El Grup del PDeCAT demana a Colau que consolidi la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012 i que s’indemnitzi els afectats per la caiguda de nínxols al cementiri de Montjuïc

Captura de pantalla 2018-01-15 a las 17.28.12

La portaveu adjunta Sònia Recasens ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de plenari, en les que també es reclama que es recuperi la Regidoria de Joventut, i que s’elabori un pla de rehabilitació integral dels aparcaments per a residents de BSM

 

El Grup Municipal Demòcrata demana al Govern de l’alcaldessa Ada Colau que es consolidi la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012, i que s’indemnitzi els afectats per la caiguda de nínxols al cementiri de Montjuïc. La portaveu adjunta Sònia Recasens ha presentat les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions de Plenari, en les que també es demana que recuperi la Regidoria de Joventut, i que s’elabori un pla de rehabilitació integral dels aparcaments per a residents de BSM.

La portaveu adjunta Sònia Recasens ha ofert una roda de premsa per explicar les iniciatives (vegeu document adjunt) que es debatran a les comissions que se celebraran aquesta setmana. La regidora ha iniciat la seva intervenció amb un record pels presos polítics, Oriol Junqueras, vicepresident del Govern de la Generalitat; Joaquim Forn, conseller d’Interior; i els líders de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament; “encara avui a la presó per una causa injusta, esperem que aviat siguin alliberats”.

Recasens ha explicat que a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de demà dimarts al matí, el seu grup defensarà una proposició que demana;

–          La Recuperació de la Regidoria de Joventut.

–          Un acurat seguiment del Pla jove 2017-2021 i una definició de prioritats.

–          Un impuls al Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020

–          L’elaboració del Pla d’Equipaments Juvenils 2016-2023.

També es presentarà un seguiment de proposició per tal que s’informi sobre l’estat d’execució de la proposició aprovada a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de setembre de 2017, amb el següent contingut: “Acordar destinar l’edifici del Palau Municipal d’Esports de Barcelona a usos esportius compatible amb usos comunitaris. Presentar en el termini de tres mesos en aquesta comissió un projecte de remodelació i usos del Palau Municipal d’Esports de Barcelona”.

A la Comissió d’Economia i Hisenda, la proposició del PDeCAT demana: “Que el Govern Municipal consolidi la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012 i que reformuli un nou projecte de Nadal per la Plaça Catalunya per la campanya de Nadal 2018-2019 que incentivi el comerç de proximitat i sigui un reclam per les famílies perquè puguin gaudir de moments màgics, plens d’il•lusió i que fomenti els valors de l’amistat, la bondat, l’amabilitat, la tendresa, la pau, l’harmonia, la natura i la família, tant per als petits com per als grans, propis dels dies de Nadal”. La regidora ha explicat que a l’anterior mandat, el de l’alcalde Xavier Trias, es promocionava la campanya de Nadal al voltant d’uns eixos fonamentals: cultura, solidaritat i promoció econòmica i internacional de la ciutat. “Sembla que ara a la Plaça Catalunya no se sa què fer-hi i demanem que es consolidi la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social iniciada l’any 2012”, ha dit Recasens.

Sònia Recasens també ha destacat altres iniciatives; com un prec per a resposta oral que reclama: “Que el Govern Municipal implementi en el Pressupost 2018 una partida extraordinària per dotar una línia de subvencions directes i excepcionals per a garantir el funcionament i la continuïtat de les entitats que treballen atenent directament persones amb discapacitat i que encara no han rebut la subvenció pertinent”. I un altre que demana: “Que el Govern Municipal ens informi dels motius pels quals s’ha decidit emetre deute públic, en quines condicions i que ens proporcioni la informació necessària sobre la possibilitat d’insuficiència de recursos econòmics per fer front a les inversions previstes sense la necessitat de l’emissió d’aquest deute. Preguem que en el transcurs de la Comissió d’Economia i Hisenda se’ns faciliti la informació d’aquest prec també per escrit”.

A la Comissió de Presidència de dimecres, la proposició que el PDeCAT portarà a votació acorda: “Que tenint en compte l’especial sensibilitat que mereix el tractament dels fets ocorreguts arran de l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc, per part de l’Ajuntament de Barcelona es duguin a terme les recomanacions indicades a l’informe de la Síndica de Barcelona així com que a la valoració dels danys a indemnitzar a les persones perjudicades s’inclogui el dany moral sofert, si s’escau”. “Lamentem que amb l’alcaldessa tan tuitera que tenim no hagi fet ni un sol tuit en solidaritat amb les famílies afectades”, ha denunciat la portaveu adjunta del Grup del PDeCAT.

Finalment, a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Recasens ha explicat la proposició que defensarà el seu grup sobre aparcaments de B:SM de residents, que demana:

  1. Que es realitzi en el termini d’un mes un inventari dels problemes estructurals i de manteniment dels 26 aparcaments per residents i es presenti a la comissió de març un informe de l’estat de la qüestió.

  1. Que s’elabori un pla de rehabilitació i manteniment integral dels aparcaments per residents dotat de la partida pressupostària municipal corresponent i que es posi en marxa en el termini màxim de sis mesos.

També es presentarà un prec per saber “quines accions ha realitzat o té previst realitzar el govern de la ciutat en relació a la necessària renovació urbana als entorns de l’Estació de Sants, i en relació a les voluntats expressades en la declaració institucional aprovada en sessió plenària de novembre de 2016”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: