Recasens avisa que el PDeCAT només es pot plantejar l’abstenció al Pressupost 2018, però ressalta que el Govern va tard i malament

Captura de pantalla 2018-01-15 a las 17.23.19

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata assenyala que el govern de BComú sembla que ja ha optat per la qüestió de confiança per aprovar els pressupostos, un mecanisme legal que hauria de ser una mesura excepcional, però que l’Alcaldessa ja fa servir de forma ordinària

La portaveu adjunta del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha avisat avui que la seva formació es pot plantejar l’abstenció al Pressupost municipal de 2018, però ha ressaltat que el Govern d’Ada Colau va tarda i malament en la negociació. Sonia Recasens ha assenyalat que el govern de Barcelona en comú sembla que ja ha optat per la qüestió de confiança per  aprovar els pressupostos, un mecanisme legal que hauria de ser una mesura excepcional, però que el l’Alcaldessa ja fa servir de forma ordinària.

Demà, la Comissió d’Economia i Hisenda havia d’aprovar el projecte de pressupost pel 2018 del govern d’Ada Colau, però el govern ho ha retirat de l’ordre del dia i haurà de convocar una comissió extraordinària els propers dies. “Tenim la sensació que estem abocats a la qüestió de confiança”, ha afirmat la portaveu adjunta; “s’han posat a negociar tard i malament, en temps de descompte, i la prova més evident és que s’haurà de convocar una comissió extraordinària per aprovar el pressupost i resoldre les al·legacions en comptes de fer-ho demà, a la Comissió ordinària d’Economia i Hisenda, com estava previst”.

Sònia Recasens ha recordat que aprovar els pressupostos a través d’una qüestió de confiança “és un mecanisme legal, però el que hauria de ser una mesura excepcional el govern Colau el fa servir de forma ordinària”. “Aquest mecanisme”, ha afegit, “els hi permet no haver de negociar per arribar a consensos i també evidencia que l’alcaldessa està aïllada i incapaç d’arribar a acords”.

Recasens ha afegit que “tenim poca confiança” per arribar a un acord per aprovar els pressupostos i ha afegit “que, de les declaracions de l’alcaldessa a com es concreten les negociacions, hi ha una distància sideral”. La regidora ha explicat que el seu grup va demanar un canvi actitud a l’alcaldessa: “encara no ha rectificat les desafortunades declaracions demanant que els presos polítics sortissin de la presó per donar explicacions”.

A parer de la regidora del PDeCAT, el govern s’ha posat tard a negociar, tot just una reunió la setmana passada i una altra reunió, ha explicat la regidora, aquest matí. “Fa un mes que vam presentar les al·legacions i, tot just avui, tenim una reunió per veure com es resolen. Mantenim la posició oberta, però ara, amb la reunió, veurem la voluntat real de negociació del govern”.

Recasens ha insistit en que el seu grup “segueix treballant, avantposant els interessos de ciutat, amb la mà estesa, però que ara li toca al govern moure fitxa”. “Ara”, ha dit, “no ens plantegem el sí. Treballem per l’abstenció i per poder desencallar el bloqueig, és el que ens podem plantejar. Estem més lluny del No que del Sí; però és el govern el que ha de moure fitxa”, ha conclòs Recasens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: