Raimond Blasi: “Les millores mediambientals i de transport públic que es poden aplicar a la Diagonal es poden assolir sense implantar el Tramvia”

DPOgkBVWsAA0bMT

A la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, el regidor del PDeCAT demana al govern d’Ada Colau “objectivitat per prendre les decisions assenyades”

 

El regidor del Grup municipal del PDeCAT, Raimond Blasi, ha assenyalat avui que “les millores mediambientals i de transport públic que es poden aplicar a la Diagonal es poden assolir sense implantar el Tramvia”. A la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal, celebrada avui a l’Ajuntament, Raimond Blasi ha demanat al govern d’Ada Colau “objectivitat per prendre les decisions assenyades”.

 

Aquest matí ha tingut lloc la tercera sessió de la Comissió d’estudi de les diferents solucions tècniques per la connectivitat del transport públic a l’avinguda Diagonal. En la sessió d’avui, el govern ha presentat un informe de l’impacte sobre la mobilitat i també han comparegut diferents experts a proposta dels grups municipals. Avui, a proposta del Grup Municipal Demòcrata ha intervingut Albert Gragera, Enginyer Civil,  doctor en Economia, i professor del Departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona. Gragera, juntament amb el doctor Daniel Albalate, professor agregat del mateix departament, van elaborat l’estudi “Revisió del càlcul de la rendibilitat social del projecte de connexió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal basat en els estudis publicats per l’Ajuntament de Barcelona”, que detectava greus defectes metodològics en els informes del govern, defectes que els allunyen de les millors pràctiques acadèmiques. Gragera s’ha mostrat crític amb els aspectes metodològics i les dades que ha utilitzat el Govern municipal per justificar la implantació del tramvia a la Diagonal.

 

El regidor Raimond  Blasi ha insistit en què les millores mediambientals i a favor del transport públic que es poden aplicar a la Diagonal es poden dur a terme sense implantar el Tramvia. “Per què no implanten la D30, una línia ja prevista en el desplegament de la Nova Xarxa de Bus?”, ha preguntat el regidor. També ha criticat la manca d’inversions i de manteniment del tram de la Diagonal entre Passeig de Gràcia i el carrer Castillejos.

 

Blasi ha afirmat que la demanda que, segons els  estudis del govern municipal, s’assolirà, “no és real, ja que gran part de la gent que es capta ja està utilitzant el transport públic”. “No hem aconseguit una hipòtesi contrastada sobre la viabilitat de la implantació del tramvia”, ha assenyalat Blasi, que ha afegit “la Diagonal necessita transport d’alta capacitat, però hi ha alternatives al Tramvia”.

 

El regidor ha assenyalat que “cal apostar per la millora del transport, de l’espai públic, vetllar per l’impacte a l’entorn, i també en àmbit metropolità; per la qualitat de vida dels veïns, vianants, usuaris de la bicicleta, del transport públic i també del vehicle privat; i aconseguir consensuar entre tots la millor opció”. Però davant els dubtes raonables de la base de la informació que ha servit per elaborar els estudis, Blasi ha demanat “objectivitat per prendre les decisions assenyades”, i ha lamentat que malgrat hi hagi els mitjans necessaris per implantar D30, el govern no ho fa “perquè potser veurien que la cosa funciona”.

 

El regidor Blasi ha agraït les intervencions dels tècnics, “els polítics necessitem tècnics per prendre decisions”. “Volem que es posin sobre la taula totes les alternatives. L’objectiu d’aquesta comissió no és el tramvia, és la connectivitat del transport públic per la Diagonal i cal contemplar totes les alternatives”, ha finalitzat Blasi.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: