El Grup Municipal Demòcrata aconsegueix el suport de tota l’oposició per a reclamar a Colau que recuperi la Regidoria de Joventut

DTp3ieoW0AEygv-

El regidor Raimond Blasi ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de de Drets Socials, Cultura i Esports, que també insta al govern municipal a comprometre’s fermament amb les polítiques de joventut

 

El Grup Municipal del PDeCAT ha aconseguit avui el suport de tots els grups de l’oposició per a reclamar a Ada Colau que recuperi la Regidoria de Joventut. El regidor Raimond Blasi ha defensat la proposició que així ho reclama a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí, i que també insta al govern municipal a comprometre’s fermament amb les polítiques de joventut.

La proposició, que s’ha aprovat amb els vots del PDeCAT, C’s, ERC, PSC, PP i la CUP, mentre que el grup de BComú s’ha abstingut, acorda: “La Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports insta al Govern Municipal a comprometre’s fermament amb les polítiques de joventut. Aquest compromís implica, entre d’altres aspectes:

  • La Recuperació de la Regidoria de Joventut.
  • Un acurat seguiment del Pla jove 2017-2021 i una definició de prioritats.
  • Un impuls al Pla per al foment de l’ocupació juvenil de qualitat 2016-2020
  • L’elaboració del Pla d’Equipaments Juvenils 2016-2023”.

El regidor del PDeCAT ha explicat que aquesta petició no és una novetat. Blasi ha recordat que BComú, en arribar al govern, va liquidar regidoria, “la històrica regidora de joventut de la ciutat de Barcelona, pionera i referent per altres municipis”. Aquella decisió, ha dit, “va ser un xoc” per les entitats que van reclamar recuperar-la, com també ho va fer el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). El primer any del govern d’Ada Colau, ha assenyalat el regidor Blasi, es va caracteritzar “per la no acció en polítiques de joventut i també es va liquidar  el pla de xoc contra atur juvenil sense cap alternativa plantejada”.

El segon any, amb l’entrada del PSC al govern municipal es recupera la regidoria i, malgrat els retards, es tira endavant el pla de joventut i es posa en marxa un pla d’ocupació. “Però amb el nou canvi de govern  tornem al principi, es torna a liquidar la regidora de joventut”, ha criticat Blasi, que ha afegit que “les entitats, els grups municipals i el CJB tornem a reclamar que les polítiques de joventut no quedin a un calaix les polítiques, per això fem la proposta”.

“Es va liquidar regidoria i això fa que ens posem en alerta i qüestionem quina és la voluntat del govern municipal”, ha dit Blasi, que ha agraït els vots que han permès aprovar la iniciativa que farà que “les polítiques de joventut tornin a estar sobre la taula”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: