”. Trias ha assenyalat que el seu grup és oposició i que marca diferències amb el govern, “però volem ser positius per ajudar la ciutat, ens posem al costat del govern, per exemple, per mantenir el Mobile World Congress”.

“La negociació no ha estat fàcil. Ha estat congelada pel moment electoral. Ara,  de presa i corrents, sembla que podem negociar”, ha dit, afegint que “seguim negociant”. “No votarem sí, la nostra posició es mou entre l’abstenció i el no. Ara depèn d’ells”.

El president del grup Demòcrata ha assenyalat que hi ha aspectes en els que hi ha hagut acord, com que desapareix del Pressupost de 2018 qualsevol referència al projecte de Tramvia per la Diagonal; o que s’ha incorporat la implantació de la D30, la línia de busos elèctrics per la Diagonal com una proposta a considerar, i que es pot implementar amb un acord a la Comissió d’estudi sobre la connexió per la Diagonal; o l’acceptació del Govern d’un pla de xoc per lluitar contra el ‘top manta’; o la rectificació en el sistema de tarifació de les escoles bressol municipal, en que des d’aquest curs es recupera com a preu màxim els 290 euros mensuals.

Per tot això, Trias ha anunciat que demà, a la comissió, el PDeCAT farà reserva de vot per acabar de lligar el que sigui possible la setmana vinent. “Però no tenim un excés de confiança en el govern”, ha destacat Trias, que a tall d’exemple ha explicat “volem saber a quin partit juguem, perquè el govern negocia i accepta eliminar la partida del tramvia del Pressupost, però dissabte sembla que organitza una manifestació que l’exigeix a la Diagonal”. El president del PDeCAT ha valorat els apropaments que hi ha hagut, però ha insistit en que la decisió definitiva es prendrà la setmana vinent: “deixem la porta oberta”. “Si volen la nostra abstenció”, ha dit Trias, que ha descartat el vot afirmatiu perquè hi ha grans diferències de criteri, “ha de ser en base a establir un clima de confiança”.

La portaveu adjunta, Sònia Recasens, ha recordat que ja va avisar que les negociacions amb el Govern anaven tard i malament, però que aquesta setmana havien sigut intenses i complexes i que “veurem si són capaços d’arribar a acords de confiança”. Tot seguit ha posat en valor els aspectes amb els que s’ha establert un acord. Així, ha presentat un resum de les al·legacions del Grup Municipal del PDeCAT que han quedat incorporades al projecte de Pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2018 (vegeu document adjunt).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: