Maite Fandos critica que des que Ada Colau és alcaldessa hi ha més gent que viu al carrer a Barcelona

La regidora Grup Municipal Demòcrata denuncia que la “política d’aparador de l’alcaldessa Ada Colau” no ha servit per pal·liar l’augment del sensellarisme, i ja hi ha als vivint als carrers de la capital catalana 962  persones, un 39% més en dos anys

 

La regidora del Grup Municipal del PDeCAT, Maite Fandos ha ciritcat que des que Ada Colau és alcaldessa hi ha més gent que viu al carrer a Barcelona. La regidora Grup Municipal Demòcrata denuncia que la “política d’aparador de l’alcaldessa Ada Colau” no ha servit per pal·liar l’augment del sensellarisme, i ja hi ha als vivint als carrers 962  persones, un 39% més en dos anys.

 

Avui s’ha fet públic l’informe ‘Diagnosi 2017. La situació del sensellarisme a Barcelona. Evolució i accés a l’habitatge’ elaborat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL), que agrupa 36 entitats de l’àmbit més l’Ajuntament de Barcelona, que detecta un augment ​de ​les ​persones​ sense​llar. La regidora d’àmbit social del PDeCAT Maite Fandos ha criticat la política d’aparador de l’alcaldessa Ada Colau, que no ha servit per pal·liar l’augment del sensellarisme ni per lluitar per les desigualtats.

 

Com recull l’informe presentat avui el nombre de persones sense sostre durant el mandat de l’alcalde Xavier Trias, entre novembre de 2011 i març de 2015, un dels moments més greus de crisi econòmica, va disminuir de 726 a 693 (33 persones menys). Mentre que de març de 2015 a maig de 2017, el nombre de persones que dormen al carrer ha arribat fins a les 962 (269 persones més), un 39% més.

 

També, durant el passat mandat, el nombre de places en equipaments de titularitat pública per a persones sense llar va augmentar en 140 del 2013 al 2015, i es van deixar alguns equipaments planificats en endavant. “Però en el període del 2015 al 2017 l’alcaldessa no ha pogut igualar aquesta xifra i s’ha quedat en 102”, ha dit Fandos.

 

 

Segons la regidora Fandos, “per combatre el sensellarisme no es pot abaixar la guàrdia i cal tirar endavant nous programes”, com es va fer en el passat mandat amb programes tant ambiciosos com el Housing First, un programa basat en l’accés a l’habitatge com a primer pas per a l’autonomia personal, que es va iniciar amb un projecte pilot de 10 pisos de gestió privada, i es va deixar preparat un nou paquet, licitat i adjudicat, de 50 pisos més. Fandos ha criticat que durant el mandat Colau “no s’hagi previst cap ampliació més d’aquest programa, que tants bons resultats està donant”.

 

Fandos ha reclamat “al govern municipal treballar més per impedir que aquests xifres segueixin pujant, cal tenir clares les prioritats i la lluita contra les desigualtats ha de ser la màxima preocupació d’una alcaldessa”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 22 de novembre de 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: